Mennyi havi nettó bevétel esetén mernél bevállalni egy harmadik gyermeket, úgy hogy hitel nélküli lakásotok van?
Ha a lakás megfelelő állapotú, és elég nagy, és az autó is, vagyis nem kell sokmilliós beruházás semmire, akkor mondjuk 800 ezernél én már talán bevállalnám, ha nagyon vágynék rá, de csak ha van növekedési potenciál is még bennetek. Mi a harmadik gyerekünk tervezésekor 600 ezret kerestünk 5 éve.
Most most 1 millióból nem élünk jól a 3 gyerekkel, de nem is vészesen rosszul. Elvagyunk.
Az 1M-t tartom én is reálisnak, de én nem vállalnék hármat.
El akarnám indítani őket az életben, mert nehéz világ van és még nehezebbnek tűnik az, ami várható, és ezt a minimális alapozást háromnak nehéz megteremteni. Pl.lakás, taníttatás stb.
A három gyereknél szerintem már nagyon számításba kell venni, hogy mennyi külső segítsége van az embernek, nagyszülő pl. Óriási logisztika ennyi gyerek.
Én a másodikat azért nem szülöm meg, mert semmi segítség, egyszerűen felmértem, hogy egyedül ez egy másik gyerekkel nem menne.
800 ezer körül.
Jelenleg viszont kb 500 a kettőnk bevétele. Nekem diplomám van, férjemnek szakmája, de így se jutunk többre, mint nagyjából 250-250 fejenként. Szeretnék harmadikat, de nettó 500 ezerre nem fogok vállalni. Majd ha jön az én új laptopot akarok, én új ágyat, én új telefont, ja nekem fizetni kell a kolit, a másiknak a szemüveget, fogszabályzót, de közben bexarik a családi autó is, vagy épp a mosógép, akkor gondolkodik el sok ember.
Na én nem akarok odáig jutni, hogy ezeket ne adhassam meg a gyerekeimnek, vagy a családnak.
Még anno kb 8 éve barátnőm szülei havi 1 milliót vittek haza 2 gyerekre. Az akkori viszonyokban ez még több volt, tudtak venni nekik egy garzont Pesten 10 millióért, ami ma kb 3x-át éri. Ha lett volna harmadik, nem biztos, hogy ez ilyen könnyen ment volna.
Viszont annak a kettőnek MINDENT megtudtak adni, amit csak szerettek volna az életben. Még az egyetemet is fizették nekik, dolgozniuk sem kellett mellettük. Szerintem ez nagyobb ajánék, mint a három gyerek, de több megfogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!