Bevállalnátok egy harmadik gyereket egy egészséges és egy down szindrómás gyermek mellé?
Ismerek.olyat, ahol egeszseges utan beteg lett a masodik erkezo es utana keretlenul de jott a 3. Szerintem en nem tudtam volna bevallalni es ok se igy kepzeltek ilyen gyorsan, de most egyaltalan nem banjak es elotte se bantak.
Sokan beteg gyerek utan bevallalnak mèg kistesot. Mivel nekem is van beteg gyerekem tudom, hogy ilyenkor kicsit ugy karpotolna magat az ember, hogy olyan jo lenne egy vagy még egy egeszseges. En miutan mar tudhato lett beteg vagy hat eselyes, hogy nem lesz teljesen egeszseges szinte azonnal akartam volna kistestvert. De gyozott a jozan paraszti esz. Most meg mar tul oreg vagyok hozza.
Down szindroma azert azt gondolom valamivel "egyszerubb" (az egyetlen olyan ahol lehet donteni a betegsegre szures es annak pozitiv eredmenye ellenere, hogy az anya meg akarja-etartani vagy sem), egyreszt te latod mennyire a sulyos kategoriaba esik bele a gyermeketek, lesz-e a kozeletekben kesobb lehetoseg napkozisvagy bentlakasos otthonba beadni (szinte mindenhol.vannak jo helyek mar) es ezt nyilvan hosszabb tavra elore kell gondolkodnotok (nem mostanra). Es te tudod hany eves vagy es ha nekifuttok egy ujabb babanak, akkor ha annal kiderulne idoben, hogy beteg, akkor meg tudod-e lepni azt, hogy elveteted vagy kepesek vagytok ujabb beteget bevallalni. Ez nem ijesztgetes, meg nem fwltetlenul ismetlodik csak ezzel tisztaban kell lenni, ha veletlenul a peches kategoriaba tartoznatok.
Aki mev itt irta a mindenkinek szvast az azert realistan elgondolkodhatna, hogy tobb egeszseges gyerek jobban tud majd a szulok halal utan is gondoskodni a betegtestverukrol, mint 1. Es aki ilyen csaladba no bele az amugy se tehernek erzi a beteg testvert. Ezt csak mi kivulallok magyarazzuk bele es sajnalkozunk. Ok zermeszetesnek veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!