Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyi bevétel mellett megenged...

Ennyi bevétel mellett megengedheti magának egy család, hogy az anyuka otthon maradjon a 3. évre a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Apuka 450 nettó körül keres, az anyukának ugye a harmadik évre csak a Gyes és a családi pótlék jár. Egy gyerek van.

Ami rendszeres kiadás havonta 50 ezer lakáshitel, 50 ezer körüli rezsi és 40 ezer az autó fenntartása (apukának munkába járáshoz kell).

Szerintetek ilyen bevétellel reális a 3. évre otthon maradni?

tegnap 12:22
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
32%

8, a 350 már csak a kajapénz, hisz a rezsit, lakhatást levonta.

Azt ne mondjátok már, hogy 3 fő, amiből 1 fő 2 éves mini, többet eszik ennél.

Mi költünk ennyit kajára 4 főre 2 laklival és nem is főzök, csak hétvégente, a többi rendelés.

tegnap 13:23
 12/40 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem a mai árak mellett ez a bevétel nagyon kevés. Már ha elromlik a kazán, a kocsi és meg kell javitani, ha lebetegszik a gyerek vagy bármelyik felnőtt és meg kell venni minden gyógyszert... ha apuk táppénzre kerül a nettó 450 is ugrott.

Elég sokba kerül az élet... Enni is kéne vmit, és gondolom a gyerekbe sem szemetet kéne tölteni, hanem normális ételt.

Ehhez a férj fizetése meg a 28 ezer gyes nem elég szerintem. Vagy ha igen, eléggé enne az ideg, hogy mi van ha beüt vmi krach. Ennyiből tényleg egy mosógépet sem tudsz venni ha elromlik abban a hónapban.

+ benzinpénz, buszbérlet...

Szerintem ahol a férj nem keres 600-700 nettó felett legalább ott egy anya jobb ha visszamegy dolgozni GYED után.

tegnap 13:24
 13/40 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem maradj otthon nyugodtan, egy év nem a világ, viszont nagyon sokat jelent a gyermeked lelkének. Szerintem meg lehet élni ennyiből, ha nem pazaroltok. :)
tegnap 13:29
 14/40 anonim ***** válasza:
51%

"Már ha elromlik a kazán, a kocsi és meg kell javitani, ha lebetegszik a gyerek vagy bármelyik felnőtt és meg kell venni minden gyógyszert... ha apuk táppénzre kerül a nettó 450 is ugrott."

Arról nem szólt a fáma, hogy egy kanyi megtakarításuk sincs és a váratlan kiadásokat is ebből kellene fedezni 🤷

tegnap 13:29
 15/40 anonim ***** válasza:
55%
10# ja az úgy más..hát most ebbe nem szólhat bele nyilván senki, de a ti dontesetek, de ha valóban érdekelnek a válaszok: szerintem sem döntöttél jól.
tegnap 13:32
 16/40 anonim ***** válasza:
60%
hát ha az anyának nincsnnek igényei(új ruha, telefon, diéta, esetleges gyógyszer stb) ott talán belefér. Nálunk én nőként én többet keresek mint nettó 400 így igen nagy visszalépés lenne
tegnap 13:33
 17/40 anonim ***** válasza:
55%
Én férjem kicsit többet keres, de a hitelünk is kicsit több, szóval arányaiban ugyanott vagyunk. Van megtakarításunk, igaz nemsok, 2-3 havi fizetés. Én 1 hónapot se engednék meg magamnak, hogy 25.000 Ft-ért itthon legyek. Egyszerűen meginogna az anyagi biztonságom.
tegnap 13:40
 18/40 anonim ***** válasza:
30%
férjem 900 nettót keres én 700 nettót mégse tudnám megtenni hogy élősködjek a pénzén
tegnap 13:42
 19/40 anonim ***** válasza:
66%

18: ez szerintem megbeszélés kérdése.

Itt inkább az összeg a kérdőjeles.

Ok, hogy le van vonva a rezsi + hitel + benzinpénz, de ezen kívül a legtöbb családban ezen kívül nem csak kajára költ az ember...

tegnap 13:55
 20/40 anonim ***** válasza:
60%
Ennyiből lehet élni,de csak ennyi. Semmi pénz nem marad plusz szórakozasra. Nem döntöttél rosszul,a többiek meg elmehetnek a fenébe. Enyém 1 év bölcsi után nem beteges. Ovira már nem fog folyton hiányozni,jobb ez így.
tegnap 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!