Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki csak egy gyereket vállalt,...

Aki csak egy gyereket vállalt, idősebb korában később megbánta, hogy nem többet?

Figyelt kérdés

Mostanában 2 idősebb ismerősnél is feljött a téma.

Ugyanitt: aki felnőttként egyke, írna pár gondolatot róla?

jan. 22. 22:47
 1/10 A kérdező kommentje:
Szóval feljött a téma egy idősebb néni, és egy 50-es nővel beszélgetve, egy másról függetlenül.. És ez elgondolkodtatott.
jan. 22. 22:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyke vagyok, gyerekkent unalmas volt neha, emlekszem sokat konyorogtem testverert, amikor kicsi voltam :D

De kesobb mar igazabol nem szamitott, nyilvan tinikent mar “annyi dolgom volt”, hogy cseppet sem erdekelt, hogy van-e testverem vagy nincs.

De ez dilemma nalunk is, egyszeruen nem tudjuk, hogy legyen-e masodik baba vagy sem. Szeretnenk is meg nem is. Most egy gyerekkel iszonyu kenyelmes az eletunk, konnyu is vele nagyon, nehezen adnank fel ezt a kenyelmet

Viszont a ferjemnek meg van testvere, o azt mondta, hogy gyerekkent szuper volt, volt mindig kihez szolni, okorkodni, verekedni 😂 De bizonytalan o is, hogy mi legyen.

jan. 22. 23:07
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
Nem tudom ez számít e. Én 23 évesen szültem, most leszek 33. Nem bántam meg és az egy gyereken is anno nagyon elgondolkodtam. Nekem nem kéne második semmiképp.
jan. 22. 23:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt az egyet is idősebb koromban vállaltam 😂 Szóval nem nagyon van időm megbánni. Többet akartam, de nagyon boldog vagyok, hogy ez az egy itt szuszog rajtam. Legalább minden figyelmem ő kapja.
jan. 22. 23:31
 5/10 A kérdező kommentje:
Az a lényeg, hogy sikerült. Legyen sok boldog pillanatban részetek, 4-es! :)
jan. 22. 23:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen😁 Hasonló jókat nektek is!

jan. 23. 00:01
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

Nekem mindkét szülőm egyke. Anyukám nem szándékosan, hanem így alakult, mamámnak volt több gyereke, egyik 1 hetesen halt meg, a másik szülés közben, harmadik meg már a hasában. Az is csoda volt, hogy anyukám megmarad. Ő mindig azt mondta, hogy nagyon rossz volt testvér nélkül felnőni.

Apám meg szándékosan lett egyke. Lányt szerettek volna, fiú lett, így akkora csalódás volt ez nekik, hogy többet nem vállaltak. Neki nem volt olyan rossz, jártak focizni a haverokkal stb.

Az én szemszögemből mert borzasztó érzés, hogy nincs egy rokonom se a gyerekeimen kívül :( Ha ők nem lennének, a lőtéri kutyát se érdekelné, hogy élek-e vagy halok.

jan. 23. 02:07
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én egyke vagyok (nem tervezettem, anyukám elöttem és utánam is elvetélt sajnos, így nem született testvérem), a férjemnek van 2 testvére (egy huga és egy öccse). Gyerekként néha eszembe jutott, hogy milyen jó lenne egy (idősebb) tesó, mert a legjobb barátnőmnek volt egy cuki nővére és én is "olyat akartam". Igen, nagyon gyerekes gondolatmenet, de 6-7-8 évesen ki nem az 😃. Kamaszodva már cseppet se érdekelt, hogy nincs testvérem. A férjem és a huga egymást marrták szinte felnőtt korukig (3 év van köztük), akkor rendeződött nagyjából, amikor sógornőm is kinőtt a kamaszkorból, most van egy jó, de annyira nem szoros testvéri kapcsolatuk. Az öccse nagyon nagy korkülönbséggel jött, vele inkább olyan emlékei vannak, hogy pelenkázta, meg vitte oviba 😅. Aztán elköltözött (majdnem 16 év van köztük). Teljesen más életszakaszban voltak, vannak.

Nekünk kettő van, 12 éves fiú és 7 éves lány. Civakodnak, szoktak veszekedni, de nagyon szoros emellett a kapcsolatuk, sokmindent csinálnak együtt.

jan. 23. 08:27
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim egykék, sose volt semmi bajuk vele. Nekem van egy nővérem, nagyon nem kedveljük egymást felnőttként sem, nem nagyon beszélünk. A gyerekkorunkat megkeserítette hogy nagyon különbözünk és majdnem végig 1 szobában kellett nyomorognunk, semmi magánszféra. Borzalmas volt.

Ha újra megszülethetnék, nem kérnék tesót.

A férjemnek 4 testvére van. Kettővel egyáltalán nem tartja a kapcsolatot 30+ éve, 2-vel évente 2x -3x ha beszélnek, nem többet. Egyikkel sincs különösebben jóban.

jan. 24. 01:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Soha egy percig nem hiányzott nekem egy testvér. A szüleimnek is rossz a kapcsolata a testvérükkel, egy apró szívességet nem tesznek meg értük. Nagyon túlidealizált dolog a testvér, valójában nagyon ritka az, hogy kimondottan jóban legyenek. A régi időkben talàn, manapság már nem jellemző. Aki hiányolta is cssk azert, mert élte át milyen sz@r, lehet akkor nem így gondolná.
jan. 26. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!