Miért nincs időm kisgyerek mellett semmire? Másnak hogy megy jobban?
Szeptemberben mentem vissza dolgozni, azóta semmire nincs időm, pedig másokhoz képest szerintem jó helyzetben vagyok. Kényelmes, viszonylag nyugodt irodai munkám van 8-tól 4-ig, utána megyek a bölcsibe a kisfiamért, fél 5 körül érünk haza. A férjem nem sokkal utánunk jön, 5 óra körül, ha nincs más elintéznivalója. Innen ketten vagyunk a gyerekre, egyenlő arányban foglalkozunk vele, főzni nem szoktunk csak hétvégén, felváltva a férjemmel. A takarítás 90%-ban az enyém, de ezt nem vetem a szemére, mert ő munka mellett még tanul is, így több dolga van. Mégis hétvégére teljesen ki vagyok merülve, csak pihenésre vágyom, de egy 2,5 éves mellett nem könnyű. Szombaton általában a férjem tanul, ezen a napon igyekszem szintre hozni magam a házimunkával, vasárnap csak pihenünk, vagy megyünk valami programot csinálni közösen.
Úgy érzem egy mókuskerékben vagyok, semmire nincs energiám.
Más hogy csinálja ezt jobban? Vagy csak idő kell hogy hozzászokjak?
Gondolkozz el, mi lenne az, ami feltöltene. Csinálj olyan programot, ami Neked jó, és nem az egész családot nézed. Lehet, hogy a férjed is szeretne magának ilyen programot, ahogy leírtad a mindennapjaitokat, bele is férne.
Lehet hogy az szívja le az energiáidat, hogy nincs, ami feltöltsön.
De amúgy ha kórosnak érzed a fáradtságot, vérképet is csináltathatsz, egy nehéz időszakomban én pl magamat ostoroztam, hogy lusta vagyok, aztán vérszegény voltam.
Nincs olyan hogy jobban 😅
Mi is baromira kimerültek vagyunk ☺️
Lehet kevésbé mutatjuk, vagy jobban bírjuk pszichikailag a mókuskereket.
Nàlam a fizikai fàradtsàg volt az amin túl kellett lenni (fizikai munka és a gyerek 4 évesen is kelt még éjszaka 🥺😩)
Mikor mentél vissza melózni?
Nekem kb 3 hónap volt mire vissza szoktam. Nem csak a melóba, hanem a logisztikàba. A szervezésbe.
Ez utóbbi nagyon fontos volt szamár már.
Szóval negyed évig csak kb alakítgattam hogy mikor mit csinàljak hogy màsra is legyen időm ne csak sodródjak az àrral.
Majd bele jöttök Ti is 😉
Igazából energiád és motivációd nincs, nekem úgy tűnik hogy nem az idővel van gond. Szóval ez inkább pszichológiai jelenség. Ha tényleg időd nincs akkor a munkaszervezésen kell javítani, de nem ez tűnik ki a leírásodból.
Meg azért az hogy szombaton a férjed végig tanul nem a legegyszerűbb helyzet.
Pár évig még ez lesz amíg kicsi a gyerek , ezzel jár ha gyereked van.
nyilvánvaló, hogy az ember a saját idejéből áldoz a gyerekre, szabadidő, párkapcsolatra fordított idő, pihenéssel töltött idő kárára megy, ezzel jár a gyerekvállalás.
Aki ezt nem akarja, annak előre kellene gondolkodni és nem vállalni.
Ha nyugalmat/ szabadidőt/pihenni szeretnél hétvégenkènt, nem kellett volna bevállalni a gyereket.
Nem hihető, hogy nem tudtad ezeket. Ha pedig tudtad, miért csodálkozol azon, hogy nincs időd semmire, illetve miért panaszkodsz? Segíts magadon úgy ahogy tudsz. Fogadjatok bébiszittert, a pasid takarítson többet, ne vállalj munka mellett házirabszolga mártír szerepet. Ennyi.
Egész korrektnek olvasható a helyzet.
Kivéve a 90% házimunka.
Adott otthoni melókból adj lejebb vagy/és praktikus megolásokat találj ki.
Pl felesleges napi szinten kinyalni a lakást.
Ezt sok nő túlzásba viszi.
Kellő ruha és alsónemű mennyiség egy hétre, heti 1x mosni. Stb.
Több ételt meg lehet csinálni nagyobb mennyiségben és mirelit módon elrakni fagyóba s amikor kell kivenni sütni.
Pl kakaóscsiga. Többet gyúrok le, megfelelően egymástól elválasztva fagyóba megy. Amikor kell pl reggelire, este kiveszem fagyóból, hűtőbe teszem, reggel megsütöm.
Legyúrni, betekerni ugyan annyi idő, mint egy normál adagot. Tésztakeverő gép meg csinálja dolgát, a fagyó, sütő szintén.
Dobni kell időzítőt annyi.
Közbe lehet mást csinálni pl reggel készülődni.
Munka mellett mennyi szabadidőd volt? 3-6 óra. Nah azt simán kitölti a gyerkőc, főleg ha foglalkozol vele, vigyázol rá minden értelemben.
Persze, hogy fáradt vagy.
Teljesen normális.
Sokan nem gondolják végig azt, hogy ha becsöppen a gyerek az életükbe hogyan is lesznek a folgok.
Nos, ezért nem vállalok gyereket.
Mindenben előre gondolkodok s szinte már belefáradok a gyermekkel való élet gondolatába is.
Igaz ez nagyobb projekteknél, prototípusoknál is. Rengeteg idő, energia, munka.
Mellettük gyerek, isten ments!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!