Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerek mellett mennyire...

Kisgyerek mellett mennyire nehéz munkát találni? Nektek hogy ment?

Figyelt kérdés
Hamarosan vissza kell térnem a munka világába GYES után, és ahogy nézelődöm, elég rossz helyzetben vagyok. A régi munkahelyemre nem vesznek vissza, mert megszűnt a pozícióm és a cég is nagyon rosszul áll, lehet be is fog zárni, új helyre pedig azért nem fognak felvenni, mert kisgyerekem van. Irodai munkát végeztem, most is valami hasonlót szeretnék főleg a munkaidő miatt. Egyébként turizmus és vendéglátás diplomám van, szállodában is dolgoztam hosszú ideig, de most kisgyerek és szinte 0 segítség mellett azt a munkarendet nem tudnánk vállalni, a férjem nagyon sokat dolgozik. Vidéki megyeszékhelyen élünk, ahol sajnos nem sok munkalehetőség van. Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mit fogok csinálni, ha sehová nem vesznek fel. A férjem nem keres rosszul, elvagyunk, de hosszútávon nem tudjuk ezt csinálni.
aug. 15. 13:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
32%

Bocsi de mi az hogy vidéki megyeszékhely és hogy alig van munka?

Tessék elköltözni faluba(300fő, zsák falu, minden messze) és lehet panaszkodni hogy alig van munka.

A férjem családja miatt lakok ilyen helyen egyenlőre. 2 kisgyerek, nekem is most esedékes a visszatérés. Helyben semmi max 70ezerért közmunka. A környéken alig van valami és ha van is nem keresnem embert. Az első város a megyeszékhely, 20km. Jogsim nincs, még. A gyerek a szomszéd faluba jár iskolába ovodába. Helyijárattal járnak. A férjem kamionos semmi segitségem nincs, hiába lakok itt.

Tessék egy kicsit talpra állni. Van ott bőven munka csak keresni kell. Lehet nehéz, főleg lelkileg sokaknak.

aug. 15. 13:57
 2/25 anonim ***** válasza:
76%
Én 5 évet voltam itthon 2 gyerekkel. 1 hónap alatt találtam új munkahelyet
aug. 15. 13:58
 3/25 anonim ***** válasza:
65%

2 vagyok, hamar elküldtem.

Ja és egy 900fős zsákfaluban lakunk.

Egyébként ahol dolgozom, iszonyú munkaerőhiány van. Az ország másik feléről hozunk embereket dolgozni.

aug. 15. 14:00
 4/25 anonim ***** válasza:
70%
1 vagyok. Vidéki kisvárosba születtem 5-6000fő. Nagyon furcsa itt lenni. De ha ott laknánk nem lenne olyan probléma hogy most hova menjek dolgozni mert helyben lenne bőven.
aug. 15. 14:00
 5/25 anonim ***** válasza:

Nekem közel fél év volt, de nálunk az volt a probléma, hogy senki nem kelt reggel a gyerekhez és senki nem ment érte az oviba,így tényleg szűk lehetőségek voltak.

Én is irodai munkát kerestem, de már rég nem 8-4ig tart egy munkaidő.

Teljesen mást találtam, mikor nagyobb lett és már lett kis segítségem, tudtam váltani.

aug. 15. 14:07
 6/25 anonim ***** válasza:
31%

Aki megyeszékhelyen nem talál munkát -, az nem is akar.

Írom ezt szegediként.

aug. 15. 14:11
 7/25 anonim ***** válasza:
72%
Utolso talalsz, de olyat nem, ahol nem rugnak ki ha 2 hetente beteg a gyerek, mert az elso 2 ev errol szol...
aug. 15. 14:15
 8/25 anonim ***** válasza:
91%

Munkalehetőség sok helyen van, de te kifejezetten egy fajta munkát keresel. Így nyílván nehezebb találni. Egy gyerekes anya már nem úgy válogathat ahogy akar.

Mondjuk azt sem értem, hogy miért csak téged érint az, hogy a gyereket intézni kell. Oké a férjed sokat dolgozik, de te miért vagy kevesebb ebben a kapcsolatban? Ő miért nem válal olyan munkát, hogy hozzá tudjon tenni a napi teendőkhöz, hogy te is eltudj helyezkedni valahol!? Miért csak neked kell alkalmazkodni? Nálunk is amikor mentem vissza a férjemnek másik pozicióba kellett átmennie kevesebb pénzért, de rugalmasabb munkaidőbe, hogy én is dolgozni tudjak. De megtette, mert nézte a családját is. Attól, hogy gyerek születik nemcsak a nő életének kell megváltoznia azt gondolom

aug. 15. 14:17
 9/25 anonim ***** válasza:
8%
Nem mindig, van gyerekem bár én erősítem az immunrendszerüket - rengeteg zöldség , gyümölcs nem öltöztetem őket agyon - és egy kezem en meg tudom számolni 10 év alatt hányszor voltak betegek. Úgyhogy nem , nem mindenkinél szol ertol az első két év csak a Dormis, agyonöltöztett gyerekeknél , mondjuk igaz az 95%.
aug. 15. 14:17
 10/25 anonim ***** válasza:
95%

9, ez az ovitól is függ.

Fiam se beteges, de kifogtunk egy para óvónőt, aki minden tüsszentésre orvosi igazolást kért, hogy mehet közösségbe a gyerek. Az orvos meg otthon tartotta igaz csak 2 napokra, de ezt egy új munkahelyen nagyon értékelik, amikor ez 2 hetente megtörténik.

Nehéz jó, családbarát munkát találni ahol még normális fizetést is kapsz.

aug. 15. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!