Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerek mellett mennyire...

Kisgyerek mellett mennyire nehéz munkát találni? Nektek hogy ment?

Figyelt kérdés
Hamarosan vissza kell térnem a munka világába GYES után, és ahogy nézelődöm, elég rossz helyzetben vagyok. A régi munkahelyemre nem vesznek vissza, mert megszűnt a pozícióm és a cég is nagyon rosszul áll, lehet be is fog zárni, új helyre pedig azért nem fognak felvenni, mert kisgyerekem van. Irodai munkát végeztem, most is valami hasonlót szeretnék főleg a munkaidő miatt. Egyébként turizmus és vendéglátás diplomám van, szállodában is dolgoztam hosszú ideig, de most kisgyerek és szinte 0 segítség mellett azt a munkarendet nem tudnánk vállalni, a férjem nagyon sokat dolgozik. Vidéki megyeszékhelyen élünk, ahol sajnos nem sok munkalehetőség van. Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mit fogok csinálni, ha sehová nem vesznek fel. A férjem nem keres rosszul, elvagyunk, de hosszútávon nem tudjuk ezt csinálni.
aug. 15. 13:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
74%

#11 vagyok, itt a 16-ig munka mellett is kell segítség, mivel onnan oda is kell érni a gyerekért akik legkésőbb 16:05kor már kint vannak az iskola előtt.

Váltott műszak valóban megoldás lehet ha pont úgy talál az ember hogy ezt ki tudják vitelezni, csak ez mellett meg nem éri meg családot alapítani! Minek? Hogy ünnepnapokon lássák egymást vagy akkor, ha egyszerre vesznek ki szabadságot?

aug. 15. 16:53
 22/25 anonim ***** válasza:
77%

Egyébként ez a munkamegosztás csak egyik oldala a dolognak. A másik, hogy vajon hány munkaadó tolerálja, ha sokat kell elmenni táppénzre anyukának, és azért két átlag gyerek nem évi 1-2 alkalommal szed össze valamit, hanem mondjuk ősztől tavaszig folyton.

Az én szomszédom múltkor majdnem 1,5 hónapig itthon volt, mert a gyerek egyik betegségből a másikba esett, csak neki szerencdérje van, mert ismerőse bejuttatta állami szférába, ahol ezzel nem foglalkoznak annyira.

aug. 15. 17:09
 23/25 anonim ***** válasza:
44%

Mi pont ezért hangoltuk össze a munkáinkat.

Férjem műhelyben dolgozik. Ő így 8ra ráér menni. Cserébe 5ig benn van.

Én irodában dolgozok. 7re bemegyek, cserébe fél4kor végzek.

3:40re vagyok az oviban és már így is a mi gyerekeink az utolsók.

3 szakmám van. 6évet voltam otthon 2 gyerekkel.

Kis faluban lakunk, itt semmi munka. Mégis 3hét alatt találtam munját a közeli városban

aug. 15. 17:10
 24/25 anonim ***** válasza:
62%
Ja és 23 vagyok. 2 ovis gyerekünk van. November óta dolgozom, ez a 3/4 év alatt 5x voltam 2-3 napot táppénzen a gyerekekkel betegség miatt.
aug. 15. 17:10
 25/25 anonim válasza:
100%

Én is nehezen találtam munkát, és ahol a férjem dolgozik,meg is mondták neki h kisgyerekes anyukát nem akarnak odavenni, amikor beadtam az önéletrajzomat.

Ez a vidéki Richter!

Végül találtam munkát, csak nem volt gyors a dolog.

Ez viszont nagyon kényelmes.

aug. 15. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!