Kisgyerek mellett mennyire nehéz munkát találni? Nektek hogy ment?
Mi az, hogy azért, mert megyeszékhely, nem lehet kevés a munkalehetőség, pláne anyukáknak?
Én pl. debreceni vagyok, diplomával, nyelvtudással és még gyerek nélkül is alig találtam 8-4-ig tartó munkát. Iszonyat túljelentkezés van a munkákra, amikor 3 éve eljöttem szülni, egy hét alatt több száz(!!!!!!!) jelentkezés jött a helyemre. Több száz.
És akkor még pörgött a gazdaság, most eléggé leállt itt is a munkaerőpiac, nekem konkrétan 3 anyuka ismerősöm is van, aki nem tud jelenleg sehol elhelyezkedni kisgyerekekkel, pedig van, aki előtte multiban dolgozott, szintén diplomával, nyelvvel, szóval nem egy szál érettségije van, hogy azt mondjuk, nem is tud felmutatni semmit.
Ezen a kormány által túlhypolt vidéki megyeszékhelyen alig van normális munka, a meghirdetett állások javarésze roppant családbarát többműszakos gyári munka, meg kereskedelmi meló, ahol menni kell kora reggel, este, hétvégén és senkit nem érdekel, hogy jut el a gyereked oviba meg suliba.
A normális, 8-4-ig tartó, ovival-sulival összeegyeztethető munkákra meg tömeges túljelentkezés van, mert mindenki ilyet akar.
Igen az egész családot is fel lehet áldozni, hogy anya dolgozhasson kedvére, csak ugye azt én nem akartam..
Maradt a részmunkaidő, lesz az a gyerek nagyobb is, könnyebb lesz.
Január óta keresek munkát. Azóta számtalan helyre elküldtem az önéletrajzom, 2 interjúm volt össz-vissz. Az egyik helyre felvettek volna, viszont 5 napos bejárást nem tudtuk családilag vállalni.
Több HR-es, karrier coach átnézte az önéletrajzom, mégis az eredmény eddig nulla.
Biztos területfüggő és CV függő is...
Én értem a 16ost,az én férjemnek is karrierje van, mikor született a gyerekünk, akkor lépett egyre feljebb.
Nem mondtam azt neki, hogy vissza kettőt, mert mész a gyerekért oviba, mert esély egyenlőség van a családban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!