Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerek mellett mennyire...

Kisgyerek mellett mennyire nehéz munkát találni? Nektek hogy ment?

Figyelt kérdés
Hamarosan vissza kell térnem a munka világába GYES után, és ahogy nézelődöm, elég rossz helyzetben vagyok. A régi munkahelyemre nem vesznek vissza, mert megszűnt a pozícióm és a cég is nagyon rosszul áll, lehet be is fog zárni, új helyre pedig azért nem fognak felvenni, mert kisgyerekem van. Irodai munkát végeztem, most is valami hasonlót szeretnék főleg a munkaidő miatt. Egyébként turizmus és vendéglátás diplomám van, szállodában is dolgoztam hosszú ideig, de most kisgyerek és szinte 0 segítség mellett azt a munkarendet nem tudnánk vállalni, a férjem nagyon sokat dolgozik. Vidéki megyeszékhelyen élünk, ahol sajnos nem sok munkalehetőség van. Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mit fogok csinálni, ha sehová nem vesznek fel. A férjem nem keres rosszul, elvagyunk, de hosszútávon nem tudjuk ezt csinálni.
aug. 15. 13:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
43%
Úgy, hogy sehogy. 3 éve dolgoztam havi szerződésújítással, úgyhogy ahogy nagyon nem tervezetten teherbe este annak a helynek annyi is volt. Más meg nincs ami mellett teljesen egyedül tudnám intézni a gyerekeket, úgyhogy itthon maradtam. Nem akarnám azt csinálni, hogy valaki hajnalban idejön, aztán 2 óra múlva felébreszti a gyerekeimet, elindítja őket iskolába aztán megy értük és szinte estig megint velük van. El is menne rá amit én keresnék, plusz senkiben nem bízom!
aug. 15. 14:23
 12/25 anonim ***** válasza:
59%

Mi az, hogy azért, mert megyeszékhely, nem lehet kevés a munkalehetőség, pláne anyukáknak?

Én pl. debreceni vagyok, diplomával, nyelvtudással és még gyerek nélkül is alig találtam 8-4-ig tartó munkát. Iszonyat túljelentkezés van a munkákra, amikor 3 éve eljöttem szülni, egy hét alatt több száz(!!!!!!!) jelentkezés jött a helyemre. Több száz.

És akkor még pörgött a gazdaság, most eléggé leállt itt is a munkaerőpiac, nekem konkrétan 3 anyuka ismerősöm is van, aki nem tud jelenleg sehol elhelyezkedni kisgyerekekkel, pedig van, aki előtte multiban dolgozott, szintén diplomával, nyelvvel, szóval nem egy szál érettségije van, hogy azt mondjuk, nem is tud felmutatni semmit.

Ezen a kormány által túlhypolt vidéki megyeszékhelyen alig van normális munka, a meghirdetett állások javarésze roppant családbarát többműszakos gyári munka, meg kereskedelmi meló, ahol menni kell kora reggel, este, hétvégén és senkit nem érdekel, hogy jut el a gyereked oviba meg suliba.

A normális, 8-4-ig tartó, ovival-sulival összeegyeztethető munkákra meg tömeges túljelentkezés van, mert mindenki ilyet akar.

aug. 15. 14:51
 13/25 anonim ***** válasza:
19%
Igen, egyre kevesebb az olyan munkahely ahol 8-4-ig lehet dolgozni, de ezért van a gyereknek 2 szülője már bocsánat. Én 2 műszakban tudtam dolgozni, mert másmilyet nem találtam. A férjem akkor még 3 műszakban dolgozott műszakvezetőként. A munkahely annyit engedett, hogy 1 órát csúsztasson az enyém meg azt, hogy ne kerüljek a férjemmel 1 műszakrendbe. Azaz ha ő délutános én mehessek délelőttbe. Mindent meglehet oldani csak akarni kell.
aug. 15. 15:17
 14/25 anonim ***** válasza:
56%

Igen az egész családot is fel lehet áldozni, hogy anya dolgozhasson kedvére, csak ugye azt én nem akartam..

Maradt a részmunkaidő, lesz az a gyerek nagyobb is, könnyebb lesz.

aug. 15. 15:21
 15/25 anonim ***** válasza:
3%

Január óta keresek munkát. Azóta számtalan helyre elküldtem az önéletrajzom, 2 interjúm volt össz-vissz. Az egyik helyre felvettek volna, viszont 5 napos bejárást nem tudtuk családilag vállalni.

Több HR-es, karrier coach átnézte az önéletrajzom, mégis az eredmény eddig nulla.

Biztos területfüggő és CV függő is...

aug. 15. 15:42
 16/25 anonim ***** válasza:
67%
13-as, akkor minden apuka menjen el 3 műszakos gyári munkásnak?
aug. 15. 15:44
 17/25 anonim ***** válasza:
52%
A gyárimunkás és műszakvezető között elég nagy különbség van. A gyári munkás az aki húzza az igát a soron a műszakvezető meg az aki a műszakkal kapcsolatban intézi a dolgokat az irodájában.
aug. 15. 15:57
 18/25 anonim ***** válasza:
51%

Én értem a 16ost,az én férjemnek is karrierje van, mikor született a gyerekünk, akkor lépett egyre feljebb.

Nem mondtam azt neki, hogy vissza kettőt, mert mész a gyerekért oviba, mert esély egyenlőség van a családban!

aug. 15. 16:01
 19/25 anonim ***** válasza:
55%
Nagyon nem egyszerű kisgyerek mellett normális munkát találni. Ami időben össze egyeztethető a családdal. Igaz én vidéken élek és már nagyon szeretnék dolgozni, de nem mondhatom az alsós és ovis gyerekemnek, hogy menj egyedül vagy gyere haza egyedül, mert még kicsik.
aug. 15. 16:34
 20/25 anonim ***** válasza:
57%
Ilyen végzettséggel simán találnál szerintem állandó reggeles munkát. Irodait is.
aug. 15. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!