Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Költesz magadra is kisgyerek...

Költesz magadra is kisgyerek mellett?

Figyelt kérdés

Én eddig költöttem, nem rengeteget, de amit gyerek előtt szoktam, azt továbbra is megvettem magamnak, bár ruhából kevesebbre volt így szükségem, és mostanában a Vintedre is rászoktam, úgyhogy végül is ruhára kevesebbet költök. Ezen kívül kb 2-3 havonta járok fodrászhoz, és van pár kozmetikum, amikhez ragaszkodom. Dm-ben kapható márkák, semmi extrára nem kell gondolni. Szóval eddig ezekre költöttem, viszont lejárt a Gyed, már a Gyest kapom, és így már egyre jobban meggondolom magamnak mit veszek.

Ti hogy vagytok ezzel? Költötök magatokra is?

aug. 31. 20:02
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
82%
Én vissza mentem dolgozni, amikor lejárt a GYED, mert a GYES-ből még a gyerekeknek sem igazán tudtam volna sok mindent venni. De ettől függetlenül mindig inkább a gyerekekre költöttem, én mindig utolsó maradtam.
aug. 31. 20:06
 2/28 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudok visszamenni dolgozni, egyelőre nem vesznek vissza a munkahelyemre, talán jövőre, azt ígérték. A férjem fizetéséből szerencsére megélünk, de azért meg kell gondolni mit veszünk.
aug. 31. 20:10
 3/28 anonim ***** válasza:
40%
Nem igazán. Nem rég szültem, de a vásárlási mániám már terhesség alatt átterheltem a gyerekre😁
aug. 31. 20:14
 4/28 anonim ***** válasza:
84%
Pedig vissza kéne, hogy vegyenek, ez nem így működik. Jogszabályok írják elő.
aug. 31. 20:22
 5/28 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy vissza kell venniük, de megtartani sajnos nem kötelesek. Ezért próbálok együttműködő lenni, hátha jövőre tényleg lesz pozíció és tartósan visszavesznek.
aug. 31. 20:26
 6/28 anonim ***** válasza:
90%

Koltok, de meg a kutyanak is hamarabb veszek valamit, mint magamnak. De fodraszhoz, kozmetikushoz jarok, itt most inkabb konkret targyakra, ruhakra gondolok.

Nem azert, mert ne lehetne, hanem nem tudom, valtoztak a prioritasok egyszeruen a gyerek az elso, aztan meg a kutya 🤣🤣

aug. 31. 20:31
 7/28 anonim ***** válasza:
67%

Költök ha nagyon muszáj, amúgy sajnálom magamtól a pénzt 🤣

Fodrászhoz egyszer egy évben megyek, kozmetikushoz, körmöshöz nem járok.

aug. 31. 20:48
 8/28 anonim ***** válasza:
89%

Mióta megvannak a gyerekek, 90 %-ban rájuk költök. Valahogy így alakult, pedig lenne miből, de folyton azon kapom magam, hogy nekik nézek ruhát, cipőt, könyvet, játékot. Férjemnek is előbb vásárolok.

Mostanában kezdtem ismét tudatosabban magamra is költeni.

aug. 31. 20:52
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
amig kicsik voltak a gyerekek adig ő rájuk költötem most már 2 felnött meg legfiatalabbik is 14 ėves igy már veszek magamnak ruhåt cipőt,tåskåt stb .
aug. 31. 21:58
 10/28 anonim ***** válasza:
84%
Én növényeket szoktam a kertbe venni, ez az abszolút szerelem hobbim. Ami félig magamra költés, félig a közös kertet díszítem vele. Legalábbis a férjemnek ezt szoktam magyarázni. :D Én is veszek a DM-ből dezodort, szempillaspirált, géllakkozok, de ritkán költök rá, és nem sok pénzt, nekem ez inkább a higiénia kategória. Ruhákra abszolút nem, pedig kéne, kezd nagyon lepusztulni a gardróbom, de nehezen veszem rá magam, hogy ezzel foglalkozzak. 2 éve felváltva szoptatok és terhes vagyok, minden ami szép, az nem jó rám, vagy nem praktikus. Majd a harmadik baba után gardrób frissítek. A gyerekek ruháit nagyrészt magamnak veszem. A gyerekeimnek tök mindegy, mit adok rájuk. Én akarok nekik csinos, jó minőségű, szezonba illő ilyen-olyan ruhákat. A Peppa malacos ruhácska és a rákos napozó nem a gyermekeim túlélését szolgálja. :D
aug. 31. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!