Van összefüggés aközött, hogy egy baba/kisgyerek milyen gyorsan fejlődik, és később milyen képességű lesz?
Szerintem nincs összefüggés, bár én csak a férjem meg az én gyerekkoromból tudok kiindulni.
A férjem 3 éves kora után kezdett beszélni, nagyon későn kezdett minden nagymozgást, most mégis 2 diplomás mérnők, és világ életében jól fogott az agya.
Én 1 éves korom előtt pár héttel beszéltem, jártam, mindent időre csináltam, és kínszenvedés volt az iskola. Írni, olvasni gyorsan tanultam meg, de a tanulás akkor sem ment zökkenőmentesen.
Szerintem nincs. Nekem a fiam 6 hónaposan mászott, 11 hónapot nem töltötte be, mikor elindult.
Nem mondom, hogy bambácska, de az oviban az óvónők jellemzése szerint nagymozgásokban kevésbé ügyes, és iskolában sem a torna az erőssége.
Egyébként megkésett beszédfejlődésű, ovi nagycsoportban is logopédiára jártunk vele és utána nyáriszünetben is. Értő olvasás, hangos olvasás és nyelvtan jól megy neki. Oviban a számok érdekelték jobban, de a magyart jobban szereti, bármelyiket és mig azokból nincs négyese, matekból kapott már párat. 4. osztályba fog még csak menni, szóval nagyon hosszú távokról nem tudok még nyilatkozni.
Iskolai teljesitmenyrol nem tudok nyilatkozni, de van osszefugges, az elejen tuti.
Kisfiam le volt maradva mozgasban, ertelmi fejlodesben. Beszed az erdekes modon nem volt soha problema, de a megertes igen.
Viszont 2 evesen tanult meg jarni, de addigra behozta magat es abszolut atlagos lett, nincs semmi extra vele.
Kesobb majd meglatjuk, most itt tartunk.
A lányom nagyon gyorsan fejlődött babaként, mindent nagyon korán kezdett csinálni. Alig töltötte be a 9 hónapot, már önállóan járt és beszélt is (nem mondatokban, de rengeteg dolgot a nevén nevezett érthetően). A kúszás kimaradt nála egyébként. Mindig azzal riogattak, hogy hiperaktív lesz, azok csinálnak mindent ilyen gyorsan, de nem lett az. Nagyon jó a mozgáskoordinációja, nagyon könnyen és gyorsan tanul, egyszer voltunk pár alkalommal pszichológusnál (egy trauma miatt), ő mondta hogy kivételesen okos kisgyerek.
A fiam már normál tempóban kezdett el mindent, ő is ügyes, de teljesen normális, átlagos. Még ovis, vele egyébként sokkal könnyebb minden, mint a lányommal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!