Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Költesz magadra is kisgyerek...

Költesz magadra is kisgyerek mellett?

Figyelt kérdés

Én eddig költöttem, nem rengeteget, de amit gyerek előtt szoktam, azt továbbra is megvettem magamnak, bár ruhából kevesebbre volt így szükségem, és mostanában a Vintedre is rászoktam, úgyhogy végül is ruhára kevesebbet költök. Ezen kívül kb 2-3 havonta járok fodrászhoz, és van pár kozmetikum, amikhez ragaszkodom. Dm-ben kapható márkák, semmi extrára nem kell gondolni. Szóval eddig ezekre költöttem, viszont lejárt a Gyed, már a Gyest kapom, és így már egyre jobban meggondolom magamnak mit veszek.

Ti hogy vagytok ezzel? Költötök magatokra is?

aug. 31. 20:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
6: Ismerős! Én is előbb költök még a kutyára is, mint magamra. :) De a gyerekek előtt sem költöttem sokat magamra. Legyek tiszta és rendezett, ennyi. Így, hogy itthon vagyok még a gyerekekkel, ruhából nem nagyon kell új, smink nincs (régen sem volt), extra kozmetikumok sincsenek, fodrászhoz évente egyszer elmegyek. Ami marad a GYED-ből, félreteszem, mert bizonytalan, hogy tudok visszamenni dolgozni.
aug. 31. 22:34
 12/28 anonim ***** válasza:
70%
Persze. Én is ember vagyok.
szept. 1. 00:00
 13/28 anonim ***** válasza:
24%
Gyesből én nem venném, az az összeg rámegy a gyerekre, sőt még kevés is. Gondolj bele, mire elég, futja-e a kajarészed, a rezsirészed és a gyerek költségeinek a felét? Ha nem, én nem költenék örülök ha a férjem eltart.
szept. 1. 06:21
 14/28 anonim ***** válasza:
82%
Viszonylag magas csed-em és max gyed-em volt, gyed mellett már dolgoztam is a részmunkaidős állásomban, így gyes mellett is összecsorgott egy picit több pénz, aztán meg táppénzre mentem, mert érkezik a második gyerkőc. Olyan nem volt, hogy csak gyes-t kaptam volna, de nálam ez nem pénzfüggő. Szóval nem azért nem költök igazán magamra, mert sajnálom rá a pénzt, hanem mert más lett a fontossági sorrend. Valahogy már nem tölt el akkora örömmel ruhát venni magamnak pl., sőt marha kiábrándítónak érzem, hogyha a második bolt után sem találok semmit és megunom. Szóval általában úgy néz ki a szitu, hogy elmegyek magamnak vásárolni, mert kéne pár ruha, egy cipő, vagy valami, plusz beülök a fodrászhoz. Ebből végül mindig az van, hogy hazajövök a gyereknek egy rakás következő méretes ruhával, magamnak meg nem vettem semmit. :D Még jó, hogy nem jön velem, mert lehet a fodrász is csak az ő haját vágná le... :D
szept. 1. 09:50
 15/28 anonim ***** válasza:
40%

Körmös és 2 doboz hajfesték, ami muszáj/hó.

Alapvető tisztálkodási szerek (tusfürdő, dezodor, sampon, balzsam.)

Fodrászhoz évi 3x kb, vagy ingyenes hajvágásra is mentem már párszor.

Ruhát nem sűrűn, max Vinteden.

Sminkelni nem sminkelek (van szemhéj- és szemöldöktetoválásom, ez nekem elég), max alkalmakkor spirál, ami 1 évig kihúzza.

Én GYET-en vagyok tavasz óta, ez ugyebár összegben ugyanannyi + terhes vagyok, így arra nem tudom költeni a pénzt, amire előtte (tetoválások), viszont ha már lehetőség lesz rá, akkor erre tervezek.

Ruha, cipő továbbra is megfelel a Vinted.

Illetve én lakásdekorációkra szoktam még.

szept. 1. 12:05
 16/28 anonim ***** válasza:
17%
Ha GYES en lennék, nem költenék, sőt, zavarna hogy eltartanak
szept. 1. 12:39
 17/28 anonim ***** válasza:
86%

Jól van 16, ez a kérdés nem neked szól gondolom.

Felesleges volt ezt a nagyon hasznos választ ide köpni.

szept. 1. 12:42
 18/28 anonim ***** válasza:
25%
17es az volt a kérdés, költenék- magamra gyerek mellett. Nos, arra válaszoltam. Ha csak gyest kapnék, nem, nem költenék, és örülnék ha eltartanak, mert az a segély a gyerek dolgainak a felét se fedezi nemhogy az enyémeket.
szept. 1. 12:46
 19/28 anonim ***** válasza:
85%

Igen 16-os, marha zavaro 1 kerek evig “eltartottnak” lenni gyes alatt. Mikozben ugye a gyerekkel vagy otthon, nem csak ugy ulsz a seggeden, ezt is tekinthetjuk kvazi munkanak 🤷‍♀️

Ha megtehettem volna, en is maradtam volna meg otthon, egy porcikam se kivanta azt a mokuskereket, amibe bekerultunk a munka, bolcsi altal, huztam volna meg plusz egy evig szivesen.

De muszaj volt dolgoznom, szoval ez van.

Aki szeretne es megteheti, maradjon csak otthon 3 evig, en azt mondom :D

Aztan utana kezdodik az orult rohanas, aminek jo sokaig nem lesz vege, ha valaki dolgozik.

szept. 1. 12:50
 20/28 anonim ***** válasza:
23%

És erre nem volt elég 1 válasz?

Minek 3x leírni?

Mi vagy te, papagáj?

szept. 1. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!