Milyen témájú kvízt állítsak össze gyerekeknek, az alábbi korosztályból?
Lesz egy gyerekrendezvény 5-től 8, max 10 éves korig, ovisoknak és alsó tagozatosoknak fog szólni.
Gondoltam, csinálok nekik egy kvízt.
Külön gondoltam az ovisokét és sulisokét, mert tudom, nem ugyanazt szereti egy 5 éves és egy 8 éves.
Milyen témákat kedvelnek a ti 5-8 éveseitek?
Mesék, rajzfilmek, állatok és környezet, videojátékok?
Pontosan melyikek?
5 és 8 évesem is van.
A kicsit a dínókkal lehet lekötni, mindent tud róluk. A nagyot a macskákkal, Föld országaival...stb.
Egyik se néz rendszeresen mesét, nincs kedvenc.
Könyvekből a nagy most Ruminit olvas.
Nekem is van egy 6 éves ovis lányom és egy 9 éves kisiskolás fiam.
A kicsit a kvantumfizika világa érdekli, nagyon szereti Hilbert-térben elliptikus integrálni a valószínűségi hullámfüggvényeket, valamint részecske-összefonódás esetén numerikusan interpolálni a spinkvantumszám értékét.
A fiamat jobban érdekli az informatika és a számítógépek világa, megszemélyesítéses támadásokhoz használ deep neurális hálózatokon alapuló elemzéseket, valamint Y-mas módszerrel memóriatúlcsordulást okoz ahogy eltolja a biteket és beírja a rosszindulatú kódrészt az adott memóriaszegmensbe.
Ilyen tematikájú kvízzel biztosan le lehetne kötni a figyelmüket.
Mesét az én gyermekeim sem néznek, helyette azonban az MIT és Harvard előadásait követik, valamint a researchgatet és google scholart olvasgatják szabadidejükben.
Szerintem legyen egy rész találós kérdés ovisokra és alsósokra szabva(ilyeneket találsz a neten), a maradék meg általános műveltség és én még tennék bele képrejtvényeket is, illetve egészítsd ki a szólást/közmondást is.
Gyerekek általános műveltsége pl: Milyen gabonából készül a kenyér? Vagy mondjuk Melyik a jobb kezünk? Vagy mondjuk sorolj fel három házikedvencet, esetleg két sárga gyümölcsöt, három zöld színű zöldséget!
Mesékbe nem mennék bele. Amiket kell tudni: járművek(légi, vízi, szárazföldi, hány kerekük van), gyümölcs-zöldség, vadállat/háziállat, szám vagy betű, ellentétpárok.. hatalmas készleted van. Mesét ne, de pl melyik évszakban jön a mikulás, vagy ki jön a kiesett fogacskákért éjszaka, vagy mondjuk inkább grimm és andersen mesék témája, vagy népmesék címei..Millió jó van, én nagyon élvezném ennek az összeállítását:D Mondj két madarat, ami nem tud repülni.. :D
Egyébként ki fognak csinálni azok, akik szintén tudják a választ, de nem őket szólítod, remélem van erre valami ötleted..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!