Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van más is, aki azért nem...

Van más is, aki azért nem vállal második gyereket, mert úgy érzi sok neki a gyereknevelés?

Figyelt kérdés

2 gyerek volt a terv, de jelenleg 3 éves a kisfiam, és egyre nehezebbnek találom a szülőséget. Nem problémás gyerek, de eleven, kis örökmozgó, nagyon benne van a dackorszakban, úgy érzem nincs elég türelmem hozzá, nem vagyok elég következes, mióta dolgozom újra, időm sincs rá elég. Szeretnék még egy gyereket, a kisbabás időszak még menne is 2 gyerekkel, de utána munka mellett nem tudnám 2 gyerek igényeit kielégíteni, úgy hogy lelkileg ne menjek tönkre benne, és a házasságom is fennmaradjon. A férjem is egyetért velem, pedig ő régen még 3 gyereket is el tudott volna képzelni.

Érez még valaki hasonlóképpen?

ma 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én szintén. 15 hónapos lesz a fiam. Nem lesz több gyerek. A férjem ugyanúgy gondolja.

Én még nem dolgozom, majd ha két éves lesz akkor megyek vissza, de ígyis van nem egy olyan nap, hogy csak a túlélésre hajtok. Nagyon eleven gyerek és rengeteg figyelmet vár el. A szepa megterhelő nála nagyon nehéz időszak. Most cseng le egy nagyobb hullám, van olyan egész nao csimpaszkodik belém sehova nem tudok menni. Persze tudom mindig jön valami ami más vagy akár nehezebb, de ismerem magam. Egy gyerekkel elbírok lelkileg testileg és a nehézségek ellenére élvezem. Kettő nem menne és nem akarom, hogy bármelyik gyerek szenvedjen, mert idegbeteg az anyjuk. Nem lenne se energiám se türelmem több gyerekre.

ma 13:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én amíg a fiam 3 éves volt addig akartam,de utána már nem, koraszülött volt mindenbe volt késés járásban, beszédben, mostmár 5 èves és mégegyszer nem akarjuk àtèlni ezt vagy rosszabbat.

Mostmár nagyjából minden rendben de éppen ez is elég megviselő volt amiket leirtam

ma 14:23
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Minél nagyobb, annál rosszabb.

Az én gyerekeim között 8 év van.

Vagy 2-3 év után kell, vagy sehogy, én utólag azt mondom.

A nagyobb kamaszodik, a kicsi még ovis, nagyon nehéz őket "összerázni".

De amikor 3-4 volt a nagy, nem akartam.

ma 14:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Nalunk 6 ev a korkulonbseg, a "tokeletes" magaviseletu lanyom utan jott egy kis huligan. Haat.:D volt h karmoltam magam es teptem a hajam. Ez sem jo, mert nem egyforma az erdeklodesi kor. Most kezdenek joban lenni 5 es 11 evesek, sokat rajzolnak,szerepjatekoznak, birkoznak,szaladgalnak egyutt. De ehhez kell, h a nagy lemenjen ovodasba,ha van kedve. Ha nincs, akkor osszeverekednek. Kisebb korkulonbseg bizti

Os nehez,de ott legalabb osszenolnek es egy szinten vannak,nagyjabol.

ma 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Jelen. Sokszor eggyel is sok, a mentális egészségem és a házasságom is rámenne még egyre. A férjem is egyetért.
ma 17:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi alapbol nem akartunk meg egyet, a ferjemnek van egy az elozo kapcsolatabol, a kozos par honapos, igy ennyit terveztunk. De ugy erzem, en nem birnam meg egyszer ezt vegigcsinalni.

Kuzdelmes volt a terhesseg, a szules, mult honapban 5 napot, most 6 napot voltam korhazban, lehet olyan betegsegem van, ami mellett amugy sem ferne bele meg egy gyerek. Anyagilag is ennyir birunk, a ferjem sem lesz fiatalabb, szoval rengeteg ervunk van amellett, miert nem lesz meg egy testvere a lanyomnak.

ma 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!