Jó-e az, ha az egészséges szülők házasságban vállalnak gyereket?
A házasság a nőt védi elsősorban, hogy a kieső jövedelem miatt ne lehessen teljesen kihasználni anyagilag. De mivel ptk szerint a haztartasban vegzett munka a vagyon gyarapításához való hozzájárulásnak minősül amugy is, ezért tulajdonképpen nem is kell.
A házasság apasági velelmet keletkeztet, tehát ha a férj lelép, attól még a gyerek apja hivatalosan. Ha nem házasok, akkor ez nem ervényes.
Ennyi előnye van kb.
"Jó-e az, ha az egészséges szülők házasságban vállalnak gyereket?"
Dehogyis, az a jó, ha beteg egyedülállók vállalnak gyereket.
Orvos látott már, kérdező?
Szerintem nem papír a lényeg, úgy értem, látom, hogy annak ellenére is kötnek rövid házasságokat, ahogy élettársak közt is vannak évtizedeken át fennállók.
Nekem pl. fontos volt a házasság (nem vallási okokból, hitetlen vagyok!), a polgári esküvő, de attól még másokat nem nézek rossz szemmel, mert másként élnek.
Nem sokat tudhatsz a világról.
Tehát akkor a meddőnek nem lehet gyereke, mert beteg? Miért vannak akkor a meddőségi központok?
" A gyerek mentális egészsége érdekében anyára és apára van szüksége."
Nem. A gyereknek jó apára és jó anyára van szüksége. Az, hogy egy férfi és egy nő összeházasodik, még nem garantálja, hogy ez biztosított.
"Hogy eldöntöttem, hogy a gyermekem a páromra hasonlítson (rajtam kívül)".
Ok., döntsd el. Csak ne csodálkozz, ha gyerek pl.a nagynénikédre hasonlít. Akkor kidobod?🤣
A szerelem elmúlik. Mit kezdesz a gyerekkel akkor, amikor már rohadtul nem szeretnéd azokat a tulajdonságokat, amit a párodtól örökölt és a rózsaszín szemüvegedben még tetszett, de már idegesít? Kidobod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!