Más is megszivta ennyire szülés után?
16 évesen elkezdtem fogamzásgátlót szedni. 9 év után abbahagytam, mert babát akartunk. Első hónapban meg is fogant.
Azóta pedig csak küzdök.
6 hetes kontrolon a doki írt fel egy szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlót. Az első 3 levél alatt végig véreztem. 2x mentem vissza ez alatt hozzá, mert szerintem marhára nem normális 12hét vérzés.
Annyi volt mindig a reakció, hogy majd beáll....
3 hónap után dokit és gyógyszert váltottam.
Ez a gyógyszer jónak bizonyult úgy a szülés utáni 9.hónapig. addigra 1x szoptattam már csak, minél kevesebbet szoptattam, annál sűrűbben jött meg.
9.hónapra 10nap vérzés, 5 nap szünet...
Doki azt mondta, ez normális.
Ismét doki váltás. Abbahagytam a szoptatást, igy gyógyszercsere. Felírta azt,amit agyerek elött 9 évig szedtem. Elkezdtem szedni,20 napig véreztem. A válasz a dokitól, majd beáll.
Aztán a 20 nap után 1 hét szünet, majd újra megjött. A 13.napon elkezdtem görcsölni, ömlött belőlem a vér,kisujjnyi alvadtvérdarabokkal. Pont vasárnap volt, ügyelet. Ott annyival elhajtottak, most váltottam gyógyszert, majd beáll.
Másnap (múlt hétfőn elmentem a dokimhoz. Megvizsgált, uh nem látja okátkiért vérzek. 14 napja. Majd elmúlik.
Adott rutascorbint. Úgy csütörtökre már nem véreztem.
Ma itt a szerda, tegnap megint megjött, most megint vérzek. Egyszerüen elegem van belőle. 3 doki,plusz az ügyelet... majd elmúlik
.. mindenkitől csak ezt hallgatom
A pesszárium nagyon jó védekezési forma, csak bele kell jönni, meg kell tanulni használni.
Persze gondolom már próbáltad, és 8x terhes lettél mellette.
Akkor kedves 23!
Meséld már el, hol olvastad, hogy 1 éve vérzek....
De leírom még1x a kedvedért.
6 hetes kontroll után az első szoptatás melletti tabi nem volt jó. Ott a 3 levéllel végigvéreztem.
Váltottam, BEVÁLT. Egész addig, míg már csak napi 1x nem szoptattam.
Akkor kezdtem újra vérezni. A doki, mivel mondtam, hogy már nem szoptatok, új gyógyszert írt, amit 1 hónapja és 1 hete szedek. Azóta gáz a helyzetem. Nem 1 éve 😅
31! Akkor használd 😉
Nekem nem tetszik... ha nem tetszik, "balesetveszélyesnek" tartom, akkor minek próbálkozzak vele?!
32!
Meséld el kérlek, hol olvastad, hogy azért akarok fogamzásgátlót szedni, hogy a férjemnek jó legyen?!
Szerintem is a gyógyszer a hibás. Szülés előtt szedtem, semmi baj nem volt belőle, aztán mikor szülés után elkezdtem (olyat amit szoptatás mellett lehet), megjött a levél közepénél is meg utána is. Ráadásul brutálisan erős volt. 2 hónapot próbálkoztam, aztán abbahagytam. Nekem ennyit nem ér meg hogy ennyire erőltessem mikor egyértelműen látszik hogy nem bírja a szervezetem. Abbahagytam, azóta teljesen normális a vérzésem (talán 1 vagy 2 ciklus még kellett hogy helyreálljon).
Szóval igen más is volt így. Csak más nem ragaszkodik ennyire a gyógyszerhez. Mi óvszert használtunk eleinte, most megszakítás ( nem gond ha becsúszik a baba). Szóval én is azt tudom tanácsolni, hogy hagyd abba a gyógyszert és legyél egy kicsit nyitottabb egyéb módszerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!