Gyermek állampolgársága?
Élettársi viszonyban vagyok egy kettős állampolgárságú (amerikai-magyar) hölggyel közel 3 éve és felmerült a házasság illetve a gyermekvállalás gondolata. Olyan esetben, ha én 100% magyar állampolgárságú személy vagyok és a feleségem magyar és amerikai állampolgársággal is rendelkezik és gyerekünk születne Magyarországon, akkor automatikusan megkapja az amerikai állampolgárságot vagy van-e valami módja annak, hogy ne legyen amerikai állampolgár csak és kizárólag magyar?
A mai hűtlen világban vannak félelmeim, hogy mi van ha 10 év után esetleg válásra kerülne sor és a gyerekemmel visszaköltöznének amerikába, gyakorlatilag a szituáció ellen nem is nagyon tudnék mit tenni, sokkal szívesebben vállalnék gyereket, ha a gyermekem csak és kizárólag magyar állampolgárságú vagy a leendő feleségem nem kettős állampolgár.
lol
ha így állsz hozzá tényleg el leszel hagyva
Ha már így alsz hozzá, ne vallalj vele gyereket.
Amúgy az amerikai állampolgársagi joggal nem vagyok tisztában, de a magyar az vérségi alapon működik, tehát a gyerek a magyar szülő után magyar lesz. A gyereket nem az állampolgársaga miatt fogja tudni elvinni majd, ha akarja, hanem amiatt, hogy ő lesz az nagy eséllyel, akinél q gyermeket egy jövendőbeni válás esetén elhelyezik. De ha az én pasim eleve ilyen gondolkodással állna a gyermekvallalashoz, nálam ki lenne zárva a házasság és az apasagi nyilatkozat is, ami azzal járna, hogy köze nem lenne a gyerekhez. Ha te a leghosszabbat feltételezed róla, ő is azt feltetelezheti rólad.
Miért akarsz rosszat a leendő gyerekednek azzal, hogy nem akarod, hogy legyen amerikai állampolgársága is, miközben az egy szuper lehetőség neki az életben?
Ha pedig ilyeneket feltételezel a párodról, akkor kár házasodni és gyereket vállalni.
#5 Köszönöm a megnyugtató válaszodat, ezt jó tudni
Többiekbek: elsősorban azért merült fel bennem a kérdés, mert a legutóbbi 3 házasságban ahol voltam, szinte kivétel nélkül elvált szülők voltak a hozzátartozók legalább a férj vagy a feleség részéről, de olyan is volt, ahol mindkét részről.
Én sokkal inkább előre tudatosan választom meg a partneremet mintsem egy olyan törés érjen a későbbiekben amit nem tudok feldolgozni ugyanis ha a gyerekemet elszakítanák tőlem és a világ egy teljesen más pontján élne és esetleg soha többé nem látnám az nagyon szomorú lenne.
Ha Magyarországon válásra is kerül sor akkor is megoldható a gyerekem látogatása, vele töltött idő és a fontosabb eseményeken biztosan részt is tudok venni (esküvő, szülinap, karácsony).
Szerintem nincs azzal semmi gond, ha elgondolkoztam a legrosszabb szcenárión, mégsem állhatok úgy egy házassághoz hozzá, hogy a mézes hetek örökké tartani fognak és 90 éves korunkban fogunk elhunyni egymást átkatolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!