Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális ez a félelem?

Normális ez a félelem?

Figyelt kérdés
Augusztus 1-jén lesz a programozott császárom, első baba. Normális, hogy nem a szüléstől félek, hanem az utána következő dolgoktól? Hogyan fogom ellátni a babát, honnan tudom mikor éhes? Honnan tudom, hogy eleget evett/szopizott? Ha sír honnan tudom majd, hogy miért? Jó anyukája szeretnék lenni, de nagyon parázok :/

2022. júl. 22. 23:26
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

Persze, minden első babás nőben felmerülnek ezek a kérdések.

A jó hír, hogy a tapasztalatlanság ellenére ösztönösen te fogod tudni legjobban, az adott helyzetben mire van szükség.

Az a kis emberke már ismer téged. Kis idő, és te is tökéletesen megismered őt. Az elején pedig egyszerű a megoldás mindenre. Csak anya kell neki, semmi más. Meg pelus. :)

De anya mindenre megoldás. Olvasgass a negyedik trimeszterről.

2022. júl. 22. 23:31
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Belefogsz jönni, mint mindenki. Hidd el, mindenki pont ugyanennyire hülyén érezte magát és elveszettnek. Aztán valahogy az ember tudja mit kell tennie. Veled is így lesz.
2022. júl. 22. 23:31
 3/10 anonim válasza:
93%
Egy baba igazi áldás, menni fog, jó anya leszel hidd el. Kezdeti nehézségek lehet lesznek, de simán menni fog minden.
2022. júl. 22. 23:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Tudni fogod persze, ezt hivjak anyai osztonnek.

Az allatok is tudjak.

2022. júl. 23. 00:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy határig normális ez az érzés, de ne ess túlzásba.

És ne akarj görcsösen tökéletes anya lenni, mert akkor biztosan rossz anya leszel.

2022. júl. 23. 01:03
 6/10 anonim ***** válasza:
91%

Normális. Először nem is kell ezeket tudnod. Az első napokban/hetekben az a lényeg, hogy válaszkész legyél számára, mindig babusgasd, szeretgesd, és tedd minél többet mellre, amikor csak teheted, és kéri is. Aztán majd idővel kialakul, hogy meg tudd különböztetni a sírásokat.

Onnan fogod tudni, hogy eleget evett, hogy utána békésen elszundikál, vagy nyugodtan nézelődik, és legfőképpen onnan, hogy rendesen gyarapszik a súlya.

Ha sír megnézed a pelusát, mellre teszed, kézbe veszed és ringatod, amelyiknél megnyugszik,azt szerette volna. Ha húzogatja a lábacskáit, erőlködve sír, akkor fáj a pocakja, ez nagyon gyakori, amíg be nem áll az emésztése rendesen. Ilyenkor pocakmasszázs, torna. 🤗

2022. júl. 23. 01:29
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Kedves Kérdező ,

Én pontosan így vagyok vele, mint Te csak én hozzád képest később szülök, első kisbabánk.

Mindenki kérdezi nem e félek a szüléstől , vagy bátorítani próbál , hogy ne féljek. Én őszintén írom, semmi félelem nincs bennem , ha természetes úton szülők, akkor tudom hogy olyan fájdalommal kell majd és fogok tudni megbirkózni , amiről el se tudom képzelni hogy létezik. A természet ügyesen alkotta meg a női testet, plusz orvosok nővérek lesznek velem akik sok szülést láttak , ha én nem is tudom mit kell csinálni , ők igen mert rutinosak :)) Ha császár lesz, kapok egy szurit és az orvosok elintézik helyettem a munka javát :)) ( persze ott meg a gyógyulás lesz sokkal keményebb pálya ) De utána mi lesz? Attól kb összesz@rom magam, fogom e tudni jól csinálni , hogy kell jól csinálni , életben tudom e tartani.. Azt simán elhiszem hogy a fájdalom rész kibírható, az hihetetlen viszont hogy ösztönböl jön az anyai gondoskodás! Rengeteg szakmai (!!) könyvet olvasok , szülésfelkészitőket és csecsemőgondozási tanfolyamot csinálok végig, kész listákat írok a védőnőnek rengeteg kérdéssel :) Tulgondolom ezt a részt , de mindent szeretnék megtenni már most amit lehet :) Mondanám hogy nyugi , menni fog a gondozása a picinek , de ahogy irtam fogalmam sincs ez tényleg hogy fog menni és működik e az ösztön , nekem van e olyan (?)

2022. júl. 23. 06:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, ha képes vagy elengedni a görcsös megfelelni akarást és csak odafigyelsz a babára, akkor be fog ütni az anyai ösztön. Én se hittem el, de már a kórházban képes voltam vitatkozni a csecsemősökkel zéró tapasztalattal a hátam mögött, mert egész egyszerűen láttam, hogy mi a baja a fiamnak és lepisszegtek, hogy hülyeség, végül meg kiderült, hogy igazam van. Pedig én aztán nem vagyok egy ősanya, de az anyai ösztön más, a hormonok és az agyad gyakorlatilag átprogramoznak téged, hogy jobban értsd és ki legyen rá élezve minden érzékszerved. Ez bizonyított biológiai tény, tehát hidd el, menni fog, csak tudni kell elég magabiztosnak lenni, hogyha tapasztalsz valamit, akkor bízz magadban.
2022. júl. 23. 06:42
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát 😊 nagyon kellenek ezek a biztató szavak. Bár a férjem is annyira aranyos, minden nap elmondja milyen jó anyukája leszek a fiúnknak és hogy menni fog simán, ne féljek, mert majd az anyai ösztöneim visznek előre 😊

De azért kíváncsi voltam, hogy más is érez - e így ahogy én, de ezek szerint nem vagyok egyedül. 😆

2022. júl. 23. 08:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szülés után ütött be ez az érzés. Fú nagyon rossz volt, rettegtem egyedül maradni a gyerekkel. Szép lassan megszoktam, nálam később jött a kötődés is és az is rendben van ha nálatok se azonnali.
2022. júl. 23. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!