Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is megszivta ennyire...

Más is megszivta ennyire szülés után?

Figyelt kérdés

16 évesen elkezdtem fogamzásgátlót szedni. 9 év után abbahagytam, mert babát akartunk. Első hónapban meg is fogant.

Azóta pedig csak küzdök.

6 hetes kontrolon a doki írt fel egy szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlót. Az első 3 levél alatt végig véreztem. 2x mentem vissza ez alatt hozzá, mert szerintem marhára nem normális 12hét vérzés.

Annyi volt mindig a reakció, hogy majd beáll....

3 hónap után dokit és gyógyszert váltottam.

Ez a gyógyszer jónak bizonyult úgy a szülés utáni 9.hónapig. addigra 1x szoptattam már csak, minél kevesebbet szoptattam, annál sűrűbben jött meg.

9.hónapra 10nap vérzés, 5 nap szünet...

Doki azt mondta, ez normális.

Ismét doki váltás. Abbahagytam a szoptatást, igy gyógyszercsere. Felírta azt,amit agyerek elött 9 évig szedtem. Elkezdtem szedni,20 napig véreztem. A válasz a dokitól, majd beáll.

Aztán a 20 nap után 1 hét szünet, majd újra megjött. A 13.napon elkezdtem görcsölni, ömlött belőlem a vér,kisujjnyi alvadtvérdarabokkal. Pont vasárnap volt, ügyelet. Ott annyival elhajtottak, most váltottam gyógyszert, majd beáll.

Másnap (múlt hétfőn elmentem a dokimhoz. Megvizsgált, uh nem látja okátkiért vérzek. 14 napja. Majd elmúlik.

Adott rutascorbint. Úgy csütörtökre már nem véreztem.

Ma itt a szerda, tegnap megint megjött, most megint vérzek. Egyszerüen elegem van belőle. 3 doki,plusz az ügyelet... majd elmúlik

.. mindenkitől csak ezt hallgatom

2022. júl. 27. 16:31
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
90%
Használj óvszert egyelőre. Ez van úgy látszik a hormonhaztartásod annyira felborult,hogy most szüneteltetni kell a fogamzásgátlót amíg ezt nem gyógyítják meg nálad. Keress hormonháztartáshoz értő szakembert. Nekem nem a menzeszem volt erős hanem a hajam hullott ki majdnem. Ez van ilyenkor borul minden.
2022. júl. 27. 17:14
 12/41 anonim ***** válasza:
86%

Bárki, aki azt javasolja, állj le egy kicsit a hormonkészítményekkel, azonnal pirosat kap.

"9 évig jó volt. Semmit nem irt felül." - igen, látszik, milyen klasszul bejött. Tényleg nem írt felül nálad az égvilágon semmit...sőt, most is sokat segít. Tök normális, hogy szülés után egy évvel, szinte folyamatosan vérzel (szarkazmus).

2022. júl. 27. 17:17
 13/41 A kérdező kommentje:

Ha gebasz lett volna 9 év szedés után, akkor nem lenne most a gyerekem... talán.... 🤦‍♀️

L

És mint írtam, CSAK EZ AZ 1 VÉDEKEZÉSI MÓD KERÜLHET SZÓBA NÁLUNK. Nem tudom ennél világosabban leírni.

A hormonhaztartásom köszöni szépen jól van.

Nem kioktatást, tanácsot kértem, hanem azt kérdeztem,más is járt e így.

Az első 2 gyógywzert amúgy is el kellett hagynom, mert az csak szoptatás alatt véd. Az új gyógyszert nincs 2 hónapja hogy szedem.

Ha az orvosok azt mondják, ne hagyjam abba, mert azzal borítok csak fep igazán mindent, akkor nem fogom a gyakori orvosai tanácsát megfogadni. Ismétlem, nem diagnosztizálásért jöttem, hanem hogy más is volt-e ilyen cipőben...

2022. júl. 27. 17:25
 14/41 anonim ***** válasza:
86%

"CSAK EZ AZ 1 VÉDEKEZÉSI MÓD KERÜLHET SZÓBA NÁLUNK."

Szerintem hagyjátok, majd rájön... :)

2022. júl. 27. 17:29
 15/41 anonim ***** válasza:
79%

én nem tapasztaltam ilyet, bár megfogadtam, hogy többet nem szedek fogamzásgátlót, annyira felborította a terhesség előtti időszakot amikor abbahagytam...

kitartást neked, remélhetőleg ennél a gyogyszernél beáll majd a ciklusod. néztek egyébként vérképet vagy akármit, amikor eldöntötték hogy milyen gyógyszert írnak fel? (elvileg kellene vizsgálódni előtte hogy neked mi lehet jó)

és tényleg nem bántásból, piszkálódásból kérdezem, tényleg érdekel hogy mi az oka annak, hogy csak a fogamzásgátló tabletta jó védekezési módszer nálatok? akár priviben is írhatod, úgy nem kötnek beléd a többiek... :)

2022. júl. 27. 17:30
 16/41 anonim ***** válasza:
92%
Miért nem lehet óvszer? Allergiás vagy rá? Nincs jól a hormonháztartasod, ha ennyi ideig vérzel. Ez minden csak nem normális, nekem túl sok férfi hormonom van és így is terhes lettem ,szóval az hogy terhes lettél még nem jelenti ,hogy nem lettél a gyógyszerekkel szétcseszve.
2022. júl. 27. 17:31
 17/41 anonim ***** válasza:
92%

Es miert csak ez a modszer johet szoba, azon kivul, hogy rovidtavon kenyelmes?

Oke, hogy a szules elott mukodott, de utana annyi minden borul fel.

2022. júl. 27. 17:35
 18/41 anonim ***** válasza:
87%

De értsd már meg, hogy nincs jól a hormonháztartásod, ha ennyit vérzel. Ez nem normális.

Oké, értem, hogy a férjed inkább téged szenvedtet, minthogy gumit húzzon, de akkor meg ez van.

Ha 3 nőgyógyász nem mondott semmi érdemlegeset, mi távgyógyítsunk itt gyakorin?

2022. júl. 27. 18:02
 19/41 anonim ***** válasza:
90%

"CSAK EZ AZ 1 VÉDEKEZÉSI MÓD KERÜLHET SZÓBA NÁLUNK."

Gondolom csak a párod nem akar zokniban lábat mosni, mer' ő igazi férfi 😅

2022. júl. 27. 18:13
 20/41 A kérdező kommentje:

Most az új gyógyszer elött néztek vérképet, csináltatott a doki valami kifejezett hormonvizsgálatot, szóval nem hasracsapással lett felírva.

Az, hogy ez allergia e nem tudom. Nekem az eddig próbált (latexmentes is) gumival fáj. Férjem gumiban nem tud elélvezni. Itt ezzel a gumis témát is lezárom

Spirált nem tetetek, nem szeretnék egy idegen testtel magamban élni.

Ezeken kívül pedig a megszakításy pharmatex, stb... na azok nem játszanak.

Több gyereket semmi szín alatt nem szeretnénk.

Ha lehetne elköttetném magam (nem,nem fogok ezért külföldre menni), de nem tehetem.

2022. júl. 27. 18:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!