Kismamaként mikor keltetek fel, és mikor mentetek aludni?
Csak kíváncsi vagyok, hogy egészséges, élhető tartományban mozgott-e; vagy pl a hajnali 6 még kibírható pl egy irodai munkára ha még jár egy darabig várandósan is valaki. De ha épp volt még kistestvér, aki felsírt éjszaka; miközben már a következő gyereket várta az anyuka, az is érdekelne. És, hogy mennyire bírtátok jól az akkori kelést. Vagy pl addig fennmaradni, amíg fennmaradtatok. Remélem, nem hiányzik semmi a kérdésemből, amire rá akartam kérdezni. Amúgy az is érdekes lehet, hogy ki 'mennyi ideje várandós' koráig dolgozott; tudom, hogy ilyesmi kérdés már volt, de ha valaki gondolja, leírhatja, mert érdekel. Ja meg hogy messze járt -e dolgozni, vagy pl ott volt gyalog tíz percre. Még az is érdekes lehet esetleg. Ja és amúgy, hogy magatoktól keltetek-e föl, például aki már nem dolgozott, és mondjuk hajnali 6-kor felkelt; vagy pl ébresztőre, aki ment dolgozni, vagy rugalmas munkaidőben volt; vagy a párjával együtt fölkelt, és utána visszafeküdt-e; stb. Ja és még az is érdekes lehet, hogy ki mennyire volt fáradt abban az időben úgy alapból. Hogy pl érzett-e valaki kimerültséget; nem feltétlenül a baba súlyától, az valamennyire biztos elviselhető, hanem csakúgy sima fáradtságot, erőtlenséget, vagy ponthogy volt aki kivirult közben, és csakúgy ragyogott. Vagy pl mégegy szempont a kelés időpontjával kapcsolatosan; hogy esetleg pl valaki arra kelt, hogy a baba mozgolódott a hasában. És akkor pl a kisbabához igazította az ébrenlétet-alvást; hogy pl amikor ő mocorgott, helyezkedett akkor nem is lehetett annyira aludni; és akkor teljesen hozzá lett igazodva; vagy időközönként megébredtél, satöbbi.
Ez__nem felmérés, pusztán nagyon kíváncsi vagyok. Én is szeretnék majd nemsokára gyereket; pár éven belül.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Első terhességemnél pont úgy alakult, hogy nem dolgoztam az elején (akkor robbant be vírus, lezárások stb). Nagyon jól jött mert borzasztó fáradtnak éreztem magam és rengeteget aludtam. Este 10-től kb reggel 10-ig, aztán reggeli után még pár óra szunya. Ígytelt az első pár hónap. Aztán dolgoztam pár hónapot kb 36. hétig. Nem volt messze pár perc séta. Akkor ébresztőre keltem 7-kor, de ekkora már vissza jött az energiám és nem volt gond felkelni.
Most a második terhességemnél szintén nagyon faradtnak érzem magam csak most itt van a 1,5 éves fiam, úgyhogy nincs annyi időm aludni. Este meg, napközben is jól alszik. Próbálom kihasználni, de este nem alszom túl jól, sokszor felkelek és alig bírok visszaaludni (ég a gyomrom, pisilnem kell). Van, hogy 2-3 órát is forgolódok. Persze amikor végre elalszom akkor meg kel a fiam és annyi az egésznek. Általában este 11-től "alszom" 6-fél7-ig. Most vagyok a 37. hétben, de a kimerültség, fáradtság most végigkíséri a terhességem. Mostanában csak akkor kelek ébresztőre, ha korai időpontra kell menni valahová.
14 hetes vagyok, dolgozom. Hétköznap reggel fél 6-kor kelek (igazából kb. hétvégén is ilyenkor, maximum 6), 40-50 perc az út, attól függ, hogy érem el a járatokat. Este 10-11 között fekszem le aludni.
Én az első 7-8 hétben voltam kegyetlenül fáradt, sírni tudtam volna reggel, amikor fel kellett kelni. Aztán mostanra már elmúlt, (még egyelőre:)) nem fárasztóbb, mint nem terhesen. Néha home office-ban is tudok dolgozni a héten (mikor mennyit), akkor is ugyanekkor kelek, csak nyilván van időm nyugiban reggelizni stb. Ősszel már szeretnék teljes home officeban dolgozni azért, nagy pocakkal biztos rosszabb lenne már napi 2x 40-50 percet utazgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!