Gyerek pórázon?

Figyelt kérdés
A környékemen lakik egy anyuka a kb 1.5 éves kisfiával. A kisfiú össze van kötve az anyjával. A csuklójukon mindkettőjükön póráz van.
2021. jún. 25. 12:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/239 A kérdező kommentje:
63-as a többség szerint a te módszered a nem normális. Mi az hogy póráz nélkül is képes vagy gyereket nevelni?
2021. jún. 25. 13:47
 62/239 anonim ***** válasza:
18%

"Megelőzhető lett volna LL Junior kisfiának is a balesete okosok!!!!!"

Az már annyira nem, mert 3 évesre nem jellemző hogy adnak.

2021. jún. 25. 13:47
 63/239 anonim ***** válasza:
88%
A kutyás hasonlatodra reagálva, a kölyök kutyával is rögtön póráz nélkül indulsz neki? Ott is az elején csak szükség van rá. És nem lesz tőle sérült, ahogy a gyerek se.
2021. jún. 25. 13:49
 64/239 A kérdező kommentje:
66-os normális gazda igen! A kutya kövesse póráz nélkül!
2021. jún. 25. 13:49
 65/239 anonim ***** válasza:
88%
a kutya sem úgy születik hogy tudja
2021. jún. 25. 13:50
 66/239 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező típusú begyöpösödött határozza el gyermekvállalás előtt, hogy na az ő gyereke nem fog boltben hisztizni, meg máshol sem, az ő gyereke majd köszön illedelmesen, ő majd nem halmozza el játékokkal a gyerekét, és ő nem fog kialvatlan anyuka lenni, mert az ő gyereke majd megtanulja mi a rend. Neki majd lesz ideje mindenre, sosem lesz fáradt magára a ferjére a háztartásra. És ha azt mondja majd a gyerekének hogy nem, vagy állj, akkor azonnal teljesíti is. Szépen egymás mellett fognak sétálni. Egyszer elmondja neki 1 éves korában hogy veszélyes az ablak, a tűzhely, a kés, a pici meg szépen megérti, mert hiszen ő majd tud gyereket nevelni, nem úgy mint a szomszéd. Nála mindig kiabálás van. De majd ha a kerdozonek lesz gyereke, sosem fogja felemelni a hangját és sosem érzi megoldhatatlannak a helyzetet, hisz remek és nem lusta szülő, aki ügyesen nevel gyereket.

Ekh.

2021. jún. 25. 13:51
 67/239 anonim ***** válasza:
75%
Attól függ. Megvan a hasznossága is, de ha vki túlzásba viszi, és szinte mindenhova így rángatja a gyerekét, az már beteg. Az én lányom amióta elkezdett járni, nem tűrte el, hogy a kezét fogjuk. Akkor nekem is megfordult a fejemben, hogy kellene ilyent beszerezni, de vhogy mégis olyan taszítónak találtam, ő nem kutya, hogy pórázon kelljen vezetni. És korlátozni sem akartam a mozgását. Így inkább nem vettem meg. Szépen megtanulta, hogyan kell kézen fogva átkelni az úttesten. Nem ítélem el azokat, akik használják, csak ahogy korábban írtam, nem kell átesni a ló túloldalára.
2021. jún. 25. 13:53
 68/239 anonim ***** válasza:
92%

"Sarkitott hasonlat: a normálisan nevelt kutya poráz nélkül is szófogadó, első szóra megáll."

Igen, pontosan. És akkor most őszintén: HÁNY ILYEN KUTYA VAN?

Hány olyan kutya van, akit a gazdája első szóra be tud hívni, függetlenül attól, hogy macskát, másik kutyát, földön lévő kajakupacot, kisgyereket fagyival, pingvint vagy zsiráfot lát meg a kis kedvence? Hány kutya van annyira megnevelve, hogy lesz.ar minden ingert, és ugrik a gazdihoz minden szituációban az első parancsszóra? Hány olyat olvasol, hogy elrohant valami után a kutya, és most eltűnt, és keresik? Tele van a facebook ilyenekkel kb állandó jelleggel....akkor nem lett volna jobb annak a kutyának (meg a gazdájának is) pórázon? Sarkított hasonlat valóban, de van párhuzam...

69/239 anonim ***** válasza:
86%

#67 neveltél már kutyát? Egy 6-7 hónapos kölyökkutya még baromira nem fog követni póráz nélkül. Előbb meg kell tanulnia. Felnőtt kutya már tud követni, mert addigra már megtanulta, de amíg nem tanítod meg neki, addig bizony pórázon kell vezetni.

Ugyanez a gyerekkel. Miután elég nagy már, megtanulja, hogyan közlekedjen csak a kezed fogva. De 1,5 évesen még megközelítőleg sincs ezen a szinten. Nevelés ide vagy oda.

Amúgy egyre inkább az az érzésem, hogy trollkodsz. Ennyire nyomorék nem lehet senki, hogy ítélkezik szülők felett, akik eggyel nagyobb biztonságban szeretnék tudni a gyereküket. Ennyi erővel ne kösd be magad az autóban sem, 60 évvel ezelőtt még luxus volt a biztonsági öv a kocsiba, mégis tudtak így is közlekedni az emberek.

70/239 A kérdező kommentje:
68-as dehogynem! A kutya kölyök korától követi a gazdáját. A gyerek nem ismeri meg a saját anyját születésétől fogva? Érzi hogy ki az anyja. Lehet itt engem szapulni, az könnyebb mint gondolkozni.
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!