Gyerek pórázon?

Figyelt kérdés
A környékemen lakik egy anyuka a kb 1.5 éves kisfiával. A kisfiú össze van kötve az anyjával. A csuklójukon mindkettőjükön póráz van.
2021. jún. 25. 12:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/239 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező, egy másfél éves gyereknek napestig magyarázhatod, hogy az úttesten körülnézünk, mert különben elb.sz minket az autó, és az baj. Ilyen korban ilyen szintű ok-okozat összefüggést NEM FOG FEL a gyerek. Nem lesz óvatos, nem fog körülnézni. Ugyanez 20 éves korában már nyilván nem igaz, tehát nem, nem lesz akkor is az anyjához kötve, mert akkor már tökéletesen érteni fogja, hogy az esetleges elgázolása bizony káros az egészségére.

Régen is gázoltak halálra gyereket, nem egyet, nem kettőt. Az, hogy te most meg tudod kérdezni, hogy "hát mi hogy nőttünk fel póráz nélkül", azt bizonyítja, hogy téged, szerencsére, nem. Akit igen, az nem tudja ezt a kérdést feltenni.

Ez kb olyan, mint a légzésfigyelő. Régen nem volt, mégis felnőttünk...kivéve, akit esetleg elvitt babaként a spontán légzésleállás, ugye. Őszintén, szerinted azoknak a babáknak a szülei mennyire hálásak lettek volna 50 éve, ha lett volna egy kütyü, ami megmenthette volna az életét? Na ugyanez a póráz. Lehet, hogy 100 gyerekből 99-nél felesleges, mert amúgy sem kerülne életveszélyes helyzetbe soha, de bakker, ha a századik életét az menti meg, hogy a szülő épp elrántja vele, mielőtt az autó elé szaladna, akkor már megérte ráadni, nem...?

Mondom ezt úgy, hogy egyik gyerekemre se raktam egyébként.

2021. jún. 25. 13:02
 32/239 anonim ***** válasza:
82%
23 vagyok. Bocs nem tűnt fel most ez valahogy,csak az első sort olvastam
2021. jún. 25. 13:02
 33/239 anonim ***** válasza:
77%

Normális az ilyen ember. Sose jut el a világ az ítélkezés mentessegig 🤦‍♀️

Kérdező majd ha lesz 1 nel több gyereked és a legnagyobb egy hurrikán lesz akkor az elveudből majd te is leadsz, miután lábon hordtál ki egy szívrohamot hogy majdnem baj történt. És azután le fogod szarni hogy más mit gondol 😁

2021. jún. 25. 13:08
 34/239 anonim ***** válasza:
77%
Normalis. Az o gyereke nem fog auto ala lepni.
2021. jún. 25. 13:09
 35/239 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akik helyeslik azoknak a gyerekeiknek is van pórázuk. Mindenkinek aki helyesli. Klassz világ lesz nekik felnőttkorukban.
2021. jún. 25. 13:20
 36/239 anonim ***** válasza:
19%
Mindenki szerint normális, de senki nem használja közülük mégsem. Miért???
2021. jún. 25. 13:21
 37/239 anonim ***** válasza:
89%

Ez milyen érdekes.

Egy 10 éve még máglyára küldték volna azt, aki pórázt adott volna a gyerekére. Amúgy ha a szülő nem neveli a gyereket közben, nem úgy használja a biztonsági kötelet (talán így szebb, mint a póráz), ahogy azt kellene, akkor valóba visszavetheti a feljődésben, és 6 évesen se fog automatikusan körbenézni.

Szerintem szuper, hogy kezd beépülni elfogadott dologként a biztonsági kötél, én nagyon szeretném használni majd, de elég fontos lenne a megfelelő tájékoztatás a használatáról (pl. Hogy tényleg ne póráz legyen, hanem biztonsági eszköz és közben ugyanúgy megtanuljon közlekedni a gyerek).

2021. jún. 25. 13:22
 38/239 anonim ***** válasza:
86%
Én nem vettem végül, de néztem ilyen hámos táskát. És abszolút nem ítélem el. Nem vagy normális hogy egy biztonsági óv intézkedést elítélsz. Ha holnaptól törvénybe foglalnák az is természetes lenne. Amikor én voltam gyerek még nem volt biztonsági ülés, ma mégis kötelező
2021. jún. 25. 13:23
 39/239 A kérdező kommentje:
36-os ez az!
2021. jún. 25. 13:23
 40/239 anonim ***** válasza:
61%
Megelőzhető lett volna LL Junior kisfiának is a balesete okosok!!!!!
2021. jún. 25. 13:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!