Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit vártok el a gyerek...

Mennyit vártok el a gyerek apjától ilyen értelemben?

Figyelt kérdés

Szerintem (eddig úgy gondoltam) teljesen alap, hogy egy apa tudja a következőket:

- Mikor van gyerek szülinapja (mindjárt kifejtem)

-Melyik iskolába jár

-Ki a gyerekorvos (és/vagy védőnő)

-Hány grammal és centivel született a gyerek

-Hány órakor született (ne keverjük ide az ezotériát)

-Mi a ruhamérete

-Mikor állt fel először, mi volt az első szava

-Mikor bújt ki az első fogacska

-Tudja, hogyan zajlik a hozzátáplálás, hol tartotok és ő maga is tud készíteni bármilyen segítség nélkül egy "menüt" a babának, mert tudja, mi van már bevezetve és mi nincs

Azt hittem, magától értetődő, hogy egy férfi is tisztában van ezekkel a saját gyerekével kapcsolatban. Nyilván a gyerek pici korában, mert szerintem nincs az a férfi, aki 20 év múlva is emlékszik rá, mennyivel született a gyerek...

Épp láttam egy népszerű mém videót facebookon, ami arról szól, hogy az apuka nem tudja megmondani az orvosnál, mikor született a gyerek, csak zavarban van és leveri a víz a kérdéstől...

Az ihlette a kérdést, hogy meglepően sok anyuka nevetve megjegyezte, hogy ez milyen igaz.

Engem zavarna és csalódott lennék. Én gondolom rosszul, és le kell nyelni ilyen apróságokat?

A kérdést nem vitaindítónak szánom, szeretnék egy reális képet kialakítani arról, hogy pl egy átlagférfi mennyire van tisztában ezekkel.

Tudom, hogy vannak olyan anyukák, akik szintén nem tulajdonítanak nagy jelentőséget annak hogy pl mikor bújt ki az első foga, de elsősorban olyan anyukákhoz szól a kérdésem, akiknek szintén fontosak ezek a kérdések.

ma 12:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
10 apukából kb. 2 aki a fenti kérdésekre tudja a választ. - és ettől még a másik 8 sem biztos, hogy rossz apa...
ma 12:48
 2/16 A kérdező kommentje:
De ha valaki törődik a gyerekkel, hogy nem tud ilyen dolgokat?
ma 12:50
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

Az én férjem:

Mikor van a gyerek szülinapja: tudja.

Melyik iskolába jár: még itthon vagyok vele gyeden, de neki van egy nagyobb fia, tudja, hova jár, szóval gondolom, azt is fogja tudni, a miénk hova jár.

Ki a gyerekorvos/védőnő: szerintem név szerint nem tudja, de arcról igen. Ezeket a dolgokat én intézem inkább

Hány grammal és centivel született: passz, nem tudom, hogy megjegyezte-e

Hány órakor szuletett: ezt viszont szerintem tudja

Mi a ruhamérete: nem mindig tudja követni, öltöztetni is én szoktam inkább, van, hogy egy számmal néha kisebbet ad rá, ha ő vigyáz rá

Mikor állt fel először, mi volt az első szava: az elsőre szerintem nem emlékszik, de mivel az első szava nyilván az "apa" volt, így az megragadt :D

Mikor bújt ki az első fogacska: szerintem ezt sem tudja

Tudja, hogyan zajlik a hozzataplalas: ehhez anno én sem ragaszkodtam, ebből a szempontból inkább megérzésekre hagyatkoztam, mint tankonyvre, ő meg azt követte, amit én csinálok.

Alapvetően a pontok nagy része, amiket leírtàl, szerintem lényegtelen, hogy tudja-e egy apa. Jellemzően az anya van otthon a gyerekkel, az ő dolga 99%ban ezeket intézni, és tisztában lenni velük, az apa még dolgozik a 21. Században a legtöbb családban latastol mikulasig. Nekem elég, hogy néha besegít emellett, meg néha kis szabadidőt is csinál nekem, nem várom el, hogy tudja, mikor bújt ki az első foga a gyerekunknek.🤦 Én se tudom, ő mit csinál a gyárban, mivel nem vagyok ott.🤷

ma 12:51
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

Dehogy tudja ezeket. Jó az én férjem külön eset, mert senkinek nem tudja és nem tudta soha a szülinapját. De szerintem ilyen férfi nem létezik aki:

"Tudja, hogyan zajlik a hozzátáplálás, hol tartotok és ő maga is tud készíteni bármilyen segítség nélkül egy "menüt" a babának, mert tudja, mi van már bevezetve és mi nincs"

Legfeljebb akkor tudja ha teljesen egyedül neveli a babát.

ma 12:55
 5/16 anonim válasza:
77%
Ne így szemléljük a férfiakat hogy mit tud a gyerekéről- kivéve a szülinap, vagy névnap, ilyesmi- hanem a családhoz való hozzáállását kéne szerintem nézni....Nem az a lényeg hogy ő tudja mikor állt fel a gyerek, vagy mi volt az első szava, mert a legtöbbet az anyjával van általában ( ök vannak vele a legtöbbet) gyed, gyes és hasonlók...Mit tesz meg egy családért, gyerekekért, feleségért...Rendes, dolgos ember aki nem viszi el a kajapénzt a félkarú rablóba, vagy a kocsmába..Aki ha anya főz a gyerekével leült tanulni, vagy elviszi a lurkót pecázni, vagy bringázni.
ma 13:00
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

-Mikor van gyerek szülinapja: mind a kettőét tudja. Mostmár az enyémet is. Ehhez kellett 3 év 😅

-Melyik iskolába jár: ovisok. Ő viszi reggel őket, így ja, tudja.

-Ki a gyerekorvos: névről nem. De ha megmondom mikor van a rendelés és hol, elviszi.

-Hány grammal és centivel született a gyerek: nem tudja

-Hány órakor született: a nagyot tudja, ott volt. A kicsinél: reggel.

-Mi a ruhamérete: nem tudja. Én sem egészen tudom, nem méretre hanem ránézésre veszem nekik a ruhát.

-Mikor állt fel először, mi volt az első szava. Ezeket én sem tudom így az évek távlatából 😅

-Mikor bújt ki az első fogacska: nem tudja

-Tudja, hogyan zajlik a hozzátáplálás, hol tartotok és ő maga is tud készíteni bármilyen segítség nélkül egy "menüt" a babának, mert tudja, mi van már bevezetve és mi nincs:

Mivel én sem "menüztem" velük, simán tudta adni nekik amit kellett.

3 és 5 évesek.

Ha mindre nem lenne a válasz sem mozgatna. Nem ezen múlik, hogy valaki jó apa-e vagy sem számomra.

Ha pwdig történne velem valami, 1000%biztos vagyok benne, hogy boldogulna. Nem a születési súlyán, óráján vagy épp a ruhaméretén múlik a gyerek és az apa kapcsolata.

ma 13:02
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Az en ferjem el tudta latni a gyereket, nekem ennyi eleg volt anno is, most is :D

Bar olyanokat mar en se tudnek feltetlenul, ha nem irtam volna le, hogy mikor bujt ki az elso foga, mikor allt fel eloszor stb.

De a gyerek mar 5 eves, ez mar nem aktualis.

Amugy azokat persze tudja a ferjem, hogy mikor szuletett, hova jar, hol es ki az orvos, hiszen o is szokta vinni-hozni, ha beteg, akkor otthon marad vele.

Ennyi az “elvaras”, mert ezek tenyleg a fontos dolgok, de aki foglalkozik a gyerekkel a minimalisnal jobban, az azert ezt mind tudja szerintem.

Nem vagyunk egyformak. Engem annyira hidegen hagy, ha nem tudja hirtelen a labmeretet vagy az elso szavat, de az szamomra fontosabb, hogy el tudja latni betegen is; biztonsagban van vele, eltunhetnek 3 honapra is, azt is megoldana.

ma 13:03
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Én anyaként sem tudok fejből minden pontot mindkét gyerekemnél. :D Nekem az alap, hogy a születésnapját tudja, ahogy a gyerekorvost is, hogyha én valamiért nem vagyok képben, tudja hova kell vinni őket. Alap betegségeket is tudjon, vagy betegségnél a gyógyszerezést. Azt sem várom el, hogy tudja hol tart a hozzátáplálás, mert minek? A nap nagyrészében én vagyok a gyerekkel, ha nem, akkor meg van szám és eltudom mondani, hogy majd csináljon neki almapürét csirkével. Én írom a hűtő szélén mik vannak bevezetve, mert én sem tudok mindent fejben tartani egy idő után, szóval amúgy egyedül sem esne kétségbe.

A ruhaméretet nem tudja, de minek is? Leleményes ember, ha szüksége van rá, akkor megnézi egy-két ruháját, vagy mondom neki, hogy mekkorát vegyen.

Az hogy mikor születtek, abszolút megvan a férjemnek percre pontosan, ahogy a méreteik is. Ott volt mindkettőnél, neki ez meghatározó élmény volt, de ha valaki nem tudja sem gondolom, hogy ettől lenne jó, vagy rossz apa. Nyilván azért a dátumot tudja már legalább...

Az, hogy melyik suliba/oviba járnak, az fura lenne ha nem tudná, ő megy értük délután. De ha nem így lenne is alap, hogy tudja. Ahogy azt is milyen sulin kívüli foglalkozásokra járnak mikor és ki az edzőjük pl., vagy kik a barátaik. Nekem az sokkal "súlyosabb", hogy képben legyen mikor hol vannak a gyerekek és kikkel, minthogy tudja dátumra pontosan mikor álltak fel (én sem tudom).

ma 13:25
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Mikor állt fel először, mi volt az első szava

-Mikor bújt ki az első fogacska

-Tudja, hogyan zajlik a hozzátáplálás, hol tartotok és ő maga is tud készíteni bármilyen segítség nélkül egy "menüt" a babának, mert tudja, mi van már bevezetve és mi nincs

Az én férjem csak ezeket NEM tudja.

Már jól kineznenk ha nem tudná hova jár a gyerek iskolába, vagy, hogy ki a gyerekorvosa

ma 13:39
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Két gyerekünk van, egy majdnem 13 éves és egy 4,5 éves. A férjem tudja a szülinapjukat, azt, hogy hová járnak iskolába/óvodába, ismeri a gyerekorvost.

A többi lényegtelen információ, és egyáltalán nem fokmérője a jó apaságnak.

Szereti őket és gondoskodik róluk, ezek már sokkal inkább lényeges szempontok.

ma 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!