Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Családon belül van rang/hierar...

Családon belül van rang/hierarchia ilyen értelemben? (lent)

Figyelt kérdés

Az utóbbi hónapokban sokat betegeskedtem, voltam kórházban is.

Apámat nem érdekelte és nem is keresett. (Amúgy sem vagyunk közeli kapcsolatban)

Viszont amikor ő elesett és trombózist kapott akkor máson keresztül üzente meg indirekt módon. És hogy mikor tudom keresni telefonon.

Én sem kerestem őt, és ezért megsértődött.

A kérdésem az, hogy van-e ilyen hierarchia, hogy ha a gyerek beteg az nem számít, alacsonyabb rangú és felhívni sem kell, hogy mi lett. De ha a szülő beteg akkor akkor is kötelező keresni, ha amúgy nem vagyunk különösebben beszélő viszonyban?

2023. febr. 5. 11:14
A kérdező szavazást indított:
Kellett volna keresned, mert ő az apád.
Nem kellett, mert ő sem keresett amikor te voltál kórházban.
25 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Nincs ilyen hierarchia.

A normális, szerető családokban a szülők, gyerekek, testvérek kölcsönösen keresik egymást.

Csak ugye a normális család kevés.

2023. febr. 5. 11:17
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Apád tudott róla hogy kórházban voltál?
2023. febr. 5. 11:24
 3/9 anonim ***** válasza:
63%
Mi az időrendi sorrend? Ha ő volt előbb kórházban és közvetetten is, de üzent, hogy kórházban van és te lexartad, akkor neki mi jogon róvod fel, hogy nem keresett ezután?
2023. febr. 5. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Normális családban ez nem lenne kérdés.
2023. febr. 5. 11:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Téged miért nem keresett anno?
2023. febr. 5. 12:12
 6/9 A kérdező kommentje:

ÉN voltam előbb kórházban. Emiatt is döntöttem úgy, hogy én se keresem.

Azért nem tartja velem a kapcsolatot mert nem érdeklem. A születésem előtt is abortáltatni akart.

Van másik gyereke is, de őt is leszarja.

Anyámmal meg úgy bánt mint egy ronggyal mindig.

2023. febr. 5. 12:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Törvényileg nyilván nincs ilyen hierarchia, de vannak ilyen "szülők", hogy mindent elvárnak, de a másik irányba nem működik a dolog.

Nálunk a családban nagyapám volt ilyen (azért írom, hogy volt, mert azok után, amiket Ő tett (mint például milliókkal megkárosította a saját gyerekeit, erre ők beperelték, mert a szép szóból nem értett), még Ő szakította meg velünk a kapcsolatot). Minden névnapon és születésnapon elvárta, hogy fel legyen köszöntve, de a gyerekeit, de még az unokáit sem köszöntötte még annyival sem, hogy boldogat (persze az új feleség pereputtyának a seggét kinyalta, csak a saját vérével volt ennyire "nagyvonalú"). Meg amikor kórházba került, naponta kellett látogatnunk, amikor anyám 2 hétig volt kórházban, azt sem kérdezte meg, mi történt vele.

2023. febr. 5. 12:33
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

6

De apád TUDTA, hogy kórházban vagy? Mert úgy nehéz kapcsolatot tartani, ha amúgy sem beszéltek soha.

Másrészt, mint írtad, anyádat nem szerette, téged nem is akart. Akkor miért esik neked zokon annyira, hogy megsértődött rád, hogy ide írj ki gyakorira kérdést?

Ha annyira lexarod már rég elmentél volna hozzá és egy pár k*rva anyád és rohad*on ki a beled után már soha többet nem lenne gondod arra, hogy keresitek e egymást, vagy nem. De te még mindig apádon rugózól.

Amúgy meg nem kötelessége szeretni téged, ahogy neked sem őt. Anyádnak megmondta vetessen el, anyád nem akarta, ő vállalta azt, hogy egy ilyen férfi mellé vállal gyereket.

2023. febr. 5. 12:46
 9/9 Senior Séf ***** válasza:
82%
Itt már rég nem a családon belül hierarchiáról van szó, hanem az egóról, ami egyikőtökben nagyobb, mint a másikban.
2023. febr. 7. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!