Gyerek pórázon?

Figyelt kérdés
A környékemen lakik egy anyuka a kb 1.5 éves kisfiával. A kisfiú össze van kötve az anyjával. A csuklójukon mindkettőjükön póráz van.
2021. jún. 25. 12:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/239 anonim ***** válasza:
17%
Hiába pirospacsiztok, azzal, hogy nem használjátok, elismeritek, hogy egy felesleges baromság, hiszen anélkül is tudtok közlekedni a gyerekkel.
2021. jún. 25. 13:26
 42/239 anonim ***** válasza:
90%
Nekünk van, és használjuk. Csuklóra rakható és hátizsákos is van.
 43/239 A kérdező kommentje:
Szerintem ez lusta emberek "nevelő" eszköze. Hogy tud valaki úgy gyereket vállalnii ha poráz kell a gyerekhez?
 44/239 anonim ***** válasza:
66%
Igen, 40, ahogy azzal is, ha rendesen fogják a kezét.
 45/239 A kérdező kommentje:
Birom hogy engem leszólnak a kérdésem miatt, de többsegben azok akik szinten nem használnak porázt a gyerekre. Kicsit sem fura. Ha annyira mellette vagytok miert nem hasznaljátok a gyerekeiteken?
2021. jún. 25. 13:29
 46/239 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, ez téged miért zavar? Komolyan ez a legbosszantóbb dolog, ami foglalkoztat? Miért nem tudsz a saját dolgoddal törődni, és miért fikázod azt, aki valamit máshogy gondol/csinál? Te vagy az atyaúristen, hogy csak a te elképzelésed jó?
2021. jún. 25. 13:30
 47/239 anonim ***** válasza:
79%

#31 vagyok, és én pl világosan leírtam, hogy nincs és nem is volt soha nekik.

De akkor kicsit bővebben. A fiam 5 éves, pár napja töltötte be. Olvas, ír, számol, szókirakóval játszik, ismeri a kresz-táblákat, brutál szókincse van, brutál logikája. Nem csak szerintem, hanem az óvoda, a védőnő, a gyerekorvos, a mindenki szerint is. Ezt most nem felvágásból írtam le, hanem azért, hogy el tudd képzelni őt - tehát nem egy eszetlenül, visítva össze-vissza rohangáló és tomboló, fegyelmezetlen h.ülyegyerekről van szó. Na és még ez a kisfiú is képes arra, hogy tökéletesen kizónázzon időnként, mert mittudomén, éppen azon gondolkodik, hogy a "sütőtök" szóban hány "ő" betű van, és melyik rövid, melyik hosszú; vagy éppen hogy a "sziá"-ban miért nincs "j", amikor kiejtve tök úgy hangzik, mintha lenne. Simán el tudom képzelni, hogy miközben valami ilyenen agyal, kilépne az útra is, ha nem lennék ott. Pedig 5 évesen ő már rég tudja, hogy körülnézünk, hogy mi történhet, ha elüti a kocsi, hogy mi az a zebra, mi az a jelzőlámpa, miegymás. Csak épp 2 mp-ig nem oda figyel, mert gyerek.

Akkor szerinted egy másfél éves, aki majdnemhogy baba még, mondjuk egy lakótelep kellős közepén, ahol körös-körül forgalmas utak vannak, nem kerülhetne veszélybe?

És igen, klassz világ lesz neki felnőttkorában, mert lesz felnőttkora. Hangsúlyozom még egyszer: lehet, sőt, több mint valószínű, hogy póráz nélkül sem gázolná halálra egy autó. De ha csak 0,5% esély is van erre, akkor mégis miért baj, hogy rajta van?

2021. jún. 25. 13:34
 48/239 A kérdező kommentje:
Javaslom nézzetek utána annak hogy a gyerekre milyen hatással van. Elárulom nem jó.
2021. jún. 25. 13:36
 49/239 anonim ***** válasza:
87%

1,5 évesről beszélünk könyörgöm.

Kérdező, nincs gyereked, minek jössz ide, nem értesz hozzá

2021. jún. 25. 13:37
 50/239 anonim ***** válasza:
92%
Én pl azért nem vettem, mert nem olyan környéken lakunk, ahol indokolt lehetne. (#48)
2021. jún. 25. 13:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!