Gyerek pórázon?
#31 vagyok, és én pl világosan leírtam, hogy nincs és nem is volt soha nekik.
De akkor kicsit bővebben. A fiam 5 éves, pár napja töltötte be. Olvas, ír, számol, szókirakóval játszik, ismeri a kresz-táblákat, brutál szókincse van, brutál logikája. Nem csak szerintem, hanem az óvoda, a védőnő, a gyerekorvos, a mindenki szerint is. Ezt most nem felvágásból írtam le, hanem azért, hogy el tudd képzelni őt - tehát nem egy eszetlenül, visítva össze-vissza rohangáló és tomboló, fegyelmezetlen h.ülyegyerekről van szó. Na és még ez a kisfiú is képes arra, hogy tökéletesen kizónázzon időnként, mert mittudomén, éppen azon gondolkodik, hogy a "sütőtök" szóban hány "ő" betű van, és melyik rövid, melyik hosszú; vagy éppen hogy a "sziá"-ban miért nincs "j", amikor kiejtve tök úgy hangzik, mintha lenne. Simán el tudom képzelni, hogy miközben valami ilyenen agyal, kilépne az útra is, ha nem lennék ott. Pedig 5 évesen ő már rég tudja, hogy körülnézünk, hogy mi történhet, ha elüti a kocsi, hogy mi az a zebra, mi az a jelzőlámpa, miegymás. Csak épp 2 mp-ig nem oda figyel, mert gyerek.
Akkor szerinted egy másfél éves, aki majdnemhogy baba még, mondjuk egy lakótelep kellős közepén, ahol körös-körül forgalmas utak vannak, nem kerülhetne veszélybe?
És igen, klassz világ lesz neki felnőttkorában, mert lesz felnőttkora. Hangsúlyozom még egyszer: lehet, sőt, több mint valószínű, hogy póráz nélkül sem gázolná halálra egy autó. De ha csak 0,5% esély is van erre, akkor mégis miért baj, hogy rajta van?
1,5 évesről beszélünk könyörgöm.
Kérdező, nincs gyereked, minek jössz ide, nem értesz hozzá
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!