Sokan miért a gyereken spórolnak?
Ja és igen , mi jövünk megyünk, nagyikhoz, nyaralás, ide oda..
El nem tudom képzelni hogy pl egy 10 napos nyaraláson mossam vagy hordjam haza a koszos pelenkát. Aki mosizik vagy nem megy sehova vagy nemtudom😅
49, ez a jövő.
A mosható pelenka, a mosható női betét, kehely... az összes műanyag és egyszer használatos termékek lecserélése fenntartható, többször használatosra való cserélése a jövő, különben a gyerekeinket betemeti a szemét.
Nem ismerek senkit, aki azért választotta volna a mosható pelenkát, mert spórolni akar. Lehet, hogy összességében kevesebbet költ az ember pelusra 2-3 év alatt, de egyszeri nagy beruházásokra van hozzá szükség - pl épp most adtam le egy rendelést 43 ezer forint értékben - aki azt megteheti, hogy ennyi pénzt kiadjon egyszerre, annak nincsenek olyan jellegű financiális problémái, hogy számítson, hogy végeredményben majd mivel jön ki jobban.
Használtan én is vettem párat, direkt újszülöttre valót, néhány hétig hordott darabok voltak, és mi nálunk is csak addig volt jó (vagy addig sem, mert valami egyáltalán nem lett fazon). Újszülött pelust tényleg nem éri meg venni újonnan, max akkor, ha tervezetten lesz még gyerek a családban, aki akár használhatja is egyszer csak.
Mi is kaptunk egy csomó dolgot használtan, én örülök neki. Mindent meg tudtunk volna vásárolni, de mi a jó Istennek, ha a baráti társaságban valakinek már nem kell, de teljesen jó? Az én babám ruhatára is tele van olyan darabokkal, amik 1-2x voltak rajta, de olyan is akad, ami 1x sem (anyósom imád ruhákat venni, így vannak ezek a babaruhák is). Ha baráti körben lesz rá igény, szívesen továbbadom őket, nem csak mert valóban nem valami környezettudatos zsír új ruhákat csak úgy kidobni, de nettó f@szság is. Mi is így kaptunk pl baba kádat, hordozókendőt, vagy akár babakocsit is - utóbbit mondjuk mi pont vettünk, de jól jött nagymamánál egy másik is és mindjárt nem kell cipelni a miénket állandóan.
Őszintén? Nem, nálunk nem a pénz az akadályozó tényező, mi szeretnénk környezettudatosak lenni és kész. Ez az első lépés: nem veszek feleslegesen semmit, és ha valami jó másodkézből (minden esetben ismerjük az illetőt), akkor elfogadjuk. Turkálóba egyébként sosem járok, egyszerűen mert nem szeretek időt és energiát fecsérelni "turkálásra", plusz nem is szeretek shoppingolni sem.
Aki meg azon röhög, hogy szállodában mossuk-e a pelenkákat, annak csak annyit tudok mondani, hogy ha ennyire érdekli, lépjen be a mosipelusos csoportba és ott választ kap minden kérdésére. Ha meg nem érdekli, akkor ne jöjjön gúnyolódni, nyilvánvalóan valahogy meg lehet oldani, " legrosszabb" esetben úgy, hogy utazáskor eldobhatót adunk rá. Ezt mondjuk nem olyan bonyolult kitalálni, ha az ember rendelkezik mondjuk egy 85-ös IQ-val és használja gondolkodásra is azt az okosat, nem csak arra, hogy szarkasztikus megjegyzéseket tegyen másokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!