Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan miért a gyereken spórolnak?

Sokan miért a gyereken spórolnak?

Figyelt kérdés
Mosható pelenka, használt ruha. Sőt van, aki a mosható pelenkát is használtan veszi, mert úgy olcsóbb.

2021. jún. 6. 11:45
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
96%
Hidd el, felfogja a kakifogó. Hacsak nem olyan mint a víz.
2021. jún. 7. 13:47
 52/61 anonim ***** válasza:
20%
#41 Remélem feltűnik, hogy több emberrek is beszélsz erről, nem ugyanaz vagyok pl én sem mint akinek itt írkáltatok az elmúlt pár órában. Én sem tudtam volna soha kiborítani a kakit, mert sose olyat kakil mint felnőtt , hogy egyben van..Mindegy biztos jobb a környezeti mutatója a mosinak, örülök neki hogy kiszámolták, de bárki bármit mond akkor is többlet mosás, többlet áram, ha veszed bele a betétet amit lehúzol a wc-n az is ugyanúgy többlet terhelés, szóval nem fényévekkel jobb ez sem. De nem kell aggódni a Föld miatt és nagyképűsködni hogy mi emberek megmentjük. A Föld megújítja magát, évmilliók óta áll..túlél minket nyugi.
2021. jún. 7. 15:31
 53/61 anonim ***** válasza:
19%

Ja és igen , mi jövünk megyünk, nagyikhoz, nyaralás, ide oda..

El nem tudom képzelni hogy pl egy 10 napos nyaraláson mossam vagy hordjam haza a koszos pelenkát. Aki mosizik vagy nem megy sehova vagy nemtudom😅

2021. jún. 7. 15:36
 54/61 anonim ***** válasza:
85%

49, ez a jövő.

A mosható pelenka, a mosható női betét, kehely... az összes műanyag és egyszer használatos termékek lecserélése fenntartható, többször használatosra való cserélése a jövő, különben a gyerekeinket betemeti a szemét.

2021. jún. 7. 15:42
 55/61 anonim ***** válasza:
83%
Hagyjad, 52-es úgy van vele, hogy majd a bolygó túléli, a gyerek meg tudjon rá.
2021. jún. 7. 15:51
 56/61 anonim ***** válasza:
89%

Nem ismerek senkit, aki azért választotta volna a mosható pelenkát, mert spórolni akar. Lehet, hogy összességében kevesebbet költ az ember pelusra 2-3 év alatt, de egyszeri nagy beruházásokra van hozzá szükség - pl épp most adtam le egy rendelést 43 ezer forint értékben - aki azt megteheti, hogy ennyi pénzt kiadjon egyszerre, annak nincsenek olyan jellegű financiális problémái, hogy számítson, hogy végeredményben majd mivel jön ki jobban.

Használtan én is vettem párat, direkt újszülöttre valót, néhány hétig hordott darabok voltak, és mi nálunk is csak addig volt jó (vagy addig sem, mert valami egyáltalán nem lett fazon). Újszülött pelust tényleg nem éri meg venni újonnan, max akkor, ha tervezetten lesz még gyerek a családban, aki akár használhatja is egyszer csak.

Mi is kaptunk egy csomó dolgot használtan, én örülök neki. Mindent meg tudtunk volna vásárolni, de mi a jó Istennek, ha a baráti társaságban valakinek már nem kell, de teljesen jó? Az én babám ruhatára is tele van olyan darabokkal, amik 1-2x voltak rajta, de olyan is akad, ami 1x sem (anyósom imád ruhákat venni, így vannak ezek a babaruhák is). Ha baráti körben lesz rá igény, szívesen továbbadom őket, nem csak mert valóban nem valami környezettudatos zsír új ruhákat csak úgy kidobni, de nettó f@szság is. Mi is így kaptunk pl baba kádat, hordozókendőt, vagy akár babakocsit is - utóbbit mondjuk mi pont vettünk, de jól jött nagymamánál egy másik is és mindjárt nem kell cipelni a miénket állandóan.

Őszintén? Nem, nálunk nem a pénz az akadályozó tényező, mi szeretnénk környezettudatosak lenni és kész. Ez az első lépés: nem veszek feleslegesen semmit, és ha valami jó másodkézből (minden esetben ismerjük az illetőt), akkor elfogadjuk. Turkálóba egyébként sosem járok, egyszerűen mert nem szeretek időt és energiát fecsérelni "turkálásra", plusz nem is szeretek shoppingolni sem.

Aki meg azon röhög, hogy szállodában mossuk-e a pelenkákat, annak csak annyit tudok mondani, hogy ha ennyire érdekli, lépjen be a mosipelusos csoportba és ott választ kap minden kérdésére. Ha meg nem érdekli, akkor ne jöjjön gúnyolódni, nyilvánvalóan valahogy meg lehet oldani, " legrosszabb" esetben úgy, hogy utazáskor eldobhatót adunk rá. Ezt mondjuk nem olyan bonyolult kitalálni, ha az ember rendelkezik mondjuk egy 85-ös IQ-val és használja gondolkodásra is azt az okosat, nem csak arra, hogy szarkasztikus megjegyzéseket tegyen másokra.

2021. aug. 5. 12:40
 57/61 anonim ***** válasza:
83%
Egyébként sosem értettem, hogy miért kell mindig a pelusos 2 tábornak így egymásnak esnie, mint pl ennél a kérdésnél is? Ráadásul tipikusan az eldobhatósok kezdik mindig, jönnek a bizonygatások, hogy mert az mennyi vizet használ és amúgy is milyen undorító. Nem tökre mindegy itt a másiknak, hogy ki mit csinál a 4 fal között? Én fogorvos vagyok, a pácienseim zömének a szája undorítóbb, mint a babám kakija, aztán ezen nekem pont nem múlt semmi. De 3. emeleten lakunk, kuka a háztömb mögött, nem kicsit macerás a szemétlevétel, nagyon nem mindegy, hogy heti vagy napi 2x kell lemenni vele. Plusz, amiről nincs nagyon szó, nekem tetszik is. Elfogadom, ha más ezzel nem akar sz@rakodni, mert igen, valamennyi időt kell rá szánni (bár nem annyit, mint amennyit sokan gondolnak). Nincs kertünk, nem tudok azzal környezettudatos lenni, hogy megtermelek, amit tudok (bár szerintem ahhoz, hogy ez ténylegesen értelmes legyen, teljes emberként ott kell lenni és gondozni egy elég nagy telket, tehát ha kertes házban laknánk sem lenne megoldható, maximum lenne 1-2 gyümölcsfánk és elmondhatnánk, hogy nyáron mi saját barackot eszünk). Ez a környezettudatosság is olyan ,hogy mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó. Én ezzel tudok valamit is hozzájárulni, hiszen eü dolgozóként nagy műanyag fogyasztó vagyok és ott nincsenek engedélyezett alternatívák, de ha lennének is, pl sterilizálható üvegpoharak, nem annyira örülnék, ha a remegő kezű néni, vagy a 4 éves gyerek odab@szná a köpőcsészéhez - ahogy ez általában lenni szokott. Megteszem, amit tudok, például mosizással. Nem érdekel, hogy ki mit csinál és milyen pelenkát ad a gyerekére, az viszont igen, hogy valaki telibe fossa-e az egész környezettudatosság kérdéskört, vagy valamit próbál-e tenni, amit a pénze, energiája, érdeklődési köre engedélyez, függetlenül attól, hogy az mosipelusban, helyi termékek fogyasztásában vagy menstruációs kehelyben valósul-e meg.
2021. aug. 5. 14:15
 58/61 anonim ***** válasza:
100%
#57 ez most csak egy hirtelen ötlet, de én is igyekszem környezetvédő lenni, ha viszek magammal saját poharat (műanyagot, olyat, mint egy fogmosópohár), akkor a fogorvos eltekint az eldobhatótól és engedi azt használnom a köpéshez?
2021. aug. 5. 19:51
 59/61 anonim ***** válasza:
96%
58-as! Ez még nem jutott eszembe, szerintem amúgy nem lenne akadálya, de majd utána nézek. Én amiatt nem erőltetnék ilyesmit, mert a legtöbb ember még pzs-t sem hoz magával (Anyósom állandóan ezen pörög - ő is fogorvos - engem nem zavar, mindig készítünk ki, de anyósom teljesen ki van azon borulva, hogy vannak emberek, akik elmennek fogorvoshoz úgy, hogy nincs mivel megtöröljék a szájukat, miután köptek egyet). De, ha már itt tartunk, minden vicc nélkül vannak olyan pácienseim, akik gyakorlatilag analfabéták. Többségük Romániából átjött cigány, de vannak magyarok is köztük, perifériára szorult, szerencsétlen, sokszor idős emberek, az gondot okoz nekik, hogy elolvassák az ajtóra nagy piros betűkkel kiírt tájékoztatót, hogy a héten szabadságon vagyunk. Utólag hallom vissza, hogy ott ültek és vártak. Szóval az elképzelés amúgy tök jó lenne, de bizton állítom, hogy az én 4000 fős körzetemből egy kezemen meg tudnám számolni, hányan élnének ezzel a lehetőséggel, hiszen örülhetek, ha a fogukat megmossák egy vizit előtt (bizony, pedig nem egy BAZ megyei zsákfaluról van szó, Pest megyében vagyunk egy kisvárosban). De amúgy szép tőled, hogy te ezt meglépnéd, bárcsak több ilyen ember lenne :)
2021. aug. 6. 16:20
 60/61 anonim ***** válasza:
100%
#59 Én simán meglépném, akkor megbeszélem majd a fogorvosommal :) (Légyszi a BAZ megyét ne használd az elmaradottság szinonimájaként, én is itt élek, tudom, hogy mennyi hülyeség terjed rólunk az országban, de nem mind igaz.)
2021. aug. 6. 23:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!