Akik szegények és a gyereken spórolnak alapvető
dolgokon, miért van nekik internet?
Sztem nagyon elcsépelt már ezen rugòzni. 4000 Ft nem akkora spórolás amugyis, de gondolom szted ebből tisztessegesebben tudná nevelni. .ugyan! A csp 12000 Ft és azzal is a valagadat kitörölheted. Te amúgy miért nem a gyerekeddel játszol gyakorizas helyett?
A másik, a net, ha jól használod igenis fontos, rengeteg infó van rajta, itt is sokat kerdeznek, és ez is a gyerek hasznára válhat. Nem csak twitterezni kell használni meg filmet nézni és akkor máris van értelme.
2016. márc. 3. 07:47
Fejtsd ki, hogy mit értesz szegény alatt és milyen alapvető dolgokon spórolnak a gyereken.
2016. márc. 3. 07:47
Ez csak csepp a tengerben. Pl. cigire vagy kolara tobbet költ sok csalad, mint a GYES-uk...
2016. márc. 3. 07:49
Végülis azon is lehetne spórolni, hogy felkockázod a hirdetőújságokat s*eggtörlésre... nem kell a drága vécépapír!
Mik azok az alapvető dolgok, amikre nem futja, miközben a galád szülők a 3000 ft-os netet fizetik?
2016. márc. 3. 07:51
5/19 A kérdező kommentje:
pl. itt van a környéken élő család akiket ismerek nem romák van 3 gyerekük.De a gyerekek mindig koszosak,egy ruhába járnak,lyukas cipőben.A babakocsi olyan ,hogy majd szétesik a nagyobbik jár mindig kaját kérni ,mindig szoktam adni és küldeni a kisebbiknek is.Kérdeztem anyuék nem főznek ?Az volt a válasz de szokott kenni zsíros kenyeret de nem mindig .De internet van nekik és UPC .Hát azért vagyok ki akadva az ilyen szülőkön ,hogy miért erre költi pl első 4000 ft az tudna venni egy olcsó cipőt legalább a gyerekére vagy 4000 ft néha nem csak egy szelet zsíros kenyér jutna ..Nem az egyszerű átlag normális körülmények között élő embernek írtam szóval kérem senki ne vegye magára
pl. állást keresni, albérletet keresni, híreket olvasni (akár a juttatások változásáról is) ma már szinte csak neten lehet.
számold ki, ha minden nap vennél egy nemzetet meg egy népszabit, mennyivel jönnél ki havonta többre, mintha fizetsz egy netet...elcsodálkoznál:)
2016. márc. 3. 07:59
7/19 A kérdező kommentje:
Rendben akkor szerintetek az így helyes :)
Annyiban igazad van, hogy sokan jobban is megnezhetnek, jol osztjak-e be a penzt. Nalunk is vannak ilyenek. Számítógépet vettek karácsonyra, a két gyerek éhezik. Sokszor az ovis egesz nap tejen el...
2016. márc. 3. 08:03
Nem a netet kellene lemondani, hanem a dohányzást abbahagyni. Az máris havi 30 ezer.
Az internet kell. Ügyintézéshez, álláskereséshez, információszerzéshez, tanuláshoz.
2016. márc. 3. 08:08
Én sem értem. Múltkor volt egy anyuka, aki azon rugózott, hogy vajon tényleg fáj az ovis gyerek füle vagy csak füllent, mert ha tényleg fáj, akkor kell gyógyszer és nincs rá pénz. A másik anyuka a ha-sima tápszeren gondolkodott, mert előbbi mennyivel drágább (doboza 800 Ft-tal kb, így havi 4000 Ft-ot spórolna az olcsóbbal, ami kb net előfizetés ára), de hosszú lenne a sor. Nah most mi a fontosabb? A gyógyszer, a megfelelő tápszer vagy hogy legyen internet? Persze hasznos, de egy két hónapos baba anyukája valószínűleg nem álláskeresésre használja. És havi csak 3 ezer Ft éves szinten az már 36 ezer Ft. Persze jó dolog, meg segít elütni az időt, sok hasznos infó van, de egy fontossági sorrendet fel kellene tudni állítani.
2016. márc. 3. 09:00
Kapcsolódó kérdések: