Akik szegények és a gyereken spórolnak alapvető dolgokon, miért van nekik internet?
Azért a fontossági sorrendet ott is fel lehet állítani, hogy nem veszek meg napi 1-2 flakon ásványvizet, hanem jó a csapvíz (igen, jó! Magyarországon JÓ a csapvíz!)... és akkor most csak vízről van szó.
Akinek a gyereke amúgy koszos ruhában jár, az attól még, hogy nem fizet netet, nem lesz igényesebb.
Nyilván borzasztò az elhanyagolás.
Én a magunk példáját tudom csak megosztani veled:nagyon szerényen élünk,a netet mégis muszáj használnom, mert munkaeszköz a harmadállásomhoz:itt kapom a fordìtandò anyagot és itt is küldöm vissza.
Azzal a válaszolóval értek egyet aki azt írta, hogy valószínű ha lemondanák a netet akkor az így fennmaradó pénzt sem a gyerekekre költenék, hanem elszórnák másra. Van, aki nem tud reálisan fontossági sorrendet fent tartani, nem tudja vagy nem is akarja ésszerűen beosztani a pénzt, csak azt nézi neki mi a fontos és ennyi.
Egyébként attól még mert kevés pénzük van nem kéne koszosnak is lenni, ez is elárul valamit mennyire igényesek...
Chips-re és üdítőre miért költ a szegény családok nagy része? Arra sincs semmi szükség, mégis ha megnézed a kosarakat, akkor ilyenekkel vannak tele! A cigiről, piáról egyebekről nem is beszélve, de azt már említették előttem.
Szerintem az a legnagyobb baj, hogy hiányzik a pénzügyi kultúra. Pl. több kollégám is irigykedik ránk, hogy külföldön tudunk nyaralni a gyerekekkel, de azért ők ketten 60e Ft-ot elcigiznek havonta...
Itt nem az internet a legnagyobb probléma, hanem az, hogy nincs igényük a higiéniára és hiányzik belőlük a pénzügyi kultúra.
Magyarország rossz helyzetben van, rengeteg szegény család létezik, rengeteg szülő próbálja fenntartani a családját a minimumból.
Van olyan ismerős kisgyerekes család ahol az áramot többször kikapcsolták már. Nem tudták fizetni és más anyagi gondok is voltak. Ennek ellenére ők is és a gyerekek is mindig illatosak és tiszta a rajtuk levő ruha.
Egy másik ismerősömék pedig sokáig víz nélkül voltak. Csőtörés volt náluk, nem volt pénzük a javításra.
Annak akinek megvan az igénye a tisztaságra és a lehető legrendezettebb környezetre az megoldja.
A holmikra lehet vigyázni, ruhát és cipőt akár fillérekért lehet turkálni. Mosakodni pedig lehet a legolcsóbb szappannal és egy lavór vízzel is.
De ehhez kell egy igény, és egy tanult, látott minta.
Ha az nincs meg, akkor lehet akármennyi pénzük akkor is a ganéban fognak élni vállalhatatlan körülmények között.
Az ismeretségi körömben erre is van példa. Az egyedüli családfenntartó apuka 400 ezer forintos fizetésének a fele megvan játszva lottón, tipmixen, kaparóson, fogadáson és az égtudja még min, utána meg csodálkoznak, hogy nincs mit enni.
Máshol meg kiugranának a bőrükből a szülők, ha ketten tudnának ennyi pénzt keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!