Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beadnátok bölcsibe vagy...

Beadnátok bölcsibe vagy spórolnátok?

Figyelt kérdés
A férjem keresetéből és abból, amit én kapok, ha itthon maradok a babánkkal, szűkösen jönnénk ki. Megvehetnénk a szükséges dolgokat, váratlan eseményeket (pl betegség, gyógyszerek) is tudnánk finanszírozni, de nagyon be kellene osztani a pénzt, csak megfontoltan költhetnénk. nem nyaralnánk, nem lenne autónk, stb. Ha 1éves korában bölcsibe adnám és visszamennék dolgozni, akkor hamarosan vehetnénk egy autót, könnyebb lenne az élet a mi és ezáltal a gyerekünk számára is. Viszont a szívem szakad meg érte, mert a lelki fejlődését uolyan fontosnak gondolom, mint az anyagi biztonságot. Szívem szerint 2 éves koráig vele maradnék. Ti hogyan döntenétek?
2014. ápr. 2. 16:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%

Én inkább spórolnék,csökkenteném a kiadások,és élnék abból ami van,azt osztanám be jól.

Ha beadod 1 évesen nagyon sok mindenről lemaradsz,amit már később nem tudsz visszahozni!

Az autó,a nyaralás stb..,nem pótolják a gyermekeddel eltöltött értékes és boldog perceket!Ezt ne feledd!!

2014. ápr. 2. 17:05
 2/11 A kérdező kommentje:
a kiadásokat sajnos csak egy bizonyos szintig lehet csak csökkenteni kisbaba mellett, albérletben, de uazon indokok miatt nem szívesen adnám ilyen korán bölcsibe, mint amiket te is leírtál...
2014. ápr. 2. 17:10
 3/11 anonim ***** válasza:
45%

Nem lenne semmi baj a lelkének, ha egyévesen bölcsibe menne. Csak ma hiszik azt az anyák, hogy a gyerekeknek 3 éves koráig szükséges van az anya állandó jelenlétére.

Nagyanyáink már 4-5 hónaposan vitték bölcsibe a gyereket, és mindegyik egészséges lelkületű felnőtt lett. Sőt! akkor sokkal kevesebb volt az elkényeztetett, kezelhetetlen gyerek, mint ma.

2014. ápr. 2. 17:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 hónapos koromtól bölcsis voltam és semmi bajom, édesanyámmal is példásan jó a kapcsolatom. Nem ezen múlik. Kevés időt is lehet tartalmasan együtt tölteni és az egész nap is elmúlhat értelmetlenül. Persze maradj vele, amíg megteheted, amíg nem túl nagy az áldozat, de ha bölcsis lesz akkor sem lesz semmi baja. Abban is gondolkodhatsz, hogy ha nem is 1 évesen adod be, de nem vársz 2 éves koráig. Pl. egy másfél éves és egy 1 éves között már nagyon nagy a különbség.
2014. ápr. 2. 17:23
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
Én beadnám bölcsibe.A lelki fejlődésének semmi baja nem lesz hidd el nekem,sokkal fontosabb,hogy az anyja,apja rendbe legyen lelkileg,ne idegeskedjen az anyagiak miatt,hogy neki mindig finom étel jusson,elmenjetek ide-oda stb.Attól,hogy bölcsibe megy nem sok minden változik csak nem 24órában lesztek együtt ettől még remek lesz a kapcsolatotok,és sok időt lehettek együtt.
2014. ápr. 2. 18:46
 6/11 anonim ***** válasza:
63%
Én nem adnám be. Kétéves korában visszamész és azt az egy évet még kihúzzátok kocsi nélkül. Kicsit jobban odafigyeltek a kiadásokra és kimarad egy-két wellness, nyaralás. Egy év nem a világ, ha amúgy szűkösen, de kijöttök. Ennyit megérne nekem. Nagyon is.
2014. ápr. 2. 19:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Én beadnám bölcsiben. 1 évesen már semmi baja, nem lesz. A fejlődésének is jót fog tenni.
2014. ápr. 2. 20:59
 8/11 anonim ***** válasza:
valami csökött agyú ősanya lepontozta aki a bölcsit javasolja,gratulálok érte...
2014. ápr. 2. 21:20
 9/11 anonim ***** válasza:
ez itt már csak így megy. Aki nem a gyerkén csüng 20 évig az már rossz anya.
2014. ápr. 2. 21:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem lenne baja, ha visszamennél dolgozni, DE szerintem ha te nem vagy teljesen biztos a dologban azt ő is megérzi és téged is marni fog a bűntudat.

A bölcsivel az a baj, hogy gondolom jóval előre jelezni kell, hogy vinnéd... mert egyébként én azt mondanám várj egy picit a döntéssel, kezdjetek el közösségbe járni, játszóterezni, stb és meglátod milyen habitusú a babád, simán lehet, hogy ha nem is egy, de 1,5 évesen már a legapróbb bűntudat nélkül tudod beadni, mert látod rajta, hogy jól elvan nélküled.

Amúgy ha tudsz 4 vagy 6 órában dolgozni, akkor én az égegyadta világon semmi problémát nem látok azzal, ha egyévesen bölcsibe megy...

2014. ápr. 3. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!