Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beadnátok oviba ebben az esetben?

Beadnátok oviba ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Október elején kezdhetne, de ha minden rendben lesz, szeptemberben jön a tesó./Sajnos vannak gondok a terhességemmel/

Csak délig lehetne az oviban,mert itthon leszek.

Arra gondoltam,hogy nem adom be csak tavasszal.Sajnos így is vannak pszichés problémái, nem szeretném,ha úgy érezné,hogy a kicsi miatt kell oviba mennie.

Ti mit tennétek??

2010. febr. 28. 20:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%

lehet hogy a pszichés problémáira jót tenne az ovi.

Ne a kicsi miatt add be hanem azért mert annyi idős. Ezt neki is megmondhatod.

2010. febr. 28. 20:36
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
én nem adnám be, semmi gond nem lesz ha csak 4évesen megy oviba következő szeptemberben.
2010. febr. 28. 20:37
 3/12 anonim ***** válasza:
49%

Beadnám, szerintem jobb neki a kortásrasi közt, főleg ha jön a pici és problémás.

Otthon nehezebb lenn vele.

Egyébként az bölcsi és ovi nem mérgező, még ha egyesek azt is gondolják.

2010. febr. 28. 21:08
 4/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi az eddigi válaszokat.

Nagyon gondolkodom a dolgon,mert a pszichés dolog abban is megnyilvánul,hogy vannak napok amikor 99%-ban bepisil, de van amikor 4-5 napig egyszer sem.Pedig már szobatiszta volt.Gondolom az oviban ennek nem örülnének.De egyenlőre az orvos sem tud tanácsolni semmit,csak hogy türelem..

2010. febr. 28. 21:15
 5/12 anonim ***** válasza:
74%
Nincs a közeletekben olyan játszóház ahol 1-2-3 órára hagyhatod? Mi a fiammal ilyenbe járunk, szintén jönnek a tesók... A gondozóval mindent meg tudok beszélni, pelenkázza ha kell, és nem kötelező! Jó, persze drágább mint az ovi, de mivel minden alkalmat külön fizetek nincs kidobott pénz benne!
2010. febr. 28. 21:22
 6/12 anonim ***** válasza:

Sztem várd meg a tavaszt, az biztos, hogy nem mérgező az ovi, de ez biztos nem jönne ki jól a számára. Akár mit mondanál neki, ő azt érezné, hogy a tesó miatt ő el lett paterolva otthonról, ő már nem fontos.

A másik ami miatt nem lenne előnyös, hogy 2 hetente vinné haza a "jobbnál-jobb" bacikat az újszülöttre. Még esetleg a következő szeptembert is megvárhatod, addigra a kistesó is erősebb lesz.

2010. febr. 28. 21:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem se add be. Még ha teljesen stabil lenne, akkor is meginoghatna a tesó miatt. Így semmiképp nem adnám be. Próbálj inkább segítséget kérni, anyukád, anyósód vagy tesód nem tudnának segíteni?
2010. febr. 28. 22:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Pszichésen lehet, hogy rosszabb lenne neki, ha otthon maradna és azt látná, hogy háttérbe szorul a kistesó miatt (ez törvényszerű, főleg a gyakori hosszú szoptatás miatt)

Neked lehet, hogy egyszerűbb, ha otthon marad, mert 1: nem hozza haza az oviból a törvényszerűen elkapott bacikat, vírusokat, 2: hogyan tudnád beszoktatni az idegen környezetbe egy pár hetes csecsemővel az oldaladon? 3: mindig időben vinni- hozni a babával... huhh, a nagyobbiknak fontos lenne a rendszer, a picivel meg nem bizos, hogy működni fog.

Én beíratnám, de csak nyár végén dönteném el, hogy mi legyen, addig még meg is oldódhatjátok a pszichés problámát, hisz úgyis ez a cél.

Terhességedhez jó egészséget kívánok!

2010. febr. 28. 22:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Én azt tanácsolnám, hogy add be 2 okból. A fő ok az az, hogy közösségbe kerüljön minél előbb. A pszichés problémái csak akkor fognak megoldódni, ha megtanul közösségben lenni. Én nem jártam óvodába csak 1 évet, és nagyon nagy beilleszkedési problémáim voltak, depressziós voltam és magányos. Mindezt csak 20 éves korom környékén tudtam leküzdeni. Sokkal nehezebb, ha később megy közösségbe. Én tuti, hogy nem haboznék. 2. Neked is kell egy pici nyugalom, hisz babát vársz és így is gondok vannak a terhességeddel. Semmi sem garantálja, hogy tavaszra könnyebb lesz a kicsidnek. Akkor már ott lesz a baba, még nehezebb lesz vele...
2010. febr. 28. 22:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Én a helyedben várnék. Elsősorban amiatt, mert valóban érezheti úgy a gyerek, hogy a kicsi miatt már "felesleges" lett és mert nem szeretitek, emiatt csak a kicsi lehet anyával többet. Ez így elég rossz időzítés lenne, nem szeretné az óvodát, a kicsivel is problémái adódhatnának. Fontos éreztetni, hogy ő is ugyanolyan fontos, mint az újszülött, bevonni az otthoni munkákba jó ötlet. (Pl. majd segíteni a peluscserénél, öltöztetésnél)

Tudom miről beszélek, gyesen lévő óvónő vagyok, láttam már ilyen szituációra példát, éppen eleget. Az ilyen gyerekek igen frusztráltak lehetnek a közösségben, ellenérzéseik lehetnek a náluk kisebbekkel szemben. Ilyen helyzetekben sosem szoktuk tanácsolni a beiratkozást, a testvérkapcsolat érdekében. Azon az egy éven nem szokott múlni! Pláne, ha még a olykor be is pisil! Így még egyébként sem lenne érett az ovira, ami nem is baj. Hiszen az óvodába járás egyik feltétele a szobatisztaság. Ha mindezek ellenére mégis beíratnád, neki ártanál, hiszen ha bepisilne a gyerekek körében nevetség tárgyává válhatna (gonoszak tudnak lenni a gyerekek!), a frusztrációja pedig csak nőne!

Remélem, szakmai tapasztalatommal segítségedre lehettem!

2010. márc. 1. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!