Ti beadnátok Családi napközibe a 2 éveseteket az alábbi helyzetben?
Jelenleg 20 hónapos a kislányom, nyáron lesz 2 éves.
Új munkahelyem lesz szeptember-október környékén, de csak akkor kapok munkáltatói igazolást ha már kezdek, így az állami bölcsibe nem veszik fel szerintem szeptemberben.
Amíg dolgozok és ő nem kezd a bölcsibe járni a nagyszülők vigyáznának rá, de őket sem akarom terhelni+ szeretném ha kicsit szokná a gyerekeket (én napi szinten viszem játszóra, de az más).
Szóval 1 hónapra, napi 2szer fél napra családi napközibe adnám, ez 20.600Ft/hó+500/nap az étkezés. Megéri? Jót tennék vele?
Alapvetően ez egyáltalán nem rossz ötlet, bennem csak az a kérdés vetődött fel, hogy ha beszokik a csanába, utána ugye onnan hamar kiveszed, s meg kell szoknia a másik bölcsit, és nem tudom, hogy ez érzelmileg mennyire viseli meg őt. Pl. megszereti a csanát, a néniket, a gyerekeket, érted?
De ez kérdés bennem, nem tudom a választ...:-) :-)
Egyetértek az előző válaszadóval. Szerintem megviselné a "bölcsöde váltás".
A bölcsödei beszoktatás kb. 2 hét. (Persze nem szokik be ennyi idő alatt, de ennyi idő után már ott lehet hosszú időre hagyni.) Fokozatosan egyre több időt marad ott. Én a helyedben megkérném a nagyszülőket, hogy ezt a 2 hetet a bölcsiben csinálják végig a picivel, amikor kezdesz. Addig én maradnák a játszónál, játszóháznál.
(Én is most csinálom a kisfiammal a bölcsödei beszoktatást. Hát nem egy leányálom, nagyon sír, mikor elmegyek, tehát ez nem kicsi kérés a nagyszülők felé.)
Én szeptembertől kezdek újra, 22 hónapos a kislányunk, és most kezdtünk egy magánbölcsit (nem családi napközit, mert azokat végigjárva nem nagyon voltam elégedett). Tehát hasonló helyzetben vagyunk. Én azért döntöttem úgy, hogy már most is járjon, hogy egészen biztosan túllegyünk a nehezén szeptemberre, így ő innentől kezdve jár heti 5x fél napot, szeptembertől egész napot.
Viszont nekünk azt mondták az ott dolgozó lányok, hogy kb. 1-1,5 hónap, mire szépen beszoknak a gyerkőcök, ezért azt gondolom, hogy egy hónapra ne add be, mert még meg sem fogja szokni azt a helyet. Szóval vagy eleve járjon oda, és ne bölcsibe, vagy kezdjétek most a bölcsit fél nappal (ha lehet ilyet...? nem tudom.), és szeptembertől marad végig. Én legalább is így tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!