Ti hogyan csinálnátok, mit tennétek ebben a helyzetben?
Szétmentek a párotokkal, de szétköltözni csak úgy lehetne, ha az anya megy a szülői házba és vinné a gyerekeket is, de nem akarja szükségesnél jobban az apjuktól és a környezetüktől sem elszakítani őket. Teljesen átköltöztetni sem akarja őket a nagyszülőhöz, mert nem pont a legtürelmesebb típus. Így viszont amiben akaratlanül most is élnek, amiben felnőnek sem normális.
Nem tudom eldönteni mi lehetne a kevésbé rossz a gyerekeknek.
Sajna külön lakás jelen helyzetben megoldhatatlan.
Hasonlo a helyzetem mint neked, ket gyerekunk van, mar a ferjem latvanyat se birom, de szerintem o is igy van ezzel. Az egyik lehetosegem, h. hazamegyek anyaekhoz, de iszonyat keves penzbol elnenk, korantsem tudnam a szivonalat nyujtani a gyerekeimnek, es nem biztos, h.hosszu tavon anyaval tudnek elni. Nagyon szeretem, de leni vele...bar a szukseg torvenyt bont...a masik h. maradok, es savazzuk egymast nap, mint nap. Nem irtad pl.h.o elengedi e veled a gyerekeket, ha igen, akkor csomagolj. Az enyem kijelentette, ha el akarok menni, menjek, a gyerekeket nem engedi. De akkor ki fogja nevelni oket, az anyosom? nevelono? Na azt nem, nekem a ket gyerek az eletem. Az is fontos, amit irtal, h.kiszakitani a kornyezetukbol...ha mondjuk kiscsoportos,ovodas, meg siman belefer egy valtas, nagyobbaknal mar nehez...teljesen vege a kapcsolatotoknak, vagy csak elfaradtatok a mindennapokba? Ragaszkodnak az apjukhoz? Mennyire radarozzak, h.baj van?
En megmondom oszinten, en most osszegyujtok egy kis penzt, novemberig adtam magamnak idot, aztan, ha addig valami csoda nem tortenik, megpattanunk. Inkabb legyek egyedeulallo anya, mint hogy mindennap minden hulyesegen osszeszolalkozzunk. Vagy mi lenne, ha csak Egy ket hetre mennetek a nagyihoz, es kicsit mindketten magatokba szallnatok, fellelegeznetek? Nehez igy a korulmenyeket nem ismerve tanacsot adni, ugy is te fogsz donteni, valahol mar meg is erett benned. Gondolj at mindent, mi lenne, ha elmennetek, mennyit nyersz veszitesz vele. Alberlet? Minden kezdet nehez, de nem lehetetlen, mint ahogy egy kapcsolat megmentese sem. Mi 3 eve probaljuk, kudarcot vallottunk. Nehez ezt elismerni, de ez van.
Eltem igy, ez maga a pokol hosszabb tavon. Ugyanis igenye mas kapcsolatra mind a kettotoknek lesz hacsak nem frigid aszexualis valaki, de apuka meg megoldja, hogy egy egy este nem alszik otthon hanem a baratno lakasaban, keson jon.
Az anyukanal ez macerasabb, en nem tudtam elmenni randira mert a volt ferjem kitolasbol nem vallalta a gyerekeket mikozben o elte vilagat. Arrol hogy majd mashol massal aludjak szo sem lehetett. Ez engem irritalt hogy o jol szorakozik mikozben en csak a gyerekeknek elek mint egy apaca, de egy olelest se kapok, egy faraszto nap utan meg csak oda se bujhatok senkihez a kanapen tevet nezve mikozben atkarol. Mivel hiszterika lettem hogy ez nagyon nem igazsagos, a gyerekeknek is rossz volt.
Nekem mazlim volt mert a lakas az en kulonvagyonom volt, igy kiraktam mielott meg jobban eldurvult volna a helyzet.
5-ös, tényleg mázlid volt, de én nem tudom ki tudnám-e dobni. Egy hónapra már elköltözött a szüleihez, de nem bírta őket így mivel az ő lakása is, mit tehettem volna, mint hogy ideiglenesen visszaengedem?
4-es, sajnos nem tudom kifizetni és magyarázatnak elég azt hiszem az, hogy nem kicsit devizahitelesek vagyunk. Ráadásul duplán és így eladni se a házat se a kocsit nem tudjuk.
Vagyis tényleg totál megoldhatatlan most a külön lakás.
1-es, az a baj, hogy már 2 éve tart így is és nem látom a végét.
3-as, nem tudom mennyire balhézna ha költöztetni akarnám a gyerekeket, de azt mindketten tudjuk, hogy ha szétköltözünk, állandóra velem jönnének.
Szeretik az apjukat és szerintem csak akkor tudnám meg igazán hogy vennék ha szétköltöznénk.
Most éppen - bár kényszerből is - de pont a pár nap külön létben vagyunk és apám már kikészített... Nem véletlenül "menekültem" szinte itthonról már 15-16 évesen is. Bár költözés csak később volt, de tiniként is ha tehettem nem voltam itthon.
Még Apánál, nem tudom meddig. 1-2 napig biztosan nem tudunk menni. És utána sem tudom, hogy mennék-e.
Hazugság. Nem megcsalás, vagy legalábbis ez még nem derült ki. Nem is tudom változtatna-e még valamin. Ha igen legalább tudnám még kötött hozzá valami. Egészen addig. Vagyis lehet még segítene is dönteni.
És kedves tőled, hogy segítenél!
Ez is jó, hogy témában sajnos akármilyen szempontból érintettek/tapasztaltak megosztják velem véleményüket, külső meglátásaikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!