Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan miért a gyereken spórolnak?

Sokan miért a gyereken spórolnak?

Figyelt kérdés
Mosható pelenka, használt ruha. Sőt van, aki a mosható pelenkát is használtan veszi, mert úgy olcsóbb.

2021. jún. 6. 11:45
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
86%
Nem olcso a mosható pelenka,de vissza jön az ára,mivel csak egyszer kell meg venni.4 es válaszolót lepontoztátok,nem tudom miért?Igaza van,egy kis babára aki úgy nő mint a gomba ,mi fenének uj ruha.Nekünk annyi ruhánk volt 56-62 es hogy a felét nem adtam rá,mert kinőtte.Én marketplacén vásárolok neki ruhákat.Viszont sok olyasmi van,amiből nem fogok használtat venni.Pl.játékok,body,cipő.Ezekből mindig ujjat kap .De pl.egy kus ruha,amit egy nyáron hord,minek belőle új?!Meg homokozóba?Tökéletes a használt is.És ez nem sporolás,hanem épp elméjű gondolkodás.
2021. jún. 6. 12:03
 12/61 anonim ***** válasza:
80%
#8 Minden mást is kidobsz, ha egyszer koszos lesz?
2021. jún. 6. 12:04
 13/61 anonim ***** válasza:
70%
Úgy látom felesleges válaszolni, mindenki le lett pontozva.
 14/61 anonim ***** válasza:
67%
Valamelyik nyomi mindenkit lepontoz.
 15/61 anonim ***** válasza:
99%

"de lebomló pelust veszünk a sima helyett. "

Nincs lebomló pelenka, nézz utána, mert átverés.

Ipari komposztban lehetne csak lebontani, az meg Magyarországon nincs (pelenkára) és természetesen ahhoz is el kell előbb távolítani a salakanyagot. ;)

A libero pont ugyanazokkal a tanúsítványokkal rendelkezik, mint az aranyárban árult "lebomló".

Nagy különbség, hogy a "lebomló" kevesebbet bír, így több szemetet termelsz vele.

2021. jún. 6. 12:05
 16/61 anonim ***** válasza:
68%

Azért kérdező mert a gyerekeknek meg mindegy, az ő agyukat meg nem mosta át a sok reklám, hogy dolgozz minél tobbet vagy vegyél fel hitelt, vásárolj minek több új dolgot hogy mindenki lássa hogy mennyire jól megy, milyen egyedi vagy, milyen szép vagy, cserelgesd a Facebookon a beállított műtermi családi fotókat...

Szóval én pl nem öltöztetős csivavanak használom a gyerekeimet, és valamin spórolni kell, így inkább kapnak használt ruhát, minthogy a kaján spórolunk.

(Tudom minek az ilyennek gyerek )

2021. jún. 6. 12:07
 17/61 anonim ***** válasza:
94%

Nem feltétlen olcsó a mosható. Pl: egy Hamac 12000 Ft. 1, azaz egy darab, amibe még kell betét is. Ha nem keveset pisil a gyereked, nem elég egy 500 Ft-os tetra. Egy zorb betét pl: 2500, amiből kellhet 2 is egy pelenkázáshoz.

Szóval egy pelenkád megvan 17000 Ft-ból, szemben az 50 Ft-os eldobhatóval.

Ahhoz hogy megtérüljön 350-szer rá kell adni.

Naponta csak akkor tudod, ha naponta kimosod. Ha 2 naponta adod egyszer fel, 2 év alatt térülne meg.

De mivel ez egy méretes pelenka, hamarabb kinövi.

És ez csak egy darab.

Ha Hamacból áll a készlet, kell min. egy tucat, betétből ugyanennyi.

Na ezért veszik használtan is, mert még úgy is necces.

Persze van más típus is.

Kínai külsővel kis pisisnek tetrát használva lehet tényleg költségkímélő.

2021. jún. 6. 12:08
 18/61 anonim ***** válasza:
84%
Mert mindent kinő öt perc alatt, és addig is, amíg rajta van, lefossa, -hányja, -eszi. Erre nem kell drága divatholmi. Használtan is lehet olcsón gyönyörü ruhácskákat kapni, sőt, sokan átnőtt, sosem hordott ruhákat árulnak. Kár ezt nem kihasználni.
2021. jún. 6. 12:11
 19/61 anonim ***** válasza:
78%

Én veszek egy farmert és hordom 2-3 évig, veszek egy bodyt a gyereknek ami jó 2 hónapig.

Hogyne lenne környezettudatos használtat venni neki? Magamnak is veszek használtat ha találok, de az új sem pénzkidobás mert sokáig jó. Jó esetben én nem növöm ki!

Egy szépen tartott bőrcipő egy életen át szolgálhat, a gyereknek ha veszel, félév múlva már nem jó, mehetne a kukába, ha nem lenne pár ember aki megvenné.

Hihetetlen néhány ember.

2021. jún. 6. 12:14
 20/61 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk alapból nem értem, miért lenne probléma, ha valaki a gyereken "spórolna" olyan dolgokat illetően, amik az égvilágon semmit nem számítanak a gyerek életében, de amúgy mosható pelenkát első körben környezettudatosságból használ az ember.

Mi is, sőt, hadd botránkoztassalak meg, a külsőket használtan vettük. A ruhákat szintén használtan vesszük, magunknak is, meg úgy általánosságban szólva igyekszünk minél kevesebbet fogyasztani.

Pont a gyerekek miatt többek között, hogy ne éljük fel előlük az erőforrásokat és ne legyen tele még több szeméttel a világ. Én pont azt kérdezem, miért fontosabb valakinek a kényelem meg a magamutogatás, mint a gyereke jövője?

2021. jún. 6. 12:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!