Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan miért a gyereken spórolnak?

Sokan miért a gyereken spórolnak?

Figyelt kérdés
Mosható pelenka, használt ruha. Sőt van, aki a mosható pelenkát is használtan veszi, mert úgy olcsóbb.

2021. jún. 6. 11:45
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
14%

23 Helyette kell ezer tarolo amiben tárolod, bár én nem tárolnám hanem napi szinten áztatnék meg mosnék elfolyatnék 10 m³ IVÓvizet...

Amiből meg hiány. Környezettudatos a francot..

2021. jún. 7. 08:03
 32/61 anonim ***** válasza:
60%

31, nem olcsó és szerintem nem spórolok vele semmit, a végére kb. annyi lesz, mint a nagyobb gyerekemnél az eldobhatós, mert sokat kipróbáltunk mire meglett a készlet és kis költséghatékonysággal tudtam eladni, de

amit írsz az szimpla tudatlanság.

Nem kell ezer tároló.

Egy nyitott lavórban gyűlnek a pelenkák a mosógép tetején a kamrában. A kamra szellőzik, nincs büdös. Nem öblítgetek, nem kezelek elő, csak a kakis pelusból kell kidobni a beltartalmat, nincs extra vízfogyasztás, 3 naponta indítok mosást. Minden patyolattiszta.

2021. jún. 7. 08:32
 33/61 anonim ***** válasza:
79%

31-es, minek írsz tényszerűen olyan dolgokról hülyeségeket, amiben semmi tapasztalatod nincs?

Használj csak el továbbra is napi 5+ műanyagpelenkát, te meg másik sokmillió ember, biztos megköszöni majd 20 év múlva a gyereked...

2021. jún. 7. 08:54
 34/61 anonim ***** válasza:
11%
Ez mind igényesség kérdése, én minden ruhát is amin csepp kaki van azonnal áztatom mosom..Ha nektek jó hogy ott áll akkor OK, én nem lennék ilyen..
2021. jún. 7. 09:10
 35/61 anonim ***** válasza:
26%

Több ismim mosizik amúgy, és láttam hogy csinálják, lezuhanyozza egy külön vödörbe, mosószappanozza, áztatja, tárolóvödrözi, néha nátrium perkarbonátos vízben is áztatja őket..

Én is így csináltam volna amúgy, szóval ezért nem tartom annyira környezetbarátnak ezt sem

2021. jún. 7. 09:14
 36/61 anonim ***** válasza:
40%

De amúgy meg nem is érdekel, nekem nem lesz bűntudaton a pelenka miatt, mert én speciel nem veszek a gyereknek műanyag játékot, nem nagyon vettem neki bolti babakaját saját kertből főztem , amit kap is annak a csomagolása is szelektívbe megy stb. Szóval hiába mosizik valaki ha az udvaron ott áll 50 műanyag motor meg lom, mert ilyet is ismerek.

Ok az eldobható pelenka gáz, de legalább tényleg nem folyatok rá vizet sem, nem megy plusz áram miatta, ez van. Én egyiket sem tartom jónak ennyi.

2021. jún. 7. 09:23
 37/61 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy ezt én is több helyen olvastam hogy nem lesz büdös a kakis mosipelus, de basszus nálunk a sima pelenkaktol is rohadt büdös lesz 2 nap után viszem le a kukát pedig jól zárodo. De lehet ki kellene vizsgáltatni a fiam mert én már pelenkazasnal bekonnyezik 😂
2021. jún. 7. 09:50
 38/61 anonim ***** válasza:
77%

36-os, nem kell jónak tartanod, senki nem mondta, hogy kötelező mosipelusozni, csak ne is magyarázd már be nekünk, hogy ugyanolyan környezetszennyező, mint az eldobhatós. Ezt már tudományosan is számolták, előállítástól kezdve a végső leamortozálódásig a mozinak kb. 40-50%-al kisebb a környezeti terhelése, ami évente több száz millió csecsemő esetén azért nagyon nem mindegy.

Senki nem mondja, hogy muszáj mindenkinek mindenben környezetbarátnak lenni, úgysem fog sikerülni és nem is ez a cél. De ne állítsunk már ilyeneket, hogy aki mosipalusozik, az biztos a gyereken akar spórolni, meg igénytelen és hogy úgyse számít...

Mellesleg, aki annyira környezettudatos, hogy vállalja a, mosipelussal járó többletmelót, az általában másban is környezettudatos.

2021. jún. 7. 09:55
 39/61 anonim ***** válasza:
87%
37 Nem szarosan tárolja senki a pelenkát. 🤦 A dobós meg sok amúgy maga a pelenka is büdös már egy pisitől.
2021. jún. 7. 10:19
 40/61 anonim ***** válasza:
43%

39 itt olvastam a gyakorin pedig hogy de, van aki úgy tárolja, hogy osszevarja a mosást.🤦

De nekem mindegy szerintem a mosipelus úgyis már egy vallásos dolog, ahol a pisi is az eldobható pelenka miatt büdös...

Pedig én alapvetően nyitott lettem volna rá, de kísérletezni nincs penzem - amúgy meg valaki azt adja elő, hogy nincs vele több gond, van aki azt hogy ettől nem lesz büdös szóval mindenki azt mondja amivel megideologizalja a döntését.

Azt nem vitatom el hogy környezetbarátabb lehet.

2021. jún. 7. 10:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!