Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok a nők, akik szülés után...

Azok a nők, akik szülés után 3 évig otthon maradnak, vagy még tovább, azok mégis mit tanítanak a gyereküknek, pláne ha lányuk van? "Tanulj kislányom, hogy majd te is tudj segíteni a gyerekeidnek a házi feladatban."?

Figyelt kérdés
Nem provokálni akarok.
2021. ápr. 1. 13:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/139 anonim ***** válasza:
92%
Soha, egyik gyerekemnél sem volt tervben, hogy 3 évig otthon maradok, még két évet sem töltöttünk itthon teljesen, mégsem gondolom, hogy pont azon a három éven múlik, hogy az ember "mit tanít" a munkához való hozzáállás terén. Velem is otthon volt anyám három évig, mert közben megszületett öcsém. Vele két éves koráig volt otthon. Aztán visszamentem dolgozni, és az évek alatt a szakmájában elert a csúcsra, felsővezető pozícióból megy nyugdíjba pár hónap múlva. Nem haromevesen tanultam meg azt, amit most a munkáról gondolok, hanem később, az évek során. Anyámtól konkrétan azt tanultam, hogy találd meg, amiben jó vagy, és képezd magad folyamatosan, mert mindig van hova fejlődni.
2021. ápr. 1. 16:03
 22/139 Derjaderja ***** válasza:
93%

Hogy a minőségi munkára rá kell/lehet szánni az időt.

Amúgy én pl 7 év munka után jöttem el szülni, a 7 év többségében havi 300 óra körül dolgoztam, minden nap pár fizetetlen túlórával.

Ha 2 kisgyerekkel összesen 5 évet itthon leszek (vagyis mindkettővel 3 évig), attól még 35-40 kőkemény munkaév után megyek majd nyugdíjba.

A gyerekeknek meg ez az egyetlen kiskora és ez az egyetlen anyja van.

2 évesen még korai a napi 8 óra közösség. Én sokáig azt hittem, hogy nem így van, de most hogy 2 éves a lányom, látom. Pedig ő nagyon kis vagány és nyitott gyerek.

De a baj az, hogy ha egy laza részàllást el is bír egy ilyen pici, egy napi 8-10 órás, egyórányira lévő munkahelyet heti 5 nap tuti nem. Minden egyes nap ő érkezne először és őt hoznák el utoljára.

2021. ápr. 1. 16:04
 23/139 anonim ***** válasza:
89%
A kérdező meg egy nőgyűlölő kis suttyó, aki itt provokál. Amúgy azt tanítják a gyereküknek, hogy értékes annyira és meg is engedhetik maguknak, hogy foglalkoznak vele, és hogy később véletlen se álljon szóba olyan nőket lenéző hülyegyerekkel, mint te vagy..
2021. ápr. 1. 16:05
 24/139 anonim ***** válasza:
79%

Biztos sokkal jobb annak a gyereknek, aki nyitástól zárásig bölcsiben/oviban van, mikor hazaviszik az anyja mos, főz, takarít, megfürdeti, ad enni és leteszi aludni, mint annak, aki 8-12ig van, azalatt az anyja elintézi a dolgait és utána tud vele foglalkozni...

Mindenki úgy csinálja, ahogy nekik jó, vagy ahogy nekik muszáj

2021. ápr. 1. 16:30
 25/139 anonim ***** válasza:
90%

Jajj ez a 19es kis nőgyűlölő nagyon érti ám a nőket. Igaz közelről még egyet se látott, dehát...🙂

Mellesleg ki kéne látni a kis köreidből. Tőled mrlyik nő tudna/akarna függni? Gyanítom még magadat is alig tartod el.

2021. ápr. 1. 16:32
 26/139 anonim ***** válasza:
57%
Azt, hogy hasznald ki azt a 3 evet vagy 2*3mat, mert utana 30-40 evig melozhatsz.
2021. ápr. 1. 16:39
 27/139 anonim ***** válasza:
70%

"35- .. éves-> már öreg."

Azaz, készítsük is a koporsót.🤦‍♀️🤦‍♀️

Te magadtól vagy ilyen sötét, vagy súgnak?

Mellesleg eddig minden munkahelyemen volt legalább annyi nő mint férfi, tehát amit ide sikerült okádni full baromság. Bár kitudja nálatok közmunkásoknál mi alapján szelektálnak. Ott a 35+ is tuti lelakott már, kár hogy életedben nem találkoztál még másmilyen nővel.

2021. ápr. 1. 16:51
 28/139 anonim ***** válasza:
28%
Ki mondta, hogy én is úgy gondolom, hogy öreg? A munkáltatók számára viszont már az.
2021. ápr. 1. 16:55
 29/139 anonim ***** válasza:
83%

Leírok pár dolgot amit az első három évben meg kell tanítani a gyereknek: mászás, járás, beszéd, evőeszközzel evés, pohárból ivás, cipő bekötés, felöltözés, orr kifújása, szobatisztaság, alapvető illemszabályok, mint: köszönés, elköszönés, bemutatkozás, nyugodt viselkedés nyilvános helyen, kérni ha akar valamit. Alapvető ismeretek, mint: állatok, színek, számok, alap kresz ismeret, hogy ne szaladjon az autó elé, mondókák, énekek. Alap mozgás: dobás, futás, rajzolás, fogás.

Sorolhatnám estig, de többek között ezeket tanulja a gyerek az első három évben. Nulla melónak hangzik ugye?

2021. ápr. 1. 17:27
 30/139 anonim ***** válasza:
98%
Édesanyám 15 évig háztartásbeli volt, ezalatt felnevelt 3 lányt és két fiút. Baromira hálásak vagyunk neki a mai napig, mert egy mesébe illő gyerekkort biztosított nekünk, édesapámmal együtt. Két diplomája van, a másodikat már 40 felett csinálta meg, egyik legokosabb nő akit ismerek. Azt tanította meg nekem, hogyan legyek jó anya. Ennél többet nem is kaphattam volna tőle.
2021. ápr. 1. 18:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!