Azok a nők, akik szülés után 3 évig otthon maradnak, vagy még tovább, azok mégis mit tanítanak a gyereküknek, pláne ha lányuk van? "Tanulj kislányom, hogy majd te is tudj segíteni a gyerekeidnek a házi feladatban."?
Hogy a minőségi munkára rá kell/lehet szánni az időt.
Amúgy én pl 7 év munka után jöttem el szülni, a 7 év többségében havi 300 óra körül dolgoztam, minden nap pár fizetetlen túlórával.
Ha 2 kisgyerekkel összesen 5 évet itthon leszek (vagyis mindkettővel 3 évig), attól még 35-40 kőkemény munkaév után megyek majd nyugdíjba.
A gyerekeknek meg ez az egyetlen kiskora és ez az egyetlen anyja van.
2 évesen még korai a napi 8 óra közösség. Én sokáig azt hittem, hogy nem így van, de most hogy 2 éves a lányom, látom. Pedig ő nagyon kis vagány és nyitott gyerek.
De a baj az, hogy ha egy laza részàllást el is bír egy ilyen pici, egy napi 8-10 órás, egyórányira lévő munkahelyet heti 5 nap tuti nem. Minden egyes nap ő érkezne először és őt hoznák el utoljára.
Biztos sokkal jobb annak a gyereknek, aki nyitástól zárásig bölcsiben/oviban van, mikor hazaviszik az anyja mos, főz, takarít, megfürdeti, ad enni és leteszi aludni, mint annak, aki 8-12ig van, azalatt az anyja elintézi a dolgait és utána tud vele foglalkozni...
Mindenki úgy csinálja, ahogy nekik jó, vagy ahogy nekik muszáj
Jajj ez a 19es kis nőgyűlölő nagyon érti ám a nőket. Igaz közelről még egyet se látott, dehát...🙂
Mellesleg ki kéne látni a kis köreidből. Tőled mrlyik nő tudna/akarna függni? Gyanítom még magadat is alig tartod el.
"35- .. éves-> már öreg."
Azaz, készítsük is a koporsót.🤦♀️🤦♀️
Te magadtól vagy ilyen sötét, vagy súgnak?
Mellesleg eddig minden munkahelyemen volt legalább annyi nő mint férfi, tehát amit ide sikerült okádni full baromság. Bár kitudja nálatok közmunkásoknál mi alapján szelektálnak. Ott a 35+ is tuti lelakott már, kár hogy életedben nem találkoztál még másmilyen nővel.
Leírok pár dolgot amit az első három évben meg kell tanítani a gyereknek: mászás, járás, beszéd, evőeszközzel evés, pohárból ivás, cipő bekötés, felöltözés, orr kifújása, szobatisztaság, alapvető illemszabályok, mint: köszönés, elköszönés, bemutatkozás, nyugodt viselkedés nyilvános helyen, kérni ha akar valamit. Alapvető ismeretek, mint: állatok, színek, számok, alap kresz ismeret, hogy ne szaladjon az autó elé, mondókák, énekek. Alap mozgás: dobás, futás, rajzolás, fogás.
Sorolhatnám estig, de többek között ezeket tanulja a gyerek az első három évben. Nulla melónak hangzik ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!