Mit kezdjek a munkáltatóval?
Adott egy hely, ahol dolgozom már elég régóta. A szerződésemre elég sokat kellett várjak,-amikor egyik alkalommal kihívott a munkából és csak gyors alá is írtam.
A probléma ott kezdődik, hogy időközben kiderült kismama vagyok és táppénzre kell menjek veszélyeztetettség miatt,ami meg is történt. Ennek több oka van,egyéb betegségek és hormon hiány.
A munkáltatóm tudott az állapotosságomról, -ezért is állapodtunk meg abban mielőtt táppénzre megyek, betanítok a helyemre valakit,-meg persze egy váltót,mert volt munkafelvétel nálunk. Ez meg is történt, aztán azt követően kipostázott egy azonnali hatályú felmondást miszerint próbaidőre hivatkozva bontja a szerződésem...
Átnéztem a szerződést, és tényleg sokkal későbbre dátumozott. Én majd 2 hónapot vártam erre az iratra,-indoklása az hogy problémái voltak a könyvelővel...
Azonban nekem vannak korábban irataim, amik igazolják az állításom hogy korábban is ott dolgoztam, mint kijárási papír,szállítólevelek,stb.
Megpróbáltam bemenni a NAV-hoz de elmondásuk szerint nem az ő hatáskörük az hogy gyakorlatilag feketén alkalmazott a tudtomon kívül, mert nem írtuk egyszerűsített jelenléti ívet és mindenképpen szükségem vannak a napokra mert így megfosztott a táppénztől, a GYED-től és semmi pénzt nem kapok szülésig... azt követően meg legfeljebb a GYES-t. Azért elég sok minden múlik a bevételen, megélhetés szempontjából és a baba érdekében is.
Kihez forduljak segítség képp,
hogy lehetne ezt elintézni?
Köszönöm a tanácsokat.
Örültél, hogy találtál munkát, mert a képzettséged jelen helyzetben szart nem ér, olyan szinten vagy anyagilag, hogy szerződés és bejelentés nélkül is képes vagy dolgozni, és te erre a helyzetre gyereket vállalsz.
Erre szoktam mondani: a gondolkodás luxusát még te is megengedheted magadnak.
Végigolvastam a válaszokat. Először még sajnaltalak is, kérdező, de aztán ahogy árnyalódott a kép, úgy vált világossá, hogy a saját ostobaságod miatt tartasz itt. Ahogy másokkal beszélsz, meg téged minősít, tök jogos dolgokat írtak neked, inkább gondolkozz el rajtuk személyeskedés helyett.
Az már csak költői kérdés a részemről, hogy ennyi ésszel és pénzzel hogyan akarsz gyereket nevelni. Gondolom, másnál is ez csapta ki a biztosítékot. Ja, mielőtt kiírnád még egyszer a kórtörténetedet; nekem is pco szindrómám van, mellett még IR, prolaktinémia, pm alulműködés és ösztrogén dominancia. Mégis védekezek, mert bár nálad százszor stabilabb a helyzetem, nem érzem, hogy most kellene szülni. Úgyhogy ne a betegségeddel takarózz, mert ösztönlény voltál.
Senki nem kérdezte, mivel foglalkozol, mivel nem tartozik ránk, ahogy az sem tartozik rád, hogy mi mivel foglalkozunk.
"te vagy aki minden nap menüt rendel mert egy tükör tojás is magas mérce hozzá" - na, ez szimpla személyeskedés és rosszindulat, de elárulom, hogy betegség miatt főzök magamra, és kéthetente egyszer rendelek, de csak azért, mert ezzel szeretném támogatni az éttermeket és a futárokat is. Azt is megtehetném, hogy mindennap rendeljek, és nem is értem, miért beszélsz erről megvetően, hiszen, ha többen tennének így, még mindig lenne munkád neked is valószínűleg.
A vitát lezárnám a részemről, remélem, a gyereket kicsit tudatosabban neveled majd. Sok boldogságot!
Huh. Az elején válaszoltam Neked, javasoltam addig menj, amíg csak lehet az igazadért.
De...talán tényleg igaz, mindenki azt kapja amit megérdemel.
A helyedben én el tudnám intezni a dolgot,meg sokan mások, de Te ehhez sajnos kevés vagy. Buta egy nő vagy, esélyed sincs ebben az ügyben.
Most is azt mondom: át lettél verve. Persze, nem korrekt munkát vállalni, és pár héttel később teherbe esni. De jogot nem sért. A munkáltató viszont jogtalanul járt el.
Mindettől függetlenül, túl hangos és személyeskedő vagy ahhoz, hogy elérj valamit.
Ismered a mondást:
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.
Nagy igazság.
Ne magyarázkodj kérdező, undorítóak az itt válaszolók. Átcsesztek, te bejelentetted a terhességet még az elején, veszélyeztett vagy(amiről nem tehetsz), az összes bűnöd hogy nem néztél meg egy dátumot mert bizalmat szavaztál a főnöködnek.
Tényleg keress munkaügyis ügyvédet, itt csak néhány szemét emberbe fogsz belefutni.
Nem az ő dolguk, hogy a párodnak és neked mennyi pénzetek van, köze nincs a helyzethez, ha milliárdosok lennétek is ugyanúgy átcseszett a főnököd, mindent korrektül csináltál. Jó, hogy összejött a gyerek, más meg elfogult mert épp tele van a töke azzal, hogy az alkalmazottak is merészelnek szülni.
Rettenetes sok tetű ember van, akikkel én megszívtam, nekemestek, hogy mit képzelek, mekkora teher lett volna neki(mikor számon kértem), ha bejelent, amúgy se végeztem olyan jó munkát és egyébként is mit képzelek, örüljek, hogy egyáltalán alkalmazott. Mindezt úgy, hogy korábban a szemembe mosolygott, jópofizott, és mondta, hogy figyel a "lányaira", "mi egy család vagyunk", illetve mesélt a magánéletéről, hogy mennyire nehéz neki egy tartós beteg gyerekkel, akit a férjével nehezen látnak el, itt ott milyen kevés a bevétel, így meg úgy de rossz nekik, érdeklődött felőlem meg minden, de mikor szóltam fordult a kocka, ezek szociopaták.. Sajna szakácsokkal(akikből szintén rengeteg van) ugyanúgy meg lehet ezeket tenni, mint az eladókkal, üzletvezetőkkel, meg a többi csak szakmát, okjt szerző munkakeresővel.. pláne ebben a helyzetben.
Fogalmam sincs amúgy, hogy ezek az emberek hogy alszanak éjszaka vagy milyen más emberek viselik el a társaságukat, de az a válaszoló, aki szerint nem korrekt gyereket megtartani, ha megfogan, mert a munkáltatóját hátrány éri, abból olyan szinten hiányzik az jóérzés, hogy elképzelni is nehéz hasonlót..
Egyébként meg felvették határozatlan időre, éveken át terveznek vele nem? Akkor abban a 10-20-30 éves időtartamban mit számít a munkáltatónak, hogy az elején, vagy a végén hagy ki 6 hónapot? Vagy gondolják, hogy majd gyerek után csak úgy dobja majd az állását, mert olyan sokan kapkodnak a kisgyerekes anyukákért? Nem gondolják, hogy vissza fog jönni???
59-es, azért ne hanyagoljuk már ez a kérdező személyes felelősségét...
Én, amikor elkezdtem valahol dolgozni - nem mintha olyan gyakran váltogattam volna a munkahelyeimet -, legkésőbb a második napon kértem a szerződést, otthon szépen átolvastam az egészet, sőt, még be is mentem a NAV-hoz megnézetni, be vagyok-e jelentve. De mondjuk van már ügyfélkapum, be sem kell mennem sehova, ott is meg tudja nézni bárki, az már igazán nem nagy dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!