Mit kezdjek a munkáltatóval?
Adott egy hely, ahol dolgozom már elég régóta. A szerződésemre elég sokat kellett várjak,-amikor egyik alkalommal kihívott a munkából és csak gyors alá is írtam.
A probléma ott kezdődik, hogy időközben kiderült kismama vagyok és táppénzre kell menjek veszélyeztetettség miatt,ami meg is történt. Ennek több oka van,egyéb betegségek és hormon hiány.
A munkáltatóm tudott az állapotosságomról, -ezért is állapodtunk meg abban mielőtt táppénzre megyek, betanítok a helyemre valakit,-meg persze egy váltót,mert volt munkafelvétel nálunk. Ez meg is történt, aztán azt követően kipostázott egy azonnali hatályú felmondást miszerint próbaidőre hivatkozva bontja a szerződésem...
Átnéztem a szerződést, és tényleg sokkal későbbre dátumozott. Én majd 2 hónapot vártam erre az iratra,-indoklása az hogy problémái voltak a könyvelővel...
Azonban nekem vannak korábban irataim, amik igazolják az állításom hogy korábban is ott dolgoztam, mint kijárási papír,szállítólevelek,stb.
Megpróbáltam bemenni a NAV-hoz de elmondásuk szerint nem az ő hatáskörük az hogy gyakorlatilag feketén alkalmazott a tudtomon kívül, mert nem írtuk egyszerűsített jelenléti ívet és mindenképpen szükségem vannak a napokra mert így megfosztott a táppénztől, a GYED-től és semmi pénzt nem kapok szülésig... azt követően meg legfeljebb a GYES-t. Azért elég sok minden múlik a bevételen, megélhetés szempontjából és a baba érdekében is.
Kihez forduljak segítség képp,
hogy lehetne ezt elintézni?
Köszönöm a tanácsokat.
Én mindvégig dolgoztam. Fogalmad sincs milyen az, amikor szeretnél velük lenni de nem lehet.. amikor más épp fordul át a baloldalára te neked meg mennek az asztal foglalásaid. Bizonyára tudod hogy voltam bejelentve, te tartasz el engem igen.
Te mentél el munka mellett helyettem tanulni, hogy talán a jövőben ne keljen ezt csinálni. Nyilván, azt akartam eltartsanak azért is álltam ismételten munkába mikor nem kellettünk szakácsok. De persze az állam megtámogat a TE fizetésedből akkor adj egy kicsit többet mert az albérletre nem elég.. de akkor vehetsz egy házat is!
Igen, otthon melegedtem az asztalnál karácsonykor, mert magánvállalkozó vagyok és megtehetem. Ugyanezen okból kifolyólag én hétvégén is dolgozom, és hétköznap sem 8 óra a munkaidőm. De ugye te ezt tudod, hiszen írod, hogy én a családdal mentem valahova.
Egyébként te írtad, hogy bejelentés nélkül dolgoztál, vagy nem ezért járkáltál a nav-ba?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!