Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kezdjek a munkáltatóval?

Mit kezdjek a munkáltatóval?

Figyelt kérdés

Adott egy hely, ahol dolgozom már elég régóta. A szerződésemre elég sokat kellett várjak,-amikor egyik alkalommal kihívott a munkából és csak gyors alá is írtam.

A probléma ott kezdődik, hogy időközben kiderült kismama vagyok és táppénzre kell menjek veszélyeztetettség miatt,ami meg is történt. Ennek több oka van,egyéb betegségek és hormon hiány.

A munkáltatóm tudott az állapotosságomról, -ezért is állapodtunk meg abban mielőtt táppénzre megyek, betanítok a helyemre valakit,-meg persze egy váltót,mert volt munkafelvétel nálunk. Ez meg is történt, aztán azt követően kipostázott egy azonnali hatályú felmondást miszerint próbaidőre hivatkozva bontja a szerződésem...

Átnéztem a szerződést, és tényleg sokkal későbbre dátumozott. Én majd 2 hónapot vártam erre az iratra,-indoklása az hogy problémái voltak a könyvelővel...

Azonban nekem vannak korábban irataim, amik igazolják az állításom hogy korábban is ott dolgoztam, mint kijárási papír,szállítólevelek,stb.

Megpróbáltam bemenni a NAV-hoz de elmondásuk szerint nem az ő hatáskörük az hogy gyakorlatilag feketén alkalmazott a tudtomon kívül, mert nem írtuk egyszerűsített jelenléti ívet és mindenképpen szükségem vannak a napokra mert így megfosztott a táppénztől, a GYED-től és semmi pénzt nem kapok szülésig... azt követően meg legfeljebb a GYES-t. Azért elég sok minden múlik a bevételen, megélhetés szempontjából és a baba érdekében is.

Kihez forduljak segítség képp,

hogy lehetne ezt elintézni?

Köszönöm a tanácsokat.

2021. febr. 18. 11:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 A kérdező kommentje:
Honnan tudod te engem ott hogy jelentettek be? Amig te melegedtél otthon karácsonykor az asztalnal en akkor is dolgoztam. :)
2021. febr. 18. 15:20
 42/78 A kérdező kommentje:
Hétvégente, amikor elmentél a családdal valahova, én dolgoztam. Bár szerintem nem tudod milyen egy szakács beosztás,honnan tudnád biztos onnan látod a bejelentéseimet, jó szemed van. :)
2021. febr. 18. 15:22
 43/78 A kérdező kommentje:

Én mindvégig dolgoztam. Fogalmad sincs milyen az, amikor szeretnél velük lenni de nem lehet.. amikor más épp fordul át a baloldalára te neked meg mennek az asztal foglalásaid. Bizonyára tudod hogy voltam bejelentve, te tartasz el engem igen.

Te mentél el munka mellett helyettem tanulni, hogy talán a jövőben ne keljen ezt csinálni. Nyilván, azt akartam eltartsanak azért is álltam ismételten munkába mikor nem kellettünk szakácsok. De persze az állam megtámogat a TE fizetésedből akkor adj egy kicsit többet mert az albérletre nem elég.. de akkor vehetsz egy házat is!

2021. febr. 18. 15:28
 44/78 anonim ***** válasza:
60%

Igen, otthon melegedtem az asztalnál karácsonykor, mert magánvállalkozó vagyok és megtehetem. Ugyanezen okból kifolyólag én hétvégén is dolgozom, és hétköznap sem 8 óra a munkaidőm. De ugye te ezt tudod, hiszen írod, hogy én a családdal mentem valahova.

Egyébként te írtad, hogy bejelentés nélkül dolgoztál, vagy nem ezért járkáltál a nav-ba?

2021. febr. 18. 15:29
 45/78 A kérdező kommentje:
Nem, nem a korábbi munkaviszonyom miatt. Hanem azokról a napokról volt szó, amivel most a csőbe tudott húzni!
2021. febr. 18. 15:32
 46/78 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, itt egy hibás van és az te vagy, nem a válaszadók. Soha semmit nem írunk alá olvasás nélkül.
2021. febr. 18. 15:32
 47/78 A kérdező kommentje:
Ezt magamtól is tudom,de hogy az otthon ülő élősködőkkel ez miatt nem kéne egy kalap alá venni az is biztos!
2021. febr. 18. 15:34
 48/78 A kérdező kommentje:
De az ember megpróbálja a hibáját helyrehozni,-legalább is én igy gondolkodtam mindig, ha már valamit elrontok,ha nem másért jelen helyzetben a gyerekért. Baromira nem érdekel senkinek sem az itélkezése. Magam is tudom atkellett volna olvassam. Azzal hogy csak piocaztok pont nem segítséget adtok!
2021. febr. 18. 15:35
 49/78 A kérdező kommentje:
Tanuló korom óta dolgozom, még sehol nem volt szakmám az érettsegi után amikor minden hétvégén dolgozni mentem.. nem adták útmutatást arról hogy majd jön a pco meg a "világjárvány" és cseszheted ha vendéglátós vagy, enni meg utána is kellett..
2021. febr. 18. 15:37
 50/78 A kérdező kommentje:
Nem tehették meg soha a szüleim hogy támogatni tudjanak anyagilag, soha nem kértem sose senkitől 10 fillért.. évek óta nem töltöttem a családommal egyetlen ünnepet,de mit érek azzal előtte mi volt ha nincs munkaviszony NINCS táppénz, ja meg GYED se. :)
2021. febr. 18. 15:38
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!