Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan segíthetnénk két...

Hogyan segíthetnénk két kiskamasznak, hogy gördülékenyebben alkalmazkodhassanak a megváltozott életükhöz?

Figyelt kérdés

8 éves lányok, a párom exének a gyerekei. Az ex utcára került a gyerekekkel és amíg össze nem szedi magát annyagilag és lelkileg, addig befogadtuk a gyerekeket. Ők most minden dühüket rajtunk verik le szó szerint és képletesen is. Pszichológushoz járnak a suliban heti 1*, magánra nem telik. Mindennel bajuk van,a gyerekeimmel is folyamatosan csak a veszekedést szítják. Messze nem tudunk olyan szintet hozni nekik, mint amin eddig éltek, ezt napjában többször a fejünkhöz is vágják. Tudom, hogy felfordult az életük, ekkora gyerekek még nem láthatják át az egészet és lehetnek hálásak a segítségért, de én is egyre nehezebben viselem az àllandó hisztijüket és félek, hogy hamarosan beolvasok nekik vagy megmondom, hogy inkább menjenek intézetbe, de ezt nem szeretném, mert ezt egy gyerek se érdemli.

Tippeket szeretnék kérni, hogy milyen módon, programok, beszélgetés stb segíthetnénk nekik, mielőtt mi is végleg kikészülnénk?

tegnap 13:43
 1/5 anonim ***** válasza:
79%

Jól értem, hogy akkor párodnak sem gyerekei? Ebben az esetben én nem erőltetném. Lehet csúnyán hangzik, pedig tényleg sajnálom szegényeket, semmiről nem tehetnek, de a saját gyerekeimmel szemben sem tudnám ezt megtenni, hogy így kelljen élniük bizonytalan ideig.

Nem olyan kicsik már, le kell velük ülni beszélgetni, hogy vagy ez van és megpróbálnak beilleszkedni vagy mehetnek állami gondozásba.

tegnap 13:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Azt döntsd el, hogy segíteni akarsz e, vagy csak jófejeskedni. A segítésbe az is beletartozik, amikor nem minden gördülékeny és nem minden komfortos és több energiát kell beletenni, mint terveztél.

Amilyen emlékeim vannak a férjem 8 éves fiairól, velük már lehet ertelmesen beszélni.

Az anyjuk hol van a sztoriban? Mit csinál, hol lakik? Mennyit van velük? Mennyit találkoznak?

tegnap 15:58
 3/5 anonim ***** válasza:

A 8 eves messze van meg a kiskamasz kortol.

Tehat a fickodnak nem a gyerekei ?

tegnap 17:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha a párodnak nem a gyerekei, akkor mit foglalkoztok velük? Menjenek anyjukkal a híd alá, ha már nem tudták megbecsülni magukat nálatok.

Valószínűleg totálisan félre is vannak nevelve, ha így viselkednek. Miért kéne nektek szívni emiatt?

tegnap 17:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem en mar helyre raktam volna oket.

Nem turom ezt a viselkedest es baromira nem erdekelne milyen a helyzetuk. Hisztit bantast plane nem.

8 eves ertelmes felfogja max nem tetszik nekik.

Ha nem valtoznak akkor kiviszam az utcara oket h lassak h mitol is mentem meg oket.

tegnap 18:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!