Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kezdjek a munkáltatóval?

Mit kezdjek a munkáltatóval?

Figyelt kérdés

Adott egy hely, ahol dolgozom már elég régóta. A szerződésemre elég sokat kellett várjak,-amikor egyik alkalommal kihívott a munkából és csak gyors alá is írtam.

A probléma ott kezdődik, hogy időközben kiderült kismama vagyok és táppénzre kell menjek veszélyeztetettség miatt,ami meg is történt. Ennek több oka van,egyéb betegségek és hormon hiány.

A munkáltatóm tudott az állapotosságomról, -ezért is állapodtunk meg abban mielőtt táppénzre megyek, betanítok a helyemre valakit,-meg persze egy váltót,mert volt munkafelvétel nálunk. Ez meg is történt, aztán azt követően kipostázott egy azonnali hatályú felmondást miszerint próbaidőre hivatkozva bontja a szerződésem...

Átnéztem a szerződést, és tényleg sokkal későbbre dátumozott. Én majd 2 hónapot vártam erre az iratra,-indoklása az hogy problémái voltak a könyvelővel...

Azonban nekem vannak korábban irataim, amik igazolják az állításom hogy korábban is ott dolgoztam, mint kijárási papír,szállítólevelek,stb.

Megpróbáltam bemenni a NAV-hoz de elmondásuk szerint nem az ő hatáskörük az hogy gyakorlatilag feketén alkalmazott a tudtomon kívül, mert nem írtuk egyszerűsített jelenléti ívet és mindenképpen szükségem vannak a napokra mert így megfosztott a táppénztől, a GYED-től és semmi pénzt nem kapok szülésig... azt követően meg legfeljebb a GYES-t. Azért elég sok minden múlik a bevételen, megélhetés szempontjából és a baba érdekében is.

Kihez forduljak segítség képp,

hogy lehetne ezt elintézni?

Köszönöm a tanácsokat.

2021. febr. 18. 11:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/78 A kérdező kommentje:
A felmondás indoklása az volt a kiküldött levélben mikor táppénz alatt voltam, hogy 02.01-től 02.10-ig nem jelentem meg! Holott tudta hogy hol vagyok, erre messenger üzeneteim is vannak.
2021. febr. 18. 11:23
 2/78 anonim ***** válasza:
64%
Így jártál sajnos. Mindent normálisan le kellett volna papírozni, nem egy ilyen genyóhoz menni dolgozni és főkepp nem teherbe esni probaidő alatt.
2021. febr. 18. 11:25
 3/78 anonim ***** válasza:
81%
Sajnos így jártál.. tanulság, legközelebb olvasd el mit írsz alá..
2021. febr. 18. 11:28
 4/78 A kérdező kommentje:
Nem voltam próbaidős. Egyáltalán.
2021. febr. 18. 11:28
 5/78 A kérdező kommentje:
Nekem ilyen munkáltatóm még nem volt,akiben nem bízhattam volna meg. Ahol korábban dolgoztam, mindig becsületesek voltak. Talán nekem nem kellett volna megbízzak benne de csak van egy útja-módja neki amivel igazolni tudom magam.
2021. febr. 18. 11:29
 6/78 anonim ***** válasza:
88%
Keress fel egy munkajogászt, ehhez szerintem kell egy kis extra tudás. Feketén alkalmazott tehát nem fizetett adót, neked erre van bizonyítékod, ő is megütheti a bokáját.
2021. febr. 18. 11:30
 7/78 A kérdező kommentje:
Nekünk korábban ;-úgy mond jó kapcsolatunk volt. Ezekszerint ezt addig tartja fent az emberekkel,ameddig neki van az illetőre szüksége.
2021. febr. 18. 11:30
 8/78 A kérdező kommentje:
Voltam a munkaügyibe ahol minden napnak utána nézettem. Ma már telefonon is lelehet jelenteni, hátha.. de semmi.
2021. febr. 18. 11:31
 9/78 anonim ***** válasza:
74%

Ha a munkajogász szerint sincs mit tenni, én bemennék és mindneki előtt mondanám el kultúráltan a véleményem, hogy mennyire megbízhatatlan ember, és a munkatársaknak is hangosan mondanám, hogy nézzék meg be vannak-e jelentve.

Illetve feljelenteni adócsalásért.

2021. febr. 18. 11:34
 10/78 A kérdező kommentje:
Nincsenek, kérdeztem az új lányt, vagyis említette mikor kérdezte miért nem dolgozom, elvileg még nem vitt nekik szerződést 1 hónap után. Tudták azt hogy elküldtek de nem dicsekszik azzal hogy miért.
2021. febr. 18. 11:40
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!