Mit kezdjek a munkáltatóval?
Adott egy hely, ahol dolgozom már elég régóta. A szerződésemre elég sokat kellett várjak,-amikor egyik alkalommal kihívott a munkából és csak gyors alá is írtam.
A probléma ott kezdődik, hogy időközben kiderült kismama vagyok és táppénzre kell menjek veszélyeztetettség miatt,ami meg is történt. Ennek több oka van,egyéb betegségek és hormon hiány.
A munkáltatóm tudott az állapotosságomról, -ezért is állapodtunk meg abban mielőtt táppénzre megyek, betanítok a helyemre valakit,-meg persze egy váltót,mert volt munkafelvétel nálunk. Ez meg is történt, aztán azt követően kipostázott egy azonnali hatályú felmondást miszerint próbaidőre hivatkozva bontja a szerződésem...
Átnéztem a szerződést, és tényleg sokkal későbbre dátumozott. Én majd 2 hónapot vártam erre az iratra,-indoklása az hogy problémái voltak a könyvelővel...
Azonban nekem vannak korábban irataim, amik igazolják az állításom hogy korábban is ott dolgoztam, mint kijárási papír,szállítólevelek,stb.
Megpróbáltam bemenni a NAV-hoz de elmondásuk szerint nem az ő hatáskörük az hogy gyakorlatilag feketén alkalmazott a tudtomon kívül, mert nem írtuk egyszerűsített jelenléti ívet és mindenképpen szükségem vannak a napokra mert így megfosztott a táppénztől, a GYED-től és semmi pénzt nem kapok szülésig... azt követően meg legfeljebb a GYES-t. Azért elég sok minden múlik a bevételen, megélhetés szempontjából és a baba érdekében is.
Kihez forduljak segítség képp,
hogy lehetne ezt elintézni?
Köszönöm a tanácsokat.
Egyértelmű, hogy át lettél verve. De csak azt verik át, akit lehet.
12 éve dolgozom, 3 munkahelyem volt, mindenkivel nagyon jó viszonyom alakult ki, felmondások után is békében váltunk el. A jelenlegi főnökasszonyommal szinte baráti a viszony...mégis, akármit elém rak, átolvasom mielőtt aláírom és másolatot is kérek.
A helyedben viszont addig mennék, amíg csak lehet. Munkaügy, Nav, munkajogász, minden játszik, DE mindenhova írásban!! Telefonon-személyesen könnyebben elküldenek az ügyintézők, hogy ezzel nem tudnak foglalkozni, írásos megkeresésnél komolyabban veszik.
Rengeteg ilyen van, nem tudom miért tàmadjátok, ő az áldozat! Az erőszakoló is csak a bènákat támadja ugye?
Szerencsélten csaj nem tehet semmiről, munkàt vállalt, korrekten bejelentette a terhességét, nem olvasta el mit ír alá, ennyi az össz hibája, gondolom fiatal, én is szívtam az elején, a legtöbb gagyi munkánál szemèt a munkáltató. Másfél évet dolgoztam, mielőtt szültem(nem
egy helyen), erre csak kiderült, hogy összesen 1 hónapot voltam bejelentve. Kész vicc, akkor még fogalmam sem volt, hogy eladóként, meg boltvezető helyettesként(beszerzés, leltàr, számlákat fizettem be, intéztem a rezsit, rendeltem az árut), rohadtul be se vagyok jelentve. Utolsó munkahelyem(gyerek előtt)csődbe ment, ki se fizették az utolsó hónapom..
Nagyon, nagyon sok ilyen van, persze azokkal tehetik meg, akikkel lehet, akik naivak, de ez nem a naivak, tapasztalatlanok hibája. Egyik felvételi beszélgetésemen megkérdezték, hogy “minek neked a teljes bejelentés, most akarsz nyugdíjba menni?” Ez volt a leges legelső munkahelyem 18 évesen.. Iszonyatosan megalázott, amiért ilyen nem normális körülményeket akartam és persze húztam be fülem farkam, hogy dehogy, csak alkalmazzon, hogy legyen tapasztalatom..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!