Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kezdjek a munkáltatóval?

Mit kezdjek a munkáltatóval?

Figyelt kérdés

Adott egy hely, ahol dolgozom már elég régóta. A szerződésemre elég sokat kellett várjak,-amikor egyik alkalommal kihívott a munkából és csak gyors alá is írtam.

A probléma ott kezdődik, hogy időközben kiderült kismama vagyok és táppénzre kell menjek veszélyeztetettség miatt,ami meg is történt. Ennek több oka van,egyéb betegségek és hormon hiány.

A munkáltatóm tudott az állapotosságomról, -ezért is állapodtunk meg abban mielőtt táppénzre megyek, betanítok a helyemre valakit,-meg persze egy váltót,mert volt munkafelvétel nálunk. Ez meg is történt, aztán azt követően kipostázott egy azonnali hatályú felmondást miszerint próbaidőre hivatkozva bontja a szerződésem...

Átnéztem a szerződést, és tényleg sokkal későbbre dátumozott. Én majd 2 hónapot vártam erre az iratra,-indoklása az hogy problémái voltak a könyvelővel...

Azonban nekem vannak korábban irataim, amik igazolják az állításom hogy korábban is ott dolgoztam, mint kijárási papír,szállítólevelek,stb.

Megpróbáltam bemenni a NAV-hoz de elmondásuk szerint nem az ő hatáskörük az hogy gyakorlatilag feketén alkalmazott a tudtomon kívül, mert nem írtuk egyszerűsített jelenléti ívet és mindenképpen szükségem vannak a napokra mert így megfosztott a táppénztől, a GYED-től és semmi pénzt nem kapok szülésig... azt követően meg legfeljebb a GYES-t. Azért elég sok minden múlik a bevételen, megélhetés szempontjából és a baba érdekében is.

Kihez forduljak segítség képp,

hogy lehetne ezt elintézni?

Köszönöm a tanácsokat.

2021. febr. 18. 11:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam, amikor szerződést bontottunk az előző főnökömmel, én már rá 2.nap munkába álltam az új helyen. Egy nap kiesésem volt. Ezt kellene valahogy bizonyítani.
2021. febr. 18. 14:57
 32/78 anonim ***** válasza:
100%
Munkanélkülire menj el közvetlen szülésed előtt, akkor minimálbér alapján kapsz ellátást, nem csak a gyest. Érdemes lenne egyeztetned egy tbssel is.
2021. febr. 18. 15:00
 33/78 anonim ***** válasza:
46%
A munkáltató legyen tisztességes mi? Te tisztességes voltál? Mondtad mikor jelentkeztél, hogy gyereket tervezel, ne számítsanak rád hosszútávon? Nem, ugye? Lapítottál, mint sz_r a fűben. Hát visszanyalt a fagyi.
2021. febr. 18. 15:10
 34/78 A kérdező kommentje:

Nem tudom te bejelentenél-e ilyet, ha azt se tudod mi lesz a meddőségi teszten,aztán lehet 5 év múlva sem lesz gyereked. Nincs erre garancia. Hova veszik fel a nőt szerinted így?

Előre közöld a nem létező gyereket!

2021. febr. 18. 15:13
 35/78 anonim ***** válasza:
64%
Lássuk csak, tehát egy világjárvány kellős közepén, egy gazdasági válság elején, egészségügyi problémákkal (PCOS), amikor a járvány miatt alig lehet orvoshoz eljutni, próbaidő alatt valaki gyereket csinál, képes szerződés nélkül dolgozni, majd mikor megkapja, el sem olvassa... tudó, bunkó vagyok, de az ilyen minek szaporodik??
2021. febr. 18. 15:15
 36/78 A kérdező kommentje:
Terhesen nem hajlandó a jogaimat nézni akkor szerinted egy munkáltató alkalmazott is volna? Éveket vártunk a kicsire.. bizonyára ha tehettem volna korabban lett volna mikor stabil helyem volt!
2021. febr. 18. 15:15
 37/78 A kérdező kommentje:
Biztos te tartottál volna el, pcoval meg nem most kezdtem orvoshoz járni :) De ezt te onnan jobban tudod!
2021. febr. 18. 15:16
 38/78 A kérdező kommentje:
Tudod ez nem egy olyan betegség hasadra csapok hogy na ez lesz az.. amikor már próbálkozol egy ideje,aztán örökösen semmi az eredménye na talán akkor elküldenek hormonpanelre vagy valami.. nálunk ez a kicsi akkor jött mikor már lemondtam róla.. most mentem volna meddőségi tesztre. Na nézz annak is utána oda mekkora a várólista!
2021. febr. 18. 15:17
 39/78 anonim ***** válasza:
47%
Hát figyelj, jelen helyzetben kettőnk közül én vagyok a nettó befizető, nem te, szóval amit segély vagy járulék formájában te megkapsz, azt én fizetem. Amikor dolgoztál is, simán feketéztél, akkor amit nem fizettél be a közösbe akkor, most fogadhatsz belőle egy jó ügyvédet. Hajrá.
2021. febr. 18. 15:18
 40/78 A kérdező kommentje:
Nem csak a covid időben és milyen vizsgálatok és kezelések utan küldik el egyaltalan az embert. Szerinted melyik marha vesz fel egy nőt aki közöl egy nem létező gyereket? Mikor azt se tudod lesz-e az életben... ha itt nem nézi az embert akkor biztos hozzád kellett volna menjek ha már munkanélküli lettem volna!
2021. febr. 18. 15:19
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!