Mit kezdjek a munkáltatóval?
Adott egy hely, ahol dolgozom már elég régóta. A szerződésemre elég sokat kellett várjak,-amikor egyik alkalommal kihívott a munkából és csak gyors alá is írtam.
A probléma ott kezdődik, hogy időközben kiderült kismama vagyok és táppénzre kell menjek veszélyeztetettség miatt,ami meg is történt. Ennek több oka van,egyéb betegségek és hormon hiány.
A munkáltatóm tudott az állapotosságomról, -ezért is állapodtunk meg abban mielőtt táppénzre megyek, betanítok a helyemre valakit,-meg persze egy váltót,mert volt munkafelvétel nálunk. Ez meg is történt, aztán azt követően kipostázott egy azonnali hatályú felmondást miszerint próbaidőre hivatkozva bontja a szerződésem...
Átnéztem a szerződést, és tényleg sokkal későbbre dátumozott. Én majd 2 hónapot vártam erre az iratra,-indoklása az hogy problémái voltak a könyvelővel...
Azonban nekem vannak korábban irataim, amik igazolják az állításom hogy korábban is ott dolgoztam, mint kijárási papír,szállítólevelek,stb.
Megpróbáltam bemenni a NAV-hoz de elmondásuk szerint nem az ő hatáskörük az hogy gyakorlatilag feketén alkalmazott a tudtomon kívül, mert nem írtuk egyszerűsített jelenléti ívet és mindenképpen szükségem vannak a napokra mert így megfosztott a táppénztől, a GYED-től és semmi pénzt nem kapok szülésig... azt követően meg legfeljebb a GYES-t. Azért elég sok minden múlik a bevételen, megélhetés szempontjából és a baba érdekében is.
Kihez forduljak segítség képp,
hogy lehetne ezt elintézni?
Köszönöm a tanácsokat.
Keress munkaügyi jogászt
Szép per lesz...
Oktober óta dolgoztál. Te irtad alá a papírt, nem is értem miért nem nezted meg a dátumot. En addig nem irok alá semmit, míg nem olvasom át. Próbaidő a cégek kb 99%-ánál van, 3 hónap. Ezt sem értem miért ért váratlanul.
Sokmindent nem tudsz tenni. Vagy évekig pereskedsz, és az se biztos hogy sikerrel, vagy így jártál, legközelebb elöbb gondolkodsz. Ilyen rövid munkaviszonyra alapba nem vállal az ember babát...
Az a baj, hogy te aláírtad a későbbre dátumozott szerződést.
Hogy bizonyítod, hogy ott voltál már előbb?
Miről szól a szerződés? Mert ha új munkakörbe tettek, akkor lehet próbaidő, hiába dolgozol ott évek óta.
Nálad a 4 hónap az "elég régóta"? Meg nem tudtál róla, hogy létezik próbaidő. Aha...
Az is csak hihetetlen véletlen, hogy pont munkába állás után 3 hónappal estél teherbe, amikor elméletben lejárt volna a próbaidő.
Az ilyen hozzád hasonló tetvek megérdenlik amit kapnak. Egy normális nőre meg, aki tényleg dolgozni akar, úgy néznek az interjúkon, mint a véres rongyra az ilyen nyomorul piócák miatt.
Eleve nem dolgoznék olyan helyen, ahol a munkakezdés első napján nem kötünk szerződést, mert ez kapásból törvénytelen, anélkül nem dolgozhatsz.
Kettő, ha hülye is lennék, és erről nem tudnék, soha az életben nem írok alá olyan papírt, amit az utolsó oldalig végig nem olvastam, már csak a véletlen adat elírás miatt se.
Három, ha mindezek után arra hivatkozol, hogy "de hát eddig mindegyik rendes volt", akkor javaslom ébredj fel.
Amúgy se volt túl fair, még egy szabályos, októberi kezdés esetén se, hogy te már most februárban elmennél szülni. Miért nem maradtál inkább az előző helyen...?
Szerintem ebből nehezen csinálsz munkaügyi pert, mert valószínűleg nincs pénzed dörzsölt ügyvédre, a megfizethető meg nem fog ilyennel érdemben foglalkozni.
Ez egy drága tanulópénz volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!