Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szerencsétlenség, a rossz...

A szerencsétlenség, a rossz élet öröklődhet szülőről gyerekre?

Figyelt kérdés

Az én anyámba soha senki nem volt szerelmes, 30 évesen vesztette el a szüzességét, apámmal. Ők csak azért jöttek össze, hogy ne legyenek egyedül.

Mióta megszülettem, nem találom a helyem sehol. Mindenhol kilógok a sorból. Oviban sose barátkoztak velem, iskolában nagyon sokszor kiközösítettek, nem volt soha párom, mindig egyedül voltam. 25 éves koromban vesztettem el a szüzességemet, csak azért, mert találtam egy magamhoz hasonló lúzert. Nem voltunk sose szerelmesek egymásba, csak vagyunk egymás mellett.

Született egy gyerekünk, aki egy kis nyomi (tudom, hogy egy anyának nem lehet így beszélni a gyerekéről, de ez az igazság). Vele se barátkoznak az oviban, sokszor gúnyolódnak rajta. Szerencsétlen olyan kis nyomi, mint az anyja meg az apja (mi sem tudtuk magunkat megvédeni soha). Ráadásul mindenben le van maradva a többiekhez képest. Fejlesztőre jár, de semmi hatása. Valószínűleg gyenge képességűeknek való iskolába fog járni.

2021. febr. 11. 09:25
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
76%
Egyetértek 50-essel. Talán le kellene vetkőzni ezt a "nyomik vagyunk" dolgot, hogy legalább a gyereked vigye többre, mint a kedves szülei vagy nagyszülei. Amögé bebújni, hogy mert autista pedig őszintén szólva manapság nem jelent semmi, alig találkozni olyan osztállyal, ahol ne lenne a társaság felének valami SNI kódja. Azt elismerem, hogy nem sokat tudok sem az autizmusról, ADHD-ról vagy bármi ilyesmiről (csak annyit, amennyit az Aspergeres, ADHD-s unokaöcsém révén sikerült megismernem), de azért az mégis csak gyanús, hogy hirtelen ekkorára nőtt ezen gyerekek száma, miközben például itt gyakorin is olvasni olyan " sikersztorit", hogy a srác vmilyen disz miatt felmentést kapott matek és nyelvtan érettségin, majd mégis csak sikerült egy biosz alapdiplomát elvégeznie, miközben a penzum neki is ugyanaz volt, senkit nem érdekeltek a problémái és most már ő maga is belátja, hogy talán akkoriban nem kellett volna neki felmentést adni, hogyha néhány hónappal később már képes volt olyan egyetemi szakon csücsülni, ahol matematikát, kémiát és fizikát is kellett tanulni. Úgyhogy én ezzel a kérdéskörrel is kicsit szkeptikus vagyok már, persze ez nem jelenti azt, hogy a te gyermeked ne lenne beteg, de talán ez is kicsit túl van tolva, mint mostanában szinte minden. De az az igazság, hogy ha csak nem egy esőember a gyermeked, akkor már bőven van rá esély, hogy beilleszkedjék a társadalomba, persze csak ha a kedves szülők ezt szeretnék és nem direkt húzzák vissza szerencsétlent a pesszimizmusukkal. Mert abból valóban nehéz kitörni (a saját példámon tapasztaltam), ha otthon is azt látod, hogy konkrétan rád néznek és a szánalom meg a sajnálkozás köszön vissza a szemekből. Az meg megint egy más kérdés, hogy ha valaki saját magát is "genetikai hulladékként" jellemzi, az egyébként akkor miért szaporodik?
2021. febr. 12. 17:44
 52/64 anonim ***** válasza:
96%
Hagyjátok, ezt a mérgező, saját gyerekét is pocskondiázó nőt! Kár szóra is méltatni, feladtam én is. Francokat elesett ő, nem iq, hanem eq probléma van nála. Jólesik neki szerepelni valóban, és terjeszteni a torz mentalitását. Sajnálom, aki ilyen nő mellé volt peches megszületni.
2021. febr. 12. 18:03
 53/64 anonim ***** válasza:
95%
Számomra az érthetetlen, hogy akadt olyan férfi aki egy ilyen rosszindulatú EQ nukuval akart szaporodni. Pedig elmondása szerint alucinak átlag felett van ám az intelligenciája. Mégis rá volt fanyalodva? Ki érti ezt....
2021. febr. 12. 18:13
 54/64 anonim ***** válasza:
94%
Ezt én sem értem. Gyomrom forog ettől a nőszemélytől, és szavak nincsenek rá, mennyire sajnálom a gyereket.
2021. febr. 12. 18:46
 55/64 anonim ***** válasza:
4%
Sokkal gyomorforgatóbb, hogy még 2021-ben is egyfajta gondolatrendőrség van. Nem gondolhat az ember azt, amit csak akar, kizárólag olyat, ami kellőképp cukormázas, szép és jó, különben irgumburgum. Így bőven a XXI. században illene már ezt elengedni...
2021. febr. 12. 19:06
 56/64 anonim ***** válasza:
96%
Szóval aki nem genetikai selejtezi a gyerekét és nyomizik, akkor az már cukormázazik meg gondolatrendőrségezik... Képzeld, sokaknak van papírja valami eltérésről, sokakról meg sem mondanád, és tudnak teljes életet élni, diplomával, normális állással, barátokkal. Jah persze gondolom ők csak szerencsések, és ilyen nem is létezik szerinted.
2021. febr. 12. 19:20
 57/64 anonim ***** válasza:
96%
Jah és igen: gyomorforgató vagy, és képzeld, nem taposhatsz bele más emberi mivoltába, akkor sem, ha a gyereked! Tudnék cifrábbat is mondani, de már így is túl sok szó fecsérelődött rád és a mérgező fröcsögésedre...
2021. febr. 12. 19:23
 58/64 anonim ***** válasza:
5%
Teljesen mindegy. Amíg nem face to face "minősítem" a gyereket vagy bárkit, hanem magamban alkotok egy véleményt róla, elé nem tárva, neki ezzel kárt nem okozva (mert nem, továbbra sem látó senki sem, hogy telepatikus úton "megérezze"), addig nem kell belém állni. Majd ha porig alázok valakit vagy bármilyen egyéb módon ártok ezzel valakinek, akkor esetleg lehet, addig viszont azt gondolok, amit csak akarok, jogom van hozzá, még ha nem is tetszik egyeseknek. Erről (is) szól a demokrácia. Arról viszont baromira nem, hogy "megrendszabályozzuk" a nekünk nem tetsző módon gondolkodókat, az valami más...
2021. febr. 12. 19:28
 59/64 anonim ***** válasza:
95%
Ez azonban egy NYILVÁNOS oldal, amire ha már kifröcsögted a mérgedet, a minimum az, ha állod a rá érkező válaszokat is, és nem gondolatrendőrséget emlegetsz. Aki szelet vet, az vihart arat.
2021. febr. 12. 19:45
 60/64 anonim ***** válasza:
95%
#58 teljesen fölöslegesen vergődsz, mert egy normális ember nem titulál genetikai hulladéknak meg nyominak egy számára kedves embert, a gyerekét meg pláne. Vedd már észre 2 cinikus benyögés között, hogy te mész rossz irányba azon a bizonyos autópályán, nem mi. De nyilván nem érted, mert érzelmileg nulla vagy, akinek már cukormáz kategóriába tartozik nem megalázni a saját gyerekét. Gondolatban vagy itt vagy máshol, tökmindegy. Fel kéne fogni hogy az emberek nagy része veled ellentétben érző lények, akiknél ez kiveri a biztosítékot, szóval ha nem akarsz meghegyzéseket, talán a jövőben magadba szégyenítsd azt a szerencsétlen gyereket, azt' probléma megoldva.
2021. febr. 12. 19:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!