Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem tudok szoptatni, egy...

Nem tudok szoptatni, egy rakás szerencsétlenségnek érzem magam! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már sírógörcsöm van, nem tudom abbahagyni, raadásul egyedül is érzem magam, még a kórházban vagyok a picimmel. A nővérek rendesek nagyon, de a párom megnyugtatása hiányzik.
2011. júl. 2. 17:43
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
94%
Szia! Legalább 72 óra a tejbelövellés ideje. Nem szabad ezen aggodalmaskodnod, mert úgy fogsz járni mint én. Addig paráztam zokogtam , hogy elment a maradék tejem is.A kórházban az egyik csajnak le kellett takarni a bal mellét amikor a jobból szoptatott,nekem meg ha nagyon megnyomtam akkor jött belőle. A picinek is bele kell jönnie meg neked is. Csak nyugi!
2011. júl. 2. 17:58
 2/46 anonim ***** válasza:
95%

Ne stresszelj, 2 napig nekem sem indult be. Most 10 és fél hónapos a nagylány, még mindig cicizik.

Azzal, hogy idegeskedsz, még rosszat is teszel, a te lelkiállapotod kihat a Babára is! Ha te nyugtalan vagy, Ő is az lesz!!!

2011. júl. 2. 18:00
 3/46 anonim ***** válasza:
100%

Elsőként nyugodj meg!!! Ha nagyon rástresszelsz, annál később esik meg a tejbelövellés. Lesz tejed, ha még nincs is, csak az első pár napban ilyen. A legfontosabb, hogy tudatosítsd magadban, hogy meg tudod szoptatni a babádat! Lelkiekben is rá kell készülni, és nem idegeskedni!

Sok boldogságot és egészséget kívánok neked és a picinek!

2011. júl. 2. 18:01
 4/46 A kérdező kommentje:
köszönöm! De nem tudok megnyugodni. Igyekszem. Egyébként én vagyok, aki írtam a szülőszobáról kedden, es szerdán megcsászároztak.
2011. júl. 2. 18:21
 5/46 anonim ***** válasza:
100%
Szia,akkor próbálj picit megnyugodni,császárnál előfordulhat,hogy később indul meg a tej és amúgy is előfordul,hogy egy hét is kell hozzá.Én azt tanácsolnám,hogy a picit gyakran tedd mellre és akár fél óránként is fejjél géppel.egyébként szopik a pici,azzal nincs gondod?Kérj segítséget a nővérektől!!!Igyál Karmazal sört,ill. görögszénamagot tartalmazó teát.Rengeteg (3-4 liter) folyadékot,de ezek csak segítenek,a legfontosabb a szopi és a fejés!Ha csak pár milit fejsz,azt félreteheted és kiskanállal odaadhatod a babádnak.Én a kórházban éjszaka is fejtem.
2011. júl. 2. 19:52
 6/46 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A babám 17.-én lesz 5 hónapos és csak anyatejes. Rögös út vezetett idáig. 22 órányi vajúdás után császárral született. A 3. napot teljesen végigstresszeltem, mert azt hittem nem tudok majd szoptatni. A 4. napra megtörtént a tejbelövellés. Itthon is problémám volt, mert folyamatosan aggódtam, hogy kevés a tej, fejtem, idegeskedtem, a gyerek apja is csak bántott (már nem vagyunk együtt, de ez lényegtelen), 2 napig pótoltam, aztán levetkőztem minden félelmemet és arra gondoltam, hogy menni fog, nem érdekelt senki, hallgattam az ösztöneimre, igény szerint szoptattam és lám sikerült. A tanácsaim: kérd, hogy vigyenek be neked Laktoherb teát, általában van mikró, így el tudod készíteni, vitess be kézi mellszívót, de ha lehet inkább a babádat "használd" a tej beindítására. Ne hallgass senkire csak az ösztöneidre, ha én hallgattam volna a gyerekorvosra, védőnőre, hogy fél óra után vegyem le ciciről ma sem lenne tejem. Soha nem volt sebes a mellbimbóm, ha jól teszed mellre a babát, akármeddig rajta lehet nem lesz gond. Ügyes legyél bízzál magadban, menni fog én érzem :) Végül a tápszeres babák is anyának szólítják az anyukájukat és nem dől össze a világ anyatej nélkül sem, de hidd el, hogy nagyon kevesen vannak akik valóban nem tudnak szoptatni és ennek biológiai vagy fizikai oka van, ne feledd a szoptatás agyban dől el!!!!!
2011. júl. 2. 20:29
 7/46 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is császáros voltam és úgy látszik ez a "dráma" mindenkinél előfordul. Nekem 4 nap kellett mire lett tejem, a szobatársamnak 6.De előtte mind a ketten tiszta idegbetegek voltunk, mikor lenyugodtunk a tejünk is beindult, minél jobban idegeskedsz, annál inkább nem lesz tejed, én visszagondolva már csak nevetek, hogy olyan dolog miatt hisztiztem, ami tök normális (császárosoknak több idő kell, na meg rengeteg folyadék :)
2011. júl. 2. 21:01
 8/46 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg,5ik nap lövellt be a tejem,az én fejemben is megfordult,hogy mi lesz most.3 éve szoptatok,akkor nem hittem volna.

Hívd fel a férjed,beszélj vele,attól megnyugszol.Első gyereknél én is folyton sírtam,hogy nincs velem a férjem.

2011. júl. 2. 22:32
 9/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 4 nap után idult be. Tápit is kapott, azóta csak anyatej már 5 hónapja. :)

Nyugi, és próbálgasd.

2011. júl. 2. 23:05
 10/46 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik válaszadónak igaza van, mert a görögszénamag nagyon jó a tejelválasztás szempontjából, de a sört felejtsd el. Az alkohol átjut az anyatejen, és gondolom nem akarod ezzel mérgezni a kicsit.
2011. júl. 2. 23:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!