Meddig tervezed szoptatni kizárólagosan babád?
Nem "illik" 6 hónapos korig csak szoptatni. A babák nem egyformák. Ha elég neki az anyatej,és szépen fejlődik,akkor nincs szükség a korábbi hozzátáplálásra. Ha nem elég,akkor viszont kell.
Bár a legújabb ajánlások szerint már 4 hónapos korban el kell kezdeni a hozzátáplálást.
Ne az "előírásokkal" törődj,hanem a babád igényeivel.
Nem a szakemberek nem ezt állítják amit elöttem írtak.
Aki igazán szakember az azt állítja hogy a gyermeket 4 hós koráig kell csak szoptatni, majd folyamatosan el kell kezdeni a hozzátáplálást úgy hogy kb féléves korára az ebéd ki legyen váltva.
Ha 6 hós koráig csak szoptatod semmi de semmi bajt nem követsz el szerintem. és sok anyuka képtelen is elkezdeni mást adni, sok meg lusta rá.
De ember tervez isten végez. Nekem pl egyetlen egy csepp tejem sem volt még a 4-ik napon sem. Aztán kaptam gyóygszerkeet ami miatt beindult de ha egy órában nem szedtem be már el is apadt. gyóyszerrel nem akartam szoptatni, így 2 hós koráig szoptattam és fejtem hátha lesz belöle valami, de napi egy adag jött össze.
de én 4 hós koráig terveztem, majd 1 éves kora után szépen az estiröl is leszoktattam volna.
Kisfiam 5 hós és 1 hetes, én még egy hetet várok a kizárólagos szoptatással. utána szépen lassan elkezdem kóstoltatni.
Szerintem a 6 hó nem kőbevésett szabály. A fiam a 41. hétre született, erősen, egészségesen. Más az, ha egy baba a 36. héten születik meg 2,5 kilóval.
Szóval szerintem 5 hó minendképp, vagyis ha a tej elég, és a baba elégetdett.
Utána meg már rosszat nem tudsz csinálni, ha elkezded lassan hozzátáplálni.
a 2. bébimet 6 hónapos korig "terveztem" kizárólag anyatejjel táplálni, de a kis hamis 7,5 hónapos koráig tervezte...
utána kezdtük csak a gyümiket, előtte nem volt nyitott semmire csak a cicire
Most az a bevett szokás, hogy fél éves koráig csak anyatej és utána kezdjük a hozzátáplálást.
ez szép és jól hangzik. sajnos nekünk nem adatott meg fél év. Jó két hónapig tudtam szoptatni, még egy hónapot kihúztunk a fagyasztott tejekkel, aztán tápszer. a doki szerint azzal is ki kellett volna húzni fél éves koráig, de mi akkor, majdnem 4 hónaposan elkezdtük kóstoltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!