Csak én utálok szoptatni?
Nem, én sem szerettem. Első babát igen, mert akkor nyugisan ücsörögtünk, a másodiknál meg tök idegbajos voltam, hogy a másik gyerek, aki csak 20 hós volt, mit csinál közben. Többnyire székre mászott meg a kicsit próbálta kinyírni, fejét ütni meg ilyenek.
11 hósan el is választottam a kicsit.
Nemsokára (1-2 hét) beáll valami rend remélhetőleg, addig tarts ki, fájni sem fog majd egyáltalán, élvezetes lesz, olyan cuki lesz, ahogy ott cuppog majd.
Addig szoptasd minél többet. Szilikon bimbóvédőt használtam, nekünk nem ártott meg. Amikor begyógyult a bimbóm (kenegettem Bepanten kenőccsel, anyatejjel), leszokott a szilikonról, és ugyanúgy tudott szopizni.
Vannak hátrányai az tény, de valamiért a világ egyik legbensőségesebb dolgává válhat.
Sajnos nekem csak 3 hónapig sikerült, de még most is vágyom rá... most 5 hónapos a kislányom.
Nem akarok okoskodni, de szerintem 2-3 hónap múlva tedd fel megint ezt a kérdést:)
Most még nagyon firss a szülés élmény, tombolnak a hormonok, tök fáradt vagy, és nem elég, hogy egész nap a fájós bimbódon csüngg a picid, még aludni sem tudsz éjjel!
Hidd el, jobb lesz!Összeszoktok, jobban fog aludni éjjel, megerősödsz, tudtok ide-oda mászkálni, ezek sokat jelentenek!
Csak kitartást!:)))
Ha már az elején kiakadsz egy kis apró problémától, mi lesz később? Mondjuk 1évesen, amikor folyton az életét kell megmentened? vagy a dackorszakban, amikor toporzékolva üvölt és hisztériázik? vagy netalántán ekkor már lesz egy kistestvér is és netán ő is szopni szeretne????
Nagyon sokan már évek óta nem alszunk rendesen éjjel, de a gyerekvállalás ezzel is jár.
Légy boldog!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!