Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak én utálok szoptatni?

Csak én utálok szoptatni?

Figyelt kérdés
2011. okt. 15. 19:50
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Azzal nem lenne gond, ha azért lógna rajtam 1.5 órát, mert eszik. De ő csak cumizik. Ha meg leveszem róla, akkor sír. Most azt kell megtanulnom, hogy hogyan nyugtassam meg más módszerekkel. Szoptatás közben nem fáj a mellem (csak amikor ráteszem, de a kórházban azt mondták, ha a fájdalom elmúlik 10 mp-en belül, akkor jól van mellen), hanem amikor leveszem róla, akkor még órákig sajog a mellbimbóm. Olyan, mintha tűkkel szurkálnák, ez pedig biztosan a cuclizástól van. Volt nálam szoptatási tanácsadó is, azt mondta mindent jól csinálok. Baba elérte a születési súlyát, úgyhogy gyarapszik is.
2011. okt. 16. 11:08
 22/34 sedacurforte ***** válasza:
0%
Gondolj arra: addig is pihensz!!!!
2011. okt. 16. 11:19
 23/34 anonim ***** válasza:

En nem utalom, de nem is tartozik a kedvenc tevekenysegeim koze. :) Amikor elkezdtem szoptatni, konkretan potyogtak a konnyeim a fajdalomtol, de osszeszoritott fogakkal kibirtam. Most mar csak akkor faj, amikor elkezd szopizni, vagy ha csocsalja a bimbot (cumizik). Es persze ket szoptatas kozott is faj, hiaba kenem, es hiaba vagyok felmeztelenul itthon, akkor is faj, de egyre jobban viselem. Az elso 1 honapban en is masfel orankent szoptattam es hagytam cumizni is, de total kimerultem, mar aludni is csak a hasamon volt hajlando. Ekkor mondta anyukam, hogy itt a vege, alljunk at a 3 orankenti szopira es ne hagyjam rajtam aludni, aludjon csak az agyaban. Meglepodtem, mert mar aznap siman atallt a 3 orankenti 20 perces szopizasra, es lassan mar siras nelkul is elvan az agyaban es elalszik. Nem akartam soha ilyen "kegyetlen" modszerrel elni, kotodo neveles es babahordozas voltak tervben, de most mar latom, hogy a babamnak is jobb ez igy, nem nyuglodik orakig, eszik es alszik rendesen, en is tudok aludni es a hazimunkat elvegezni! Szoval kitartast, es probalj meg egy kicsit szigorubb lenni vele, ne hagyd orakig cumizni, tudod, "az etellel nem jatszunk". :)

5 hetes baba anyukaja

2011. okt. 16. 11:42
 24/34 anonim ***** válasza:
31%

Tanítsd meg cumizni!!Rá fog kapni, ha sokszor adod neki, és akkor azzal is megnyugszik majd, nem csak a ciciddel!Amúgy nekem az elején bimbóvédővel is vérzett a mellem, én is sokat sírtam nem csak szoptatás alatt, hanem ha vmi hozzáért a cicimhez.

Ha tudod, két szoptatás között hagyd szabadon, kend be garmastan kenőccsel, ez segít.Amúgy szerintem hamarosan el fog ez múlni!Nekem is elmúlt, már 1 éve szoptatok:)

Ja és tényleg ne foglalkozzz a rossz indulatu válaszolókkal!Most ez a legnagyobb probléma, a dackorszakban majd a hiszti lesz...most ezt kell megoldani, akkor azt:)

2011. okt. 16. 15:00
 25/34 TKI Ibolya ***** válasza:
100%

Valóban nem minden baba tud cumizni az én gyerekeim sem tudtak.Én szerettem és szeretek szoptatni.Hidd el mindenkinek nehéz az elején,nekem is így fájtak a melleim mint neked,de majd el múlik.Kár volna tápszerezni,ha nem muszáj.Az én babám 2 hetesen életmentő műtéten esett át és azt mondták az orvosok hogy a különösen gyors gyógyulásában az is közre játszott hogy már az orrszondán keresztül is anyatejet kapott.Hát ezért érdemes szoptatni!Amikor nehéz pillanataim vannak a szoptatással akkor mindig erre gondolok.

3 gyermekes anyuka

2011. okt. 17. 11:30
 26/34 xStefix ***** válasza:
84%

Ha nem fogadja el a cumit (aminek veszélyei is vannak azért) és más módon sem tudod megnyugtatni, akkor maradni fog a komfortszopás, ezt valahogy próbáld meg elfogadni... Nagyon nagy a babák szopási igénye és ezt leginkább a mellen tudják kielégíteni. Ez nekik is jó, mert nyugtatja őket és a tejednek is kell, hogy a tested pontosan be tudja állítani a szükséges tejmennyiséget. Szóval ez nem felesleges vagy káros dolog!

De, ha nagyon fáj a melled, akkor nyilván valahogy enyhíteni kell, ez világos. Amiket feljebb leírtak (krémezés, szellőztetés, anyatejjel bekenés) mind jó - egyedül a védővel bánj nagyon óvatosan! Próbáld ki, ha úgy érzed, de nagyon figyeld közben a babád szopási technikáját, mert megzavarhatja, ami további (komolyabb) szopis gondokat okozhat! Szóval csak körültekintően.

És, miután megoldódott a mellfájdalmad, én azt javaslom, engedd neki, hogy újra kicsit többet cumizzon rajtad. Ha nem bírsz órákig ülni, akkor ne addig, de valamennyit hagyj neki, mert szüksége van rá, ahogy feljebb is írtam. A játszócumival is pont ezért vigyázz, mert szintén bekavarhat és csökkentheti a tejet, ha túl sokat kapja a baba.

Más megnyugtatási módok még a ringatás (bölcsőben, karodban), babakocsiban sétálás, babamasszázs stb. Ha gondolod, próbáld ki a hordozókendőt is, nagyon hatékony tud lenni!

2011. okt. 18. 12:46
 27/34 anonim ***** válasza:
83%
Teljesen átérzem a helyzeted!Én is szenvedtem az elején,sebesedett a mellbimbóm stb.Az elején a tejleadó reflex volt rettenetes,majd a cumizástól fájt a mellem.Nem volt kellemes.Én már kb 3-4 hónaposan elakartam választani,mert annyira nem szerettem.Nálam a a bimbó védő nem sokat segített,csak hosszabbra nyúlt az etetés,mert ő is csak ügyetlenkedett.Az én tanácsom (talán egy próbát meg ér) próbálj fejni,aztán cumisüvegből hátha elfogadja.Lehet hogy nem az üveggel volt a baj,hanem a tápszer ízével.Ha már próbáltad,akkor nem tudok mást egyenlőre,csak annyit hogy kitartás.De ha fáj az hogy mellen van,és már nem eszik,akkor próbáld elterelni a figyelmét.(különös hangokkal,színes dolgokkal,ringatás.)Nálunk bevált a fintess labdás rugózás.Fél percen belül megnyugszik a rugózástól a mai napig.:)
2011. okt. 19. 09:34
 28/34 anonim ***** válasza:
15%

Az én kisbabám is használja cumiként a mellemet, mihint észreveszem, akkorg leveszem róla. Sír ugyan, de megpróbálom elterelni a figyelmét. A mellet ennivalóként és ne cumiként használja. Nem biztos, sőt tuti, hogy nem éhes, hanem csak megnyugtatásra vágyik. Figyelj, ha észreveszed, hogy csak cumizik, vagy közben még be is alszik, viszont tudod, hogy nem evett eleget, akkor ébrezgesd! a tenyerét simogasd, mert attól újra szopni kezd. Ugyanis a szoptatás alatt az a bizonyos oxytocin hormon kerül a tejbe amitől elálmosodik aki érzékenyebb rá, és alvás közben cumizik csak. ezért fontos, hogy ébren tartsd. Hidd el, hogy ez be fog jönni. Tapasztalatból mondom. Attól is függ, hogy mennyi idős a baba, mert a szoptatás ideje is ettől függ. Ja és még valami. A gyakori mellretétel hasfájást okoz a magas tejcukor tartalma miatt. Így ha rövid időn belül már alvás közben cumizik, akkor lényegében a "leveshez" jut hozzá, viszont a laktató zsíros részéhez nem, így rövid időn belül újra éhes lesz.

Javaslom, hogy nyugodt éjszakád legyen fejd le a tejed, és add oda cumisüvegből. Csinálhatod álometetés formájában is, valamint láncetetés ami azt jelenti, hogy lefektetés előtt 2-2 órával megeteted. Garantáltan végig fogja aludni az éjszakát is. Sok sikert.

2011. dec. 9. 13:04
 29/34 xStefix ***** válasza:
24%

Az utolsó válasszal nagyon nem értek egyet, több szempontból sem.

A komfortszopás fizikális és lelki szügséglet.

A cumizás közben pont hogy nemcsak a "leveshez" jut hozzá a baba, hanem ez éppen azt segíti, hogy a mell alaposabban kiürüljön; mert miközben cumizik, időnként rendesen szopik is, ahogy jön egy-egy reflex - de ezt nyilván csak azt tapasztalja meg, aki hagyja is... A sok elsőtej tényleg akkor okozhat hasfájást, ha az anyuka pl. túl gyakran vált mellet és a baba nem jut el a zsíros részig; de ez nincs ilyen közvetlen összefüggésben a cumizással, ha az anyuka egyébként figyel arra, hogy jól kiürüljön a melle mindig.

És végül, éjjel üvegből etetni a lehető legrosszabb, hacsak nincs rá valamilyen komoly indok (de a cumizás szokása nem az). Pont ezzel lehet a leghatékonyabban csökkenteni a tej mennyiségét!

Az álometetés meg nagyon Suttogó-szagú...

2011. dec. 9. 14:34
 30/34 anonim ***** válasza:
55%
Azért nem kellene mást lehurrogni mert te másképp gondolod. Kedves utánnam szóló. Az álometetést régóta csinálják, és a védőnő javasolta.
2011. dec. 9. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!