Tényleg veszélyes terhesség alatt szoptatni, vagy ez csak valami régi babona?
első vagyok
az előfordul, hogy a baba nem akar tovább szopni,mert más az íze a tejnek, de nem kell abbahagyni a szoptatást, ha a babának ízlik
Én is szoptattam még amikor megint terhes lettem. Beszéltem a kórházban a neonatológussal aki egyben szoptatási tanácsadó, a nőgyógyászommal, és azt mondták, ha problémamentes a terhességem (vagyis nincsenek keményedések) akkor nyugodtan szoptathatok tovább.
Amikor a kicsi megszületett, a nagy még mindig szopizott és még jó ideig tandemben a kistesóval.
Nekem is végig szopizott, miután megszületett a kicsi, még fél évig.
Nekem is mondták, - orvos is. hogy le kellene szoktatni a nagyot, de nem mondta, hogy miért.
Én meg sajnáltam, ő meg szopizott. Egészséges mindkettő.
Mindenki szervezete más. Nekem még peteérésem sem volt szoptatás alatt, abba kellett hagyni a szoptatást, hogy megfoganjon egyáltalán a kistestvér.
Valakinek nem gond, valaki teherbe sem esik szoptatás alatt, valaki elvetél.
1. ismerős:
Neki is azt mondta a dokija, hogy amíg nem görcsöl, vérzik, keményedik, addig nyugodtan szoptasson. Csak azt felejtette el mondani, hogy ha már görcsöl és vérzik, akkor rohadt nagy baj lehet. 13 hetesen ment el a baba.
2. ismerős:
1 éve szoptatott, egyszer sem menstruált. Amikor szó szerint elöntötte a vér, akkor derült ki, hogy nem csak a szoptatás miatt nem menstruált, hanem azért, mert kb. 8. hetes terhes volt.
3. ismerős:
9 hónapja szoptatott, amikor elment dokihoz, hogy még nem menstruált a szülés óta. 12. hetes terhességet állapított meg, az orvos tanácsára azonnal leválasztotta a 9 hónaposát.
Az én orvosom is amellett van, hogy amint kiderül, hogy várandós vagyok, azonnal válasszam le a szoptatott babámat. Szerencsére nálunk ezt a gyerek csinálta így, innen (is) derült ki, hogy újra kisbabát várok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!