Magas vérnyomás terhesseg alatt nagyon veszélyes? 21 hetes vagyok és140 folyamatosan a vérnyomásom.
Igen, veszélyes.
Háromszorosára növeli a szülés körüli halálozás esélyét.
Okozhat: koraszülés, magzati fejlődés elmaradása.
Anyánál: tüdőödéma, méhlepényleválás, véralvadási probléma.
Ezeket nem azért írtam, hogy megrémisszelek, hanem azért, mert ezt nem szabad elhanyagolni, nagyon oda kell rá figyelni!
Nagyon jó egészséget kívánok Nektek!
Igen, nagyon veszélyes. Én amiatt szültem 28 hétre. Időben irass Dopegytet, mert én későn kaptam, és 1 hét alatt nem állt be a vérnyomásom, emiatt koraszülésem volt, sürgősségi császár.
Mindenképpen irass rá gyógyszert, ne érdekeljen, ha az orvosod félvállról veszi, mint az enyém is!
Én itthon voltam, ágynyugalom miegymás, a végére már 170-es vérnyomásnál tartottam, egyik éjjel sz@rul éreztem magam, olyan volt, mintha gyomorrontásom lett volna, pedig nem is vizesedtem, kiderült, hogy súlyos toxémiám volt, a vizeletem már tiszta túrós volt. Minden előzmény nélkül, csak a vérnyomásom volt néhány hete magasabb. NAGYON-NAGYON VIGYÁZZ MAGADRA!
Bár egészséges a kisbabám és már 10 hónapos, nagyon kemény menet volt vele két hónapig kórházban lenni.
Én 25 hetes vagyok a védőnőnél folyamatosan magas a vérnyomásom, már alapból felidegesítem magam ha oda megyek azon, hogy biztos megint magas lesz. Otthon kell mérnem minden nap reggel és este a vérnyomásom, ami otthon természetesen jó 110 /70 - 130/90 között van.
Ma voltam orvosnál belgyógyászatra küldött, hogy tegyenek fel 24 órás mérőt, ott megmérte a doktornő 130/80 volt megnézte amiket én mértem azt mondta jó a vérnyomásom.
Jövő héten megyek a kardiológiára és felteszik a mérőt, kiváncsi vagyok mennyi lesz. Ja mivel én elég sokat híztam már 10 kilót azt is mondta az orvosom hogy lehet a súlytöbblet miatt is magasabb az érték.
Azért először eléggé beparáztam hogy mi lesz, hát remélem normálisak lesznek az értékek.
Én a helyedben mindenképpen megemlíteném az orvosnak, ha nem foglalkozik vele akkor pedig a körzeti orvosnak, szerintem az is ad beutalót a belgyógyászatra.
Én már az isten tudja hányadik 24 órás mérésen vagyok túl, amik eddig szuper jók lettek kivétel nélkül, mihelyt kitettem a lábam a rendelőből...
Ennek ellenére a szülész tömi belém a vérnyomáscsökkentőt.. ami ellenére ugyan úgy magas, ha rendelőben mérik...
az a baj, hogy a fehérköpeny fóbiára nem használ a gyógyszer.. sok doki és főleg asszisztens meg nem tud és nem ért az egészhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!