Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak én utálok szoptatni?

Csak én utálok szoptatni?

Figyelt kérdés
2011. okt. 15. 19:50
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Most éppen ez a problémám és marhára nem érdekel, hogy egy év múlva mi lesz. Ezt kell most megoldanom, mert bőgök a fájdalomtól, amikor mellre teszem. Abban meg biztos vagyok, hogy nem lesz több gyerek.
2011. okt. 15. 21:53
 12/34 anonim ***** válasza:
35%
Akkor baromi egyszerű: tápszer.
2011. okt. 15. 22:09
 13/34 A kérdező kommentje:
Próbáltuk. Nem fogadja el a cumisüveget (két félét is próbáltunk).
2011. okt. 15. 22:16
 14/34 anonim ***** válasza:
72%

Pár hét múlva már kialakul a technikája, és tök jó lesz. Én szerettem, amikor már ügyesen szopizott, lehetett közben olvasni, filmet nézni, beszélgetni nyugodtan, tényleg jó volt.

Az első nehézség miatt ne állj át tápszerre, rengeteg dolog lesz még, amitől nem lehet azonnak megfutamodni. Kitartás.

2011. okt. 15. 22:25
 15/34 anonim ***** válasza:
97%

Attol, hogy a csapbol is az folyik, hogy a szoptatas milyen jo es szep, meg egyaltalan nem az mindenki szamara, csak szegyen bevallani, mert ettol mas rettento kedves anyukak szemeben kevesbe jo anyukak vagyunk.

Az elso par hetben az en mellbimbom is tiszta sebes volt, uvolteni tudtam volna a fajdalomtol, a bimbovedo pedig nem kellett a lanyomnak. Aztan meguntam, es nem engedtem, hogy nyammogjon rajtam, amig ereztem, hogy szivja, addig cicin lehetett, amikor mar csak cumizott rajtam, elraktam a cicit es simogattam, babusgattam. Ezen kivul probaltam betartani a 3 orat is a szopik kozott. Igy egesz jol megkedveltem az erzest es tobb turelmem maradt a babamra.

Kitartas kedves kerdezo!

2011. okt. 15. 22:29
 16/34 anonim ***** válasza:
43%
Nálunk azt tanácsolta a dokinő, hogy 10 perc szoptatás, utána böfiztetés és utána megint max. 10 perc szoptatás és ennyi. Ne csüngjön mellen órákat. Ha testkontaktust akart, akkor cipeltem. Első hat hét után sokkal könnyebb lesz, kevesebbet sír, megszokjátok egymást. Kenegesd Avent mellbimbókrémmel szoptatás után a bimbóidat, egy tubus fél évig elég, addigra megedződnek a bimbók és nem is kell már krém. (Ill. sokkal hamarabb megedződnek, de én azért elhasználtam a tubust.) És fontos a jó technika, kapja be az egész bimbóudvart, amennyit csak tud, nem szabadnak fájni a bimbónak, max. a szívás erőssége miatt.
2011. okt. 16. 08:46
 17/34 anonim ***** válasza:
41%

ha ennyire fáj akkor valami nem jól csinálsz,hívj fel egy LLL-es szopis tanácsadót és kérj tanácsot (egy telefont megér a szoptatás szerintem) nem szabad fájnia ha jól van mellen. használj bimbóvédőt ha nagyon kivagy.

Egy a lényeg ne add fel mert fáj meg mert sokáig szopizik (pl én órákig képes vagyok ebédelni,szépen megrágom élvezem a falatokat, a férjem 2 perc alatt bezabálja...érted?!?!?! minden baba más,a Tied ilyen,fogadd el és add neki azt ami számára a legjobb)

2011. okt. 16. 08:51
 18/34 anonim ***** válasza:
52%
Használj mellbimbóvédőt! nagyon sokat segít
2011. okt. 16. 09:13
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el az elején a nagy többség szenved. 7 hete szoptatok az eső 3 hét nálam is szörnyű volt.Néha most is parázok, h elég-e a tejem, jól fejlődik stb... Azért szeretek szopiztatni szerintem nagyon kényelmes, megfelelő a hőmérséklete, mindig kéznél van, nem kell sterilizálni, ja és szinte ingyen van. A fájdalom elmúlik, szopi előtt próbálj arra gondolni, h most már nem fog fájni :). Kitartás,hidd el fogod még "élvezni" is.

Ha van időd tényleg nézd meg az lll oldalát szerintem sok hasznos tanács van.

2011. okt. 16. 10:29
 20/34 anonim ***** válasza:
mellbimbóvédő is jó, és napközben otthon legyen minél többet szabadon a melled, na nem ruha de melltartó nélkül. Kicsit ken be a bimbókat anyatejjel és hagy megszáradni ha sebes. Én azt csináltam amelyik sebes volt azt nem adtam neki, azt csak lefejtem, de kb 2 nap múlva így elmúlt nekem. Az én babám 3 hetes kezd rövidülni a szopizás kb 20 perc magam is meglepődök rajta. Amúgy én is utálom, nagy a mellem betakarja a gyereket szinte belefullad szopi közben, így még tartanom is kell és csak fekve jó. Rengeteg tejem van hiába fejek kicsit szopi előtt a baba akkor is fuldoklik néha a túl sok tejtől. Éjjel négy óránként eszik de én addigra elázok mert folyik a tej, így törölközővel alszom meg kelek fejni. tudom majd beáll, de az elsőnél is kellett 4 hónap!
2011. okt. 16. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!