Letroxot szedő, pajzsmirigy-alulműködésben szenvedő anyukák, mennyi tejetek van? Tudtok kizárólagosan szoptatni?
Én is Letroxot szedek. 2 ciciből tudok csak szoptatni, úgy 2 hónapos koráig volt elég a tej, azóta a napi 6 szopiból legalább 3-szor kell pótlást adnom. 3 hónapos.
És te?
Utolsó vagyok. Nálam detto!! Először 20-30 a kettőben, utána megugrott 50-60-ra! A babám persze 150-170-eket enne egyszerre, úgyhogy adom a pótlást.
Ne búslakodj ezen, szerintem! Nekem a pajzsm. miatt volt már egy vetélésem, örüljünk neki, hogy ki tudtuk hordani, és egészséges babánk van...!
Utolsó: Látom, akkor sorstársak vagyunk!
Néha eszembe jut, hogy ha tervezzük a kistesót, minden OK lesz-e, mégegy vetélést nem tudom, túlélnék-e... Ez a pm-betegség nagyon alattomos, nézetsd szoptatás alatt is legalább 3 havonta a TSH-t, mert szülés után hajlamos méginkább alulműködni!
A lényeg: jó babázást és sok-sok örömet! :)
Kedves utolsó! Köszi a tanácsot, én is sok örömöt kívánok neked a babához!
Mi is szeretnénk kistesót. Én előtte megpróbálok leállni a gyógyszerről, és más módszerekkel meggyógyítani magamat, elmegyek majd néhány "kuruzslóhoz", mert a modern orvostudományban már nem igazán hiszek...
Utolsó: Próbáltam a "kuruzslós" módszert én is. De sajnos ez a betegség nem gyógyítható. A stressztől rosszabodik, az tény, ez az, ami rajtunk múlik, a többi sajnos nem. Én először természetgyógyásznál próbálkoztam. Szedettek velem algát, jódvizet, stb. Míg aztán felhomályosultam, hogy 2 okból működhet alul a pajzsmirigy. Az egyik, ha jódhiányos a szervezet. Ezt lehet pótolni, és akkor helyreáll. A másik, hogy a TSH azért magas, vagyis erőlködik az agy, mert nincs elég pm-hormon, mert az ANTI-T, mint olyan létezik, és akárhányszor nézeted, mindig emelkedik. Nekem először 28, aztán 32, aztán 400, stb... és megy a végtelenig. Mert ez egy autoimmun betegség, amit s szervezetünk maga ellen csinál, mert megszeretné védeni, de tévesen gondolja, hogy a pm-ünk egy idegen test... Ez sajnos nem gyógyítható, és csak tüneti kezelés létezik, mesterségesen kell pótolni a pm-hormont.
Én elfogadtam ezt, megtanultam vele együtt élni, mindig nézetem, a dokim azt mondta, ha jó az eredmény, ugyanúgy jó eséllyel pályázom arra, hogy 90 évig éljek, mint akinek nincs gondja a pm-ével. :)
Sajnos, hiába próbálkozunk már bogyóval, a kistesóprojektnél tutira nem jön be. 1-2 között TSH-val a legjobb teherbeesni, és az első 16 hétben, amíg a baba nem tud magának ph-hormont termelni, addig szinte túl kell működnünk, vagyis 0,1-1 közötti TSH a tanácsos. A laboreredményen lévő ref- tartomány persze nem kismamáknak szól, azt nem szabad figyelembe venni! A www.konzilium.hu oldalon sokmindent megtudhatsz. Én ezeket a spec infókat a terhességre nézve attól a dokitól kaptam, akit ott olvashatsz. Emailben. Bátran kérdezhetsz te is tőle, hamar válaszol...
Ha a fogamzás pillanatában nem jó a TSH, akkor onnantól már csak rosszabb, mert a baba szinte zabálja a pm-hormonokat, így extra jó TSH-val kell teherbeesni, és amint pozitív a tezst, rögtön emelni a gyógyszeradagon.
A dokikban egyébként én sem bízom, mert nekem 4-es TSH-ra írtak 25 mikrogrammot anno, és 5 hetesen adták csak ezt, akkor derült ki épp, h baba lesz..., de akkor már késő volt, 8 hetes koráig fejlődött, 10 hetesen elvetéltem. A pm-hormon a baba idegrendszerének fejlődéséhez kell, ha ott galiba van, akkor "fogyatékos" lenne, de mivel a terhesség kezdeti stádiumában vagyunk, a természetes szelekció révén vetélés a vége..
Szóval, nagyon gondolod meg, hogy megpróbálod -e amásik utat. Mert pl. ha neked is automimmun, és nem pedig jódhiány okozza, akkor a bevitt jód, alga, stb csak fokozza a gyulladást. Terhesség alatt is tilos a jód nekünk, szóval elevit, vagy pregnavit, vagy olyan más vitamin szedhető csak, amiben nincs... Szóval, ha megpróbálsz mást, akkor védekezzetek szigorúan!
Vannak persze mázlisták, akik kihordják alulműködve, de ők vannak kevesebben... Még1 babát elveszíteni nem bírnék...
Nekünk egyébként olyan sok védekezési lehetőségünk nincs, mert a fogigátló szedése szintén meghülyíti az agyalapi mirigyet, ezáltal a TSH termelést is...
Jah, érdemes nézetni cukrot, lisztérzékenységet, és tejérzékenységet, mert ezek rásegíthetnek kölcsönösen egymás kialakulására! Sokszor ez van aháttéren, csak nem derül ki soha, mert tünetmentes... Ez még nekem is hátra van! Szóval, házidoki, és laborvizsg.-ok! Ezt a kuruzslótól tudtam meg, szóval hasznos, csak plusszban olvass utána! :)
Na, megyek, enni kér a törpöm, sok sikert a továbbiakban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!